BAKKA 2020 Mali Destek Programı anlatıldı

Bartın Valiliği’nde düzenlenen toplantıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından ilimizdeki “turizm altyapısının geliştirilmesi” amacıyla ilan edilen Bartın İli Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı”na ilişkin bilgilendirme yapıldı.
Bu haber 2019-11-18 10:12:12 eklenmiş ve 176 kez görüntülenmiştir.

 

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreterliği’nce Bartın Valiliği Çeşm-i Cihan Toplantı Salonu’nda “Bartın İli Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanları, BAKKA Genel Sekretreri Muhammed Ali Oflaz, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık ve Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara, BAKKA Bartın Yatırım ve Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik ile kurum müdürleri katıldı.

 

Toplantıda, BAKKA Genel Sekreteri Oflaz ve Bartın YDO Koordinatörü Kalecik, tarafından Mali Destek Programı’na yönelik hazırlanan projeler hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

 

Mali Destek Programı’yla ilgili açıklama yapan TSO Başkanı Halil Balık, “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2020 Yılı ‘Bartın İli Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’nı 18 Ekim 2019 Cuma günü itibarıyla ilan etmiş bulunmakta. ‘Bartın ilinde turizm altyapısının geliştirilmesi’ amacıyla gerçekleştirilecek olan program bütçesi 5 milyon TL’dir. 2020 Yılı Bartın İli Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının öncelikleri doğal, tarihi ve kültürel açıdan potansiyeli olan bölgelerde turizmin geliştirilmesine yönelik fiziki altyapı çalışmaları, alternatif turizmin geliştirilmesi için gerekli altyapı çalışmalarıdır. Açıklanan Destek Programı'yla ilgili projelerin gerçekleşmesi hem bölgemizin hem de ilimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkartmış olmanın yanı sıra, iş ve yatırım ortamlarının kurulmasına da büyük katkı sağlamış olacak. Mali Destek Programı bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

2020 Yılı Bartın İli Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında; yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, 5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu Çerçevesinde Kurulmuş Mahalli İdare Birlikleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, üniversiteler,  kar amacı gütmeyen kooperatifler , kar amacı gütmeyen birlikler, sivil toplum kuruluşlarına destek verilecek.

Gerçek kişiler, kar amacı güden kurum ve kuruluşlar,  kamu kurum kuruluşları hariç tüzel kişiliği olmayan kuruluşlar, başvuru sahibi veya ortağı olarak bu mali destek programına başvuramayacak.

 

Başvurular nereye ve nasıl yapılacak?

 

Proje başvurularının, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi Proje ve Faaliyet Destek Sistemi “https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr” üzerinden yapılacak. Sisteme, Ajansın internet sitesi “www.bakka.gov.tr” üzerinden de ulaşılabilecek. Başvuru yapabilmek için KAYS’a kayıt olup kullanıcı adı ve şifre alınması gerekiyor. Sistem, yapılan başvurular için otomatik olarak bir başvuru kodu üretecek olup bu kod başvuru sürecindeki tüm işlemlerde kullanılacak. KAYS üzerinden Başvuru Formu ve Ekleri başvuru sahibi tarafından doldurulduktan sonra diğer destekleyici belgeler de KAYS’a yüklenecek. Başvuru Sahiplerinin başvurularının, eksiksiz olup olmadığını Başvuru Rehberinde yer alan idari ve uygunluk kontrol listelerinden kontrol etmeleri gerekiyor.

Başvurular, son kabul tarih ve saatine kadar yalnızca Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak. Her başvuru KAYS üzerinden üretilen taahhütnamenin imzalanması ile tamamlanacak. Taahhütnamenin e-imza ile imzalanması esas alınacak. Taahhütnamenin e-imza ile imzalanması son başvuru tarihinden itibaren en geç 3 iş günü içerisinde tamamlanacak. Taahhütnamenin e-imza ile imzalanmadığı hallerde, taahhütname başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı olarak elden veya posta yolu ile son başvuru tarihinden itibaren en geç 3 iş günü içerisinde ajansın Güney Mahallesi, Zonguldak Yolu Caddesi, No:36 67600 Kozlu adresindeki BAKKA Zonguldak Hizmet Binası’na ya da Bülent Ecevit Bulvarı, Dağlıoğlu Sitesi, D Blok No:70 Daire:3 Merkez adresindeki Bartın Yatırım Destek Ofisi’ne teslim edilecek. Bu durumda taahhütnamesini elden teslim edenlere imzalı ve tarihli bir alındı belgesi verilecek. Faks ya da elektronik posta ile gönderilen ya da başka adreslere teslim edilen proje teklifleri reddedilecek. Zamanında yapılmayan proje başvuruları için mazeret kabul edilmeyecek ve bu projeler değerlendirmeye alınmadan reddedilecek. Her başvuru; kabul tarihi, saati ve referans numarası ile kaydedilecek. Taahhütnamenin ıslak imzalı teslim edileceği durumlarda, kabul mahallinde son başvuru anı itibarıyla bir yığılma söz konusu ise kapanış saatinde kapılar kapatılacak ve sadece o an itibarıyla içeride bulunan başvurular kabul edilerek işlem tamamlanacak.

 

Başvurular için son tarih 13 Ocak

 

Başvuruların kabulü, ilgili proje teklif çağrısının ilanından 10 iş günü sonra başlayacak. Başvuruların KAYS’a girilmesi için son tarih 13 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 23:59 olarak belirlendi.  Bu tarih ve saatten sonra elektronik sistemde başvuru işlemleri kapatılacak ve giriş yapılamayacak. Başvuruların tamamlanması ile üretilen taahhütnamenin e-imza ile imzalanması esas olacak. Taahhütnamenin e-imza ile imzalanması son başvuru tarihinden itibaren en geç 3 iş günü içerisinde tamamlanacak. Taahhütnamenin e-imza ile imzalanmadığı hallerde, taahhütname başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı olarak elden veya posta yolu ile son başvuru tarihinden itibaren en geç 3 iş günü içerisinde Ajansa posta yoluyla veya elden teslim edilebilecek. E-imza kullanmayan kurumlar için taahhütnameler 16 Ocak 2020 Perşembe günü saat 18:00’a kadar Ajansa teslim edilecek. Posta veya kargo şirketine bağlı gecikmeler dikkate alınmayacak, son başvuru tarihi ve saatinden sonra Ajansa posta yoluyla ya da elden ulaşan taahhütnameler değerlendirmeye alınmayacak.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği BAKKA Bartın İli Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›