Kemerli Mağarası için çalışmalar sona yaklaştı

Küre Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Kemerli Mağarası’nın turizme kazandırılması amacıyla Haziran ayında gerçekleştirilen ihale çerçevesinde yapımı süren işlerde sona gelindi.
Bu haber 2019-08-29 16:13:19 eklenmiş ve 205 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen

 

 

Küre Dağları Milli Parkı Müdürü Ali Bozkurt, Orman Mühendisi Hasan yaşayacak ve Küre Dağları Milli Parkı personelleri Ahmet Tayar ile Sinan Yıldız, Küre Dağları Milli Parkı’nın Bartın ili Ulus ilçesi sınırlarında yer alan ve yapımı devam eden Kemerli Mağarası Seyir Terası ve bağlantı yol yapım işini denetledi.

Yapımı tamamlanmak üzere olan iş 13 Haziran’da ihale edilmişti. İhale kapsamında bin 400 metre uzunluğundaki bağlantı yolu, 50 metrekarelik bir alana sahip olan Seyir Terası, 8 adet Bilgilendirme ve Yönlendirme Tabelası, 2 adet piknik masası ve çöp kutusu, 1 adet yağmur barınağı, merdiven ve korkuluklar, treking giriş alanına 2 adet satış merkezi ve 2 küçük ünite, treking alanının başlangıcına 250 metrelik yol, Şimşir Ağaçları’nın içinden geçen ve uzunluğu bin 100 metre olan patika yolun yanı sıra Otantik Çeşme yapılıyor.

 

Yapım işi tamamlandıktan sonra Bartın, doğa turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip yeni bir turizm destinasyonunu kazanmış olacak.

ETİKETLER : Bartın Küre Dağları Milli Parkı Kemerli Mağarası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›