Erdoğan, Bartın’dan “çok güzel bir yer” diye bahsetti

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen “105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulus Kaymakamı’nın kurasını çekerken Bartın’dan da söz ederek “Anıl’a da çok güzel bir yer çıktı Bartın, Ulus. Her yer güzeldir.” dedi.
Bu haber 2019-10-25 16:07:54 eklenmiş ve 524 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 105. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu başarıyla tamamlayan 97 kaymakama görev yerlerinde ve meslek hayatlarında başarılar diledi.

Kurs sonu sınavında kaymakam olarak atanmaya hak kazanan adayların atanacakları ilçelerin belirlendiği törende Bartın’dan da söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulus Kaymakamı’nın kurasını çekerken Anıl’a da çok güzel bir yer çıktı Bartın, Ulus. Her yer güzeldir.” dedi.

 

“İlçelerimizin her biri en iyi hizmeti almaya layıktır”

 

Kaim ile makam kelimelerinin birleşmesinden oluşan kaymakam ifadesinin, temel devlet görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kaymakam, anayasamıza göre ilçelerde cumhurbaşkanı adına görev yapan en yüksek devlet görevlisidir. Ülkemizdeki 81 vilayetimize bağlı 922 ilçenin her biri bizim görümüzde değerlidir, kıymetlidir, en iyi hizmeti almaya layıktır.” dedi.

Başarılı kaymakamın, görev yaptığı ilçeden ayrıldıktan sonra da uzun yıllar boyunca ismi hayırla yâd edilen kişi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerin her birinin Cumhurbaşkanı olarak şahsımı ilçenizde en iyi şekilde temsil edeceğinizden, hayırla yâd edilecek başarılara imza atacağınızdan şüphe duymuyorum” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakamlara hitaben “Cumhurbaşkanı olarak daima yanınızda olacağımızın da bilinmesini istiyorum” dedi.

 

“Yedi düvele karşı dimdik ayakta duruyoruz”

 

Türk milletinin bin yıldır her gününü mücadeleyle geçtiğini, şimdi de uluslararası bir mücadelenin içerisinde bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yedi düvel adeta saldırıyor, biz de yedi düvele karşı dimdik ayakta duruyoruz, durmaya devam edeceğiz.” sözlerine yer verdi.

“Millet olarak kazanırken de kaybederken de hep inancımızın, medeniyetimizin, kültürümüzün vaaz ettiği gibi davrandık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bunun için sadece İkinci Dünya Savaşında 50 milyon kişinin ölümünden sorunlu olanların bize insanlık dersi vermeye kalkmalarını acı bir tebessümle karşılıyoruz. Ruanda’da 1,5 milyon insanı öldüreceksin, Cezayir’de bir o kadar insanı öldüreceksin. Utanmadan, sıkılmadan bize insanlık dersi vermeye kalkacaksın, Önce aynaya bir bakın, kendinize bir bakın, neredesiniz? Ama bizim tarihimizde böyle bir şey asla yok. Türkiye’nin bu insani yaklaşımını zaaf olarak değerlendirmeye kalkanlara kadife eldivenimizin içindeki demir yumruğumuzu göstermekten de asla geri durmadık, durmayacağız.”

 

“Suriye’nin topraklarında gözümüz yok”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine olan saygılarını her fırsatta tekrarladıklarının altını çizerek, “Bizim Suriye’nin topraklarında gözümüz yok, böyle bir şeyi de düşünmüyoruz. Bizim Suriye’de de Türkiye’de de Kürt kardeşlerimizle herhangi bir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz terör örgütlerinin ta kendisiyledir. Bakıyorsunuz Batı, yatıyor kalkıyor Kürtler aşağı, Kürtler yukarı. Ya bizim Kürt kardeşlerimizle bir işimiz yok. Bizim işimiz terör örgütleriyle, hedefi saptırmayın. Ve böyle diyerek, böyle söyleyerek, terör örgütlerinin adını vermeyerek, Kürtler dediğiniz zaman Kürt kardeşlerimizi adeta teröristler olarak vasıflandırmış oluyorsunuz.” uyarısında bulundu.

Barış Pınarı Harekâtı’nın belli bir sürecin sonunda başladığını, bu süreçte devasa ülkelerin liderlerinin terörist başlarıyla aynı masaya oturduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teröristi siz muhatap olarak karşınıza aldığınızda terörle mücadele olur mu? Bu uluslararası terörle mücadele toplantılarını niye yapıyoruz? Bunlara prim veriyorsunuz, bunları şımartıyorsunuz, bunları azdırıyorsunuz, böyle yapa yapa zaten iş buraya geldi. Biz de diyoruz ki, verilen sözlerin tutulmaması hâlinde planlarımızı kendi imkânlarımızla hayata geçirmek zorunda kalacağımızı altını çize çize ifade ediyoruz” diye konuştu.

Siyasete ve diplomasiye olan saygıları dolayısıyla attıkları her adımda önce muhataplarına niyetlerini ve hamlelerini açıkça söylediklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekâtı başlarken de ABD, Rusya, İran ve Birleşmiş Milletler’in bilgilendirildiğini açıkladı.

