Vatandaşlar bu yıl doğalgaz faturalarıyla ısınacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nca (EPDK) doğalgaz fiyatlarına yüzde 14,90 zam yapıldığı bildirildi.
Bu haber 2019-09-03 09:22:37 eklenmiş ve 212 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Doğalgaz  fiyatlarına bir zam daha geldi. Doğalgaza daha geçtiğimiz günlerde zam yapılmıştı. Henüz doğalgaz fiyatlarına yapılan zam tepkileri henüz devam ederken bir zam daha yapıldı haberi geldi.

Ay başında yapılan yüzde 14.97 ve dün gece yapılan yüzde 14.90'lık zammın ardından doğalgaz fiyatları bir ay içerisinde yüzde 30 zamlandı.

Hükümetin memur ve emekliye yaptığı maaş zammı yüzde 4’ü geçmezken doğalgaza bir ay içinde ikinci defa yüzde 15 zam geldi. Son olarak geçtiğimiz gece yapılan açıklamada doğalgaza yüzde 14,90 zam geldiği duyuruldu. Öte yandan 1 Ağustos tarihinde konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 14,97 zam yapılırken, sanayi bölgeleri için yüzde 13,73 zam gelmişti.

EPDK'den yapılan açıklamada, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ) ilan ettiği doğalgaz toptan satış fiyatları kapsamında, konut tüketicilerinin de dahil olduğu yıllık 300 bin metreküp ve altı tüketiciler için nihai doğalgaz satış fiyatlarında ortalama yüzde 14,90 artışa gidildiği kaydedildi.

 

Bir ay içinde ikinci 15’lik zam

 

Doğalgaz fiyatlarına bir ay içinde ikinci defa zam gelmesi dikkat çekti. 1 Ağustos tarihinde doğalgaz fiyatlarına konutta yüzde 14,97, sanayi bölgelerinde ise yüzde 13,73 oranında zam gelmişti

 

Vatandaş sert tepki gösterdi

 

Doğalgaz fiyatlarına geçtiğimiz gece yarısı gelen büyük zamma vatandaşlar sert tepki gösterdi. Sosyal medyada doğalgaz zammı gündem oldu.

Açıklamada, yeni fiyatların 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren geçerli olacağı bilgisine yer verildi. 

 

ETİKETLER : Bartın doğalgaz zam BOTAŞ EPDK
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›