Şampiyon sporcular, BARÜFEST’e damga vurdu!

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) başarılarıyla Türk Sporuna damga vuran milli sporcularının isimlerinin yer aldığı Şampiyon Sporcular Alanı BARÜFEST’te düzenlenen törenle açıldı.
Bu haber 2024-05-25 09:39:08 eklenmiş ve 23 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) geleneksel hale getirdiği Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri BARÜFEST’24 kapsamında ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece yapan BARÜ’lü milli sporcular için oluşturulan ‘Şampiyon Sporcular Alanı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

 

 

Törene BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile birlikte Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Keser, İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, kurum ve kuruluşlardan temsilciler, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

 

 

“Büyük başarılara imza atacak sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz”

 

 

‘Şampiyon Sporcular Alanı’ açılış töreninde konuşan Rektör Uzun, BARÜ’de oluşturulan spor iklimiyle başarılı sporcular yetiştirdiklerini kaydetti.

 

 

Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak son yıllarda sporu kurum kültürü haline getirerek spora ve sporcuya yapılan yatırımlarımızı artırdık. Bir yandan öğrencilerimize spor yapacakları yeni alanlar kazandırırken diğer yandan ülkemizi başarıyla temsil edecek profesyonel sporcular yetiştirmeyi hedefledik. Çalışmalarımız neticesinde pek çok branşta milli sporcular yetiştirerek madalyalar kazanmalarına katkı da bulunduk. Türk milletine büyük coşku, sevinç ve gurur yaşatan sporcuların başarılarının ardında çok yoğun çalışma temposu ve fedakârlık var. Bu vesileyle BARÜ’lü milli sporcularımızı tebrik ediyor, büyük başarılara imza atacak nice sporcular yetiştireceğimize yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

 

 

Spor Bilimleri Fakültesinde hazırlanan alanda, başarılarıyla göğsümüzü kabartan milli sporcuların özgeçmişleri ve isimleri ile elde ettikleri madalyalar yer alıyor.

 

 

BARÜ’den Olimpiyatlara: Kadın Sporcuların Zafere Giden Yolculuğu

 

 

‘Şampiyon Sporcular Alanı’nın gezilmesinden sonra BARÜFEST programı içerisinde “BARÜ’den Olimpiyatlara: Kadın Sporcuların Zafere Giden Yolculuğu” söyleşisi düzenlendi. Söyleşi, milli sporcuların Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında elde ettiğin başarıları aktaran kısa film gösterimi ile başladı.

 

 

Moderatörlüğünü Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Gökduman’ın gerçekleştirdiği söyleşide BARÜ’lü milli sporcular; Şennur Demir, Evin Demirhan Yavuz ve Zeynep Yetgil konuşmacı olarak yer aldı. Kadın sporcuların BARÜ’den başlayıp madalyaya uzanan başarı hikâyeleri ve gençlere ilham olacak çalışmalarının konuşulduğu program büyük ilgi gördü.

 

 

BARÜ’lü Milli sporcular tecrübelerini paylaştı

 

 

Milli sporcular, hem sporda hem de eğitimde başarılı olmalarında BARÜ’de oluşturulan spor ikliminin etkili olduğunun altını çizerek başta BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun olmak üzere emeği geçen Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenlerine teşekkür etti.

 

 

2022 Dünya kadınlar boks şampiyonasında +81 kiloda dünya şampiyonu olan BARÜ mezunu Şennur Demir eğitim hayatından, sporculuk serüveninden, yaptığı çalışmalardan ve elde ettiği başarılarından bahsetti.

 

 

Şennur Demir: “Üniversitemiz bize gereken desteği sağlıyor”

 

 

BARÜ’nün spora verdiği önemden bahseden Milli boksçu Demir, “Sporculuk hayatınızı şekillendiren bir yaşam tarzı.  Beslenmeden dinlenmeye her şeyi spora göre yaşıyoruz.  Biz sporcular hem akademik hem sportif basarıyı aynı anda yürütüyoruz. Bu konuda üniversitemiz bize gereken desteği eğitimi özveriyi sağlıyor.” dedi.

 

 

Evin Demirhan Yavuz: “BARÜ’de eğitim alanında önemli yol alıyoruz”

 

 

2021 itibarıyla kazandığı 17 madalya ile Türk kadın güreşinde Avrupa ve dünya şampiyonalarında en fazla madalya kazanan güreşçi ünvanına sahip olan ve 2024 Paris Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanan Evin Demirhan Yavuz, dünya ve Avrupa şampiyonluklarına giden yolda yaşadıkları süreçleri ve tecrübelerini anlattı.

 

 

BARÜ öğrencisi Milli güreşçi Demirhan Yavuz, “Mücadele gerektiren sporlar erkek sporu olarak görülüyordu. Ancak biz bu tabuları başarılarımızla yıkıyoruz. Elde ettiğimiz başarılarla ülkemizi gururla temsil etmeye devam edeceğiz.  Spor kariyerimiz bir gün sonra erecek bu anlamda doğru üniversite seçimi olarak BARÜ’de doğru hocalarımızla eğitim alanında önemli yol alıyoruz.” diye konuştu.

 

 

Zeynep Yetgil: “BARÜ ile çok daha bilinçli sporcular haline geldik”

 

 

11 bronz, 5 gümüş, 4 altın madalya ile Ay-yıldız bayrağımızı gururla dalgalandıran ve 2024 Paris Olimpiyatları’nda temsil edecek BARÜ öğrencisi Milli güreşçi Zeynep Yetgil ise başarıya ulaşma sırrını motivasyonunu yitirmeden ve disiplinini aksatmadan çalışması olduğunu söyledi.

 

 

2024 Paris Olimpiyatları’nda yeni başarılara ulaşmayı hedeflediğini dile getiren Yetgil, “’Kadından güreşçi mi olur’ baskısı eski yıllarda vardı. Ancak biz başarının tesadüf olmadığını madalyalarımızla kanıtladık. Hayatımızı spor ve başarı odaklı yaşıyoruz en büyük motivasyon kaynağımız başarılarımız oluyor.  Güreş beni bırakana kadar onu bırakmayı düşünmüyorum. Hayal kuruyorum inanıyorum ve başarıyorum. BARÜ sayesinde uzakta olsak dahi donanımlı dersler görerek çok daha bilinçli sporcular haline geldik.” şeklinde konuştu.

 

 

BARÜFEST katılımcıları tarafından ilgiyle takip edilen program soru ve cevaplarının alınmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : BARÜ BARÜFEST’24
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›