İnkumu teleferik projesi ne oldu?

Yazın sona erdiği şu günlerde İnkumu’nda turizm sezonunun 12 aya çıkarılması hedefini taşıyan ve 2013 yılında gündeme gelen teleferik ve seyir terası projesi merak konusu oldu. 6 yıl önce kamuoyuna açıklanan ve herkeste büyük bir heyecan yaratan projenin neden hayata geçirilemediği, projenin rafa mı kaldırıldığı merak ediliyor.
Bu haber 2019-09-09 15:53:24 eklenmiş ve 479 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Turizm hareketliliği açısından yine sorunlu bir sezonu geride bıraktık. İlimizin önemli turizm merkezlerinden biri olan İnkumu, bu yıl da başta bayramlar olmak üzere belli zamanlarda kapasitesinin üzerinde yoğunluğa sahne oldu. Bu durum trafikte de insanları canında bezdiren olumsuzlukların yaşanmasına neden oldu. Tam da bu noktada akıllara 2013 yılında fizibilite çalışmaları yapılan teleferik projesi geldi.

Yaz döneminde özellikle hafta sonları ile bayram tatillerinden büyük yoğunluğun yaşandığı hatta kimi zamanlarda Bartın Limanı-İnkumu yol ayrımından araç girişlerine izin verilmediği İnkumu için yapılması planlanan teleferik projesi yeniden gündeme gelerek tartışılmaya başlandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, yıllar önce yaptığı yazılı açıklamada, İdarenin 2013 performans ve çalışma programında yer alan projenin fizibilite, etüt ve proje yapım işinin Bartın Valisi Bülent Savur'un talebiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı'na iletildiğini belirtirken ilgili kuruluşların görüşünün alınmasının ardından yapım işinin gerçekleştirileceğini kaydetmişti.

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun da 2014 yılında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yapımı tamamlandığında İnkumu’na sınıf atlatacağına inandığımız bu önemli proje ile masmavi deniziyle kumsalın ormanla buluştuğu bu güzel beldemize gelen misafirlerimizin İnkumu’nun o eşsiz manzarasını görmelerini sağlayacağız. Bu nedenle en hâkim tepeye kurulmasını planladığımız bu proje sayesinde İnkumu’nda 12 aya çıkacak olan turizmin Bartın’a önemli ölçüde artı değer katacak olması da son derece önemlidir. Yapımını planladığımız bu çalışmalarda Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’un destekleri ile Kültür Bakanlığı’ndan almayı planladığımız finans katkısı ile büyük ölçüde önem verdiğimiz bu projeyi yapmayı hedefliyoruz. Bu proje İl Özel İdaremizin Plan Proje Müdürlüğü tarafından yürütülecek.” demişti.

Yine dönemin Valilerinden Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, İnkumu tatil yöresine tünel yapımını uygun bulmadıklarını, bu nedenle ulaşımı teleferik ile rahatlatmayı planladıklarını açıklamıştı.

 

ETİKETLER : Bartın İnkumu teleferik projesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›