Mehmet Yılmaz’dan teşekkür ve veda mesajı

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirilen Genel Kurulu ile BARFED’in Başkanlık görevini Sabri Avcı’ya devreden Mehmet Yılmaz, teşekkür ve veda mesajı yayımlayarak “Göreve gelirken verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gururu ve mutluluğu ile görevimizi devir ettik. Zaman zaman küçük de olsa eleştiri alsak da Bartın’a hizmet etmekten her zaman büyük onur duyduk. Bu sözlerim sadece Federasyon başkanlığına veda sözleridir. Çünkü bundan sonra da Bartın için elimden ne geliyorsa elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
Bu haber 2024-05-25 09:34:37 eklenmiş ve 1169 kez görüntülenmiştir.

 

“Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz”

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Olağan Genel Kurulu, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Pendik Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

 

BARFED çatısı altındaki dernekler toplantıya yoğun katılım sağlarken, bağımsız derneklerin de katıldığı görüldü.

 

 

Genel Kurul’da mevcut Başkan Mehmet Yılmaz aday olmazken tek liste ile gidilen seçimde Sabri Avcı, BARFED’in yeni başkanı olarak seçildi.

 

 

Kongre sürecinin ardından Mehmet Yılmaz, bir teşekkür ve veda mesajı yayımladı. Görev süreci boyunca hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin herkese eşit davranarak Bartın için doğru olan neyse onu yapmaya çalıştıklarını belirten Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“27 Mart 2021 yılında seçilmiş olduğum Bartın Dernekler Federasyonu Başkanlığı görevim 19 Mayıs 2024 tarihinde yapılan Genel Kurul ile sona ermiş bulunmaktadır.

 

 

27 Mart’ta yapmış olduğumuz Genel Kurulda da sadece bir dönem için aday olduğumu ikinci dönem için aday olmayacağımı belirtmiş ve bu düşünce ile aday olmuştum. Dernek Başkanlığı, Federasyon Başkanlığı gibi makamlar bir meslek değil birer temsil makamı ve milli sorumluluk görevidir. Bizler de yönetim kurulumuz ile birlikte bu sorumluluğu 3 yıl boyunca güzel bir şekilde yaptığımıza  inanıyoruz. Öncelikle bize bu sorumluluğu veren üye derneklerimize ve yönetimlerine teşekkür ediyoruz bize inandılar bize güvendiler. Biz de yönetimimiz ile birlikte gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık ve bu güveni boşa çıkarmadık amacımız federasyonumuzu büyütmek ve geliştirmekti bu amaç için Türkiye’nin ve dünyanın neresinde Bartınlı hemşerilerimizin kurduğu bir dernek var ise hepsini tek tek ziyaret ederek federasyonumuza dahil ettik.

 

 

“Doğru olan neyse onu yapmaya çalıştık”

 

 

Göreve geldiğimizde 11 olan üye dernek sayımızı resmi olarak 38'e birlikte proje üreterek işbirliği yaptığımız dernekler ile birlikte yaklaşık 60 derneğe çıkarmış olan bir federasyon olarak ürettiğimiz ve geliştirdiğimiz projeler ile tüm Bartınlı hemşerilerimize dokunmaya ve ulaşmaya çalıştık bunu da büyük ölçüde başardık ve Bartın’ın en büyük sivil toplum kuruluşu unvanına sahip olduk. Görevimizi yerine getirirken kimseyi mağdur etmemeye, kimseyi kırmamaya ve kimseyi ayrıştırmamaya özen gösterdik. Hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin herkese eşit davranarak Bartın için doğru olan neyse onu yapmaya çalıştık.

 

 

“Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz”

 

 

Şükürler olsun ki göreve gelirken