Gıda güvenliği ve israfı anlatıldı

2019 yılında Bartın Merkez ve ilçelerde toplam bin 245 öğrenciye “Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsraf” eğitimi verildi.
Bu haber 2019-12-06 09:05:39 eklenmiş ve 135 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığının “Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek” hedefi doğrultusunda ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Okullarda Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsraf” konulu eğitim verildi. Eğitimlere il genelinde bin 245 öğrenci katıldı.

 

Eğitime ilişkin olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 25-29 Kasım 2019 tarihleri arasında Bartın Merkez ve ilçelerde olmak üzere 7 okulda gerçekleştirilen eğitimlerde 593 öğrenciye bilgilendirme yapıldığı bildirildi. Okul idarecilerinin ve öğretmenlerin hazır bulunduğu eğitimlerde Gıda ve Yem Şube Müdürü Celal Uğuz, Gıda Yüksek Mühendisi Vildan Gençer ve Veteriner Hekim Neşe Yıldırım tarafından güvenilir gıda, hijyen, gıda hijyeni, zararlı mikroorganizmaların gıdalara bulaşma yolları, gıda zehirlenmeleri, Alo174 gıda hattı, gıda etiket bilgileri, gıda kayıpları ve israfı konularında bilgiler verildi. Öğrencilere ayrıca, evde ve okulda düzenli öğünlerle beslenme alışkanlığı kazandırılmasının yanı sıra gıda çeşitliliğine önem verilmesi, kahvaltının önemi ve gerekliliği gibi konular anlatılarak tavsiyelerde bulunuldu.

 

Bu amaçla bahar döneminde verilen eğitimlerle birlikte 2019 yılında Bartın Merkez ve ilçelerde toplam bin 245 öğrenciye “Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsraf” eğitimi verilmiş oldu.

ETİKETLER : Bartın Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda israfı okullarda gıda güvenliği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›