 

“Kimseden izin almaya ihtiyacı yoktur”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sonradan anlaşılıyor ki, kendilerinden izin almak yerine sadece bilgi vermemizden de bayağı rahatsız olmuşlar. Hâlbuki Türkiye’nin sınırları boyunca oluşturulmak istenen bir terör koridorunu yıkıp geçmek için kimseden izin almaya ihtiyacı yoktur. Bu kararlılığımızı sahada da gösterip 120 kilometre genişlik ve 32 kilometre derinlikteki harekât bölgemizin üçte ikisine yakın bölümünü sadece 9 günde ele geçirdik.” şeklinde konuştu.

Barış Pınarı Harekâtı ile Türkiye’nin kontrolüne geçen alanın 4 bin 220 kilometrekareye ulaştığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekât sürecinde 20 sivil insanın hayatını kaybettiğini, 184 vatandaşın yaralandığını, 7 Türk askeri ile 96 Suriye Millî Ordusu mensubunun şehit düştüğünü; 90 Türk askeri ile 369 Suriye Millî Ordusu mensubunun da yaralandığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekâtı’nda teröristlerin kayıplarının da 795’i bulduğunu kaydetti.

 

“İzin vermeyeceğiz”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile varılan mutabakatın her iki tarafın özellikle ulaşabilecekleri asgari şartları içerdiğine dikkati çekerek, “Türkiye’nin tavrı hâlâ aynıdır; sınırlarımız boyunca ve Suriye toprakları içinde bölücü terör örgütünün ülkemizi tehdit eden bir hâkimiyet alanı kurmasına izin vermeyeceğiz. Zaten böyle bir durum herkesin üzerinde mutabık olduğu Suriye’nin toprak bütünlüğü ilkesine de aykırıdır” dedi. Güvenli hâle getirilen yerlere mültecilerin geri dönüşünü sağlamak için uluslararası toplumun desteğiyle yürütülecek projeler için hemen temaslara başlayacaklarını da belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Asıl çözümün Suriye’deki tüm kesimlerin katılımıyla oluşturulacak yeni Anayasanın teşkilinden ve buna göre yapılacak özgür seçimlerle şekillenecek yeni yönetimin işbaşına gelmesinden geçtiğini biliyoruz. Dolayısıyla bu ayın 30’unda Cenevre’de yapılacak buluşma çok büyük önem arz etmektedir. Gerek Astana’da, gerek Cenevre’de yürütülen görüşmelerin herkesin kabul edebileceği makul bir anlaşmayla sonuçlanması gerekiyor. Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin sağlanması ancak bu sürecin başarısıyla mümkündür. Süreci terör örgütlerini veya rejimi kullanarak sabote etmeye kalkacak herkesi dünya kamuoyuna ifşa edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Suriye halkının hayatını ve geleceğini bölge ile ilgili büyük planların mezesi olarak kullanmaya kalkanların karşısına önce biz dikileceğiz. Çünkü bu işin en büyük yükünü taşıyan biziz, en büyük bedeli ödeyen biziz.”

“Barış Pınarı Harekâtı, hakikatleri ortaya çıkarmıştır”

“İster Amerika, ister Rusya, ister rejim, isterse bir başka güç olsun, terör örgütlerinden herhangi birini isim, bayrak veya üniforma değiştirerek yeniden karşımıza dikmeye kalkarlarsa biz bu oyuna gelmeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelinen noktada tüm dünyanın PKK ile YPG’nin aynı örgüt olduğunu kabul ettiğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütleri DEAŞ ve PKK-YPG’nin yıllarca, uluslararası toplumun anlaşmalı şekilde kurguladığı bir şantajın oyuncağı hâline dönüştüğünü anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Barış Pınarı Harekâtı bu şantaj ve tiyatro sahnesini yıkmış, hakikatleri ortaya çıkartmıştır. Ülkemizi hedef alan öfke selinin sebeplerinden biri de, bu gerçeğin ortaya çıkmasıdır. Çünkü Suriye’deki kaotik durum uzunca bir süredir asıl niyetleri, asıl projeleri, asıl hesapları gizlemenin örtüsü olarak kullanılıyordu. Özellikle Avrupalı ve Amerikalı politikacılardan rejime kadar pek çok kesim kendi başarısızlıklarını terör örgütünü perde yaparak gözlerden saklama yoluna gidiyordu. Şimdi gel gör ki bu teröristlere ev sahipliği yapan Amerika Senatosunda, Kongresindeki insanları görüyoruz. Ne zamandan beri siz teröristlerle bu kadar dost oldunuz ya? Buna nasıl bu şekilde el verirsiniz? Ama bunun bedelini, öyle zaman gelir ki canınız yanar, o zaman öderseniz. Barış Pınarı Harekâtı’yla tam manasıyla takke düşmüş, kel görünmüştür. Türkiye’ye karşı öfke nöbetleri geçirenlere diyoruz ki, artık bu oyun bitti, gelin hep birlikte ülkelerimiz ve Suriye halkı için en iyisi, en doğrusu, en hayırlısı neyse onu yapacağımız yeni bir iklim oluşturalım. Türkiye’yi karşısına, terör örgütlerini yanına alıp çıkacak ve bu işi karla sonuçlandırabilecek kimse yoktur.”

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kursu ilk üçte bitiren kaymakamlara sertifikalarını takdim etti. Daha sonra kaymakamların atamaları kura çekme usulüyle gerçekleştirildi.

 

ETİKETLER : Bartın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ulus Kaymakamı 105. Dönem Kaymakamlık Kurası
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›