Bartınlı Pedaldaşlar da Karabük Bisiklet Festivaline destek verdi

Bartın’da bu yıl 6.’sı gerçekleştirilecek olan Bisiklet Festivali’yle kentin tanıtımına ve turizmine büyük katkı sağlayan Bartın Pedaldaşlar Kulübü Derneği, UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki tarihi ilçesi Safranbolu'da bu yıl ilki yapılan Uluslararası Bisiklet Festivali’ne de destek verdi.
Bu haber 2019-09-03 09:20:42 eklenmiş ve 192 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Safranbolu’nun UNESCO’ya kabulünün 25. Yılı dolayısıyla “Dünya Miras Kenti Safranbolu” temasıyla 29 Ağustos - 1 Eylültarihlerinde arasında düzenlenen bisiklet festivali kayıtların ardından başladı.

Karabük'ün UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki tarihi ilçesi Safranbolu'da bu yıl ilki yapılan Uluslararası Bisiklet Festivali, kortej geçişiyle başladı.

Karabük Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen festivale katılan yerli ve yabancı 120 bisikletçi, Aslanlar Meydanı'nda toplandı. Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Artar ile derneğe üye bisikletliler de katıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, yaptığı konuşmada, güzel bir festivale ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Köse, festivalin açılışında yaptığı konuşmada; “Sadece Karabük Bisiklet Derneği değil Türkiye’nin her yanından hatta yabancı konuklarımız da buradalar. Burada gerçekleştirdiğimiz toplantının ardından Yazıköy’e doğru yola çıkacaklar. 4 gün sürecek olan etkinlikler kapsamında Yazıköy’de bir kamp alanı oluşturacaklar. Gurup aynı zamanda ilçemizde düzenleyeceğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine de katılım sağlayacak.Ben öncelikle böyle bir etkinlik düzenledikleri için Derneğimizi tebrik ediyorum. Startın Safranbolu’dan verilmesi ise bizleri ayrıca mutlu etti. Bir kez yabancı misafirlerimize hoş geldiniz diyor, derneğe çalışmalarında başarılar diliyorum. Yolları açık olsun.” dedi.

Köse, konuşmasının sonunda da yabancı misafirlere Karabük Bisiklet Derneği formalarından hediye etti.

Bölgesel turizmi canlandırmak ve yerel kurumlara katkı sağlamak amacıyla düzenlenen festivalde bisiklet severler 3 gün boyunca Safranbolu’nun tarihi doğal güzelliklerini keşfetti.

SAKEM’de toplanan bisiklet severler festivalin ilk gününde anıt eserleri, kanyonları ve mağaralarının yanı sıra Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konaklarıyla açık hava müzesi konumundaki Safranbolu'nun içinden geçerek, polis güvenliğinde ilçeye bağlı Yazı köyüne ulaştı.

Burada kamp kuran sporcular, unutulmaya yüz tutmuş çeşitli geleneksel oyunları sergiledi.

 

Aydoğdu: “Yurt dışından da katılım katılım oldu”

Karabük’te bu yıl ilk defa düzenlenen bisiklet festivaliyle ilgili açıklamalarda bulunan Karabük Bisikletler Derneği (KARBİSDER) Başkanı Kenan Aydoğdu, “Karabük ilinin ve ilçelerinin doğa sporları rotaları kapsamında Türkiye çapında tanıtımının, turizm sektörünün sadece tarih turizmi ile değil, doğa turizmi ve outdoor aktiviteleri ile de çeşitlenmesini, bisiklet sporunu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye’nin muhtelif yerlerinde bu tür festivaller yapılıyor. Bu tarz festivallerin amacı bölge turizmine katkı sağlamak ve bisikletkullanıcıları arasında birliktelik sağlamak. Ayrıca bölgeyi tanıtmak alternatif turizm için yerel kurumlara katkı sağlamak gibi amaçlar sıralayabiliriz. Biz de bu öngörü ile bir festival yapalım dedik. Festivalimiz için Yazıköy’de çok sıkı bir çalışma yaptık. Bu gördüğünüz alanı bir kamp alanına getirdik. Festivalimize Türkiye’nin çeşitli yerlerinden hatta yurtdışında katılan misafirlerimiz var.” dedi.

 

“Doğal güzelliklerimizi gezdik”


Bisiklet festivalinde 2 ana rota belirlediklerini ifade eden Aydoğdu, “Bunlardan bir tanesi Safranbolu Yazıköy’ün turistik güzelliklerini sergilemek. Bu anlamda Yazıköy’den hareket ettikten sonra bu yerleri gezdik. Festivalimiz şanlı Zafer Bayramımıza denk geldiği için Safranbolu’daki Bayram etkinliklerine de iştirak ettik. Daha sonra Mencilis Mağarası’nı, İncekaya Su Kemeri’ni, kristal teras ve muhtelif güzelliklerimizi dolaştık. Cumartesi günü rotamız tamamen doğal güzelliklerdi. O bölgemizde çok güzel kanyonlarımız vardı. Bu doğal güzelliklerimizi gezdik. Böylelikle festivalimizi tamamlanmış olduk. Ben buradan festivalimize ilgi gösterip Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden katılım sağlayan bisiklet dost arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bunun yanında Karabük Valiliği, Safranbolu Belediyesi ve Kaymakamlığı’na ve Yazıköy Muhtarlığımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Aydoğdu, önümüzdeki yıllarda bisiklet festivalini bölgenin farklı güzelliklerini gösterecek şekilde genişletmek istediklerini söyledi.

Festival, Cumartesi günü sona erdi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği Karabük Bisiklet Festivali Safranbolu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›