Kurucaşileli minikler Oyuncak Kütüphanesi’ndeydi

Kurucaşileli minikler Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Proje Uygulama Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyete geçen Bartın’ın ilk ve tek Oyuncak Kütüphanesi’nde oyunlar oynadı.
Bu haber 2019-09-06 16:36:46 eklenmiş ve 315 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Proje Uygulama Eğitim Merkezi bünyesinde geçtiğimiz Mayıs ayında açılışı yapılan Bartın’ın tek Oyuncak Kütüphanesi,  ilçe, belde ve köylerden de günlük olarak getirilen çocuklara hizmet vererek faaliyetlerine yeni eğitim-öğretim döneminde de devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Kurucaşile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımlarından yararlanan ailelere, İl Sağlık Müdürlüğü personeli Psikolog Çağlar Kuzu tarafından çocukluk çağı ruhsal  bozuklukları, otizm, özgül öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu konularında eğitim verilirken çocuklara da çocuk gelişimi uzmanları eşliğinde kitap okuma etkinliği, oyuncak tanıtımı, grup oyunları ve atölye çalışmaları yaptırıldı.

Programa Uzm.Dr.Beyhan Güner ve beraberinde Kurucaşile Kaymakam Vekili Şeyma Polat, İl Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ebru Baycık Gürbüzerol, Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Feridun Güler katıldı.  

 

Kaymakam Polat: “Emeği geçenlere teşekkür”

 

Programın ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Kurucaşile Kaymakamı Şeyma Polat, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımlarından yararlanan ailelerimiz ve çocuklarımızla birlikte İlimizin tek oyuncak kütüphanesini ziyaret ettik. Ziyaretimiz kapsamında,İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından; çocukluk çağı ruhsal bozuklukları (otizm, özgül öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu) konularında ailelerimiz bilgilendirildi. Çocuklarımız ise çocuk gelişimi uzmanları eşliğinde kitap okuma etkinliği, oyuncak tanıtımı ve grup oyunları ile eğlenceli vakit geçirdiler. Okul öncesi eğitim, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim ve öğretim süreci için çok önemli bir süreçtir. Çocuklarımıza hizmet veren merkezin açılışında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi

Açıldığı günden bugüne kadar Oyuncak Kütüphanesi’nde 300 aile ve 400 çocuğa eğitimler verildi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Oyuncak Kütüphanesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›