“Aile Şirketlerinin Kurumsallaşması ve Aile Anayasası” semineri verildi

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyelerine “Aile Şirketlerinin Kurumsallaşması ve Aile Anayasası” eğitimi verildi.
Bu haber 2019-09-23 14:27:12 eklenmiş ve 220 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ve Quality Line Yönetim ve Eğitim Danışmanlığı işbirliğinde “Aile Şirketlerinin Kurumsallaşması ve Aile Anayasası” semineri düzenlendi.

Qualty Lıne Yönetim Danışmanlık Genel Müdürü Erol Dinçkal tarafından TSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, eski TSO Başkanı Mehmet Kemik, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara ile aile şirketleri temsilcileri ve yetkilileri katıldı.

 

Balık: “Aile şirketlerinde kurumsallaşma büyük bir önem arz ediyor”

 

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bartın TSO Başkanı Halil Balık, “Türkiye’nin en önemli üretim ve ticaret merkezlerinden biri olan ilimizde, firmalarımızın kurumsal bir yapıya kavuşarak başarılarını sürekli arttırmalarına destek olabilmek için bu gibi eğitim ve seminerler çok önemlidir. Ülkemizdeki şirketler incelendiğinde büyük bir bölümünün aile şirketi olarak kurulduğu görülmektedir. Dünyada ise şirketlerin ortalama yüzde 95’nin aile şirketi olduğu bilinmektedir. Görüldüğü üzere ekonomimizde aile şirketleri büyük bir önem arz etmektedir. Yine ülkemizde ve dünyada başarılı olmuş kayıtlı işletmelere bakıldığı zaman aile şirketlerinin daha fazla olduğunu görüyoruz. Bunun en temel nedeni güven ve huzur ortamının olmasıdır. İşletmelere insanlar gibi yaşayan yapılardır. Fakat ne yazık ki bu işletmelerin yaşam süreleri oldukça kısa olmaktadır. Tabi aile şirketlerinde bazı sorunlar yaşanmakta, bunlardan biri de kurumsal yönetim eksikliğidir. Aile şirketlerinin varlıklarını devam ettirebilmeleri kurumsallaşmalarına bağlıdır. Bu durumda şirketin ailesel yönetim anlayışından, profesyonel yönetim anlayışına geçmesi şirketin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Sonuç olarak; işletmelerin gelişmesi, sürekliliğinin ve nesillere devrinin sağlanabilmesi için, kurumsallaşması zorunludur. Bizler de Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak şirketlerimizin kurumsallaşarak ekonomik anlamda daha güçlü olabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Qualty Lıne Yönetim Danışmanlık Genel Müdürü Erol Dinçkal, Aile Şirketlerinin Temel Özellikleri, Kurumsallaşma ve Kurumsal Yönetim, Aile Anayasası, Aile Anayasası Temel İçeriği konuları hakkında sunum gerçekleştirdi. 

Sunumların ardından soru-cevap bölümü ile eğitim sona erdi.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın TSO Aile Şirketlerinin Kurumsallaşması ve Aile Anayasası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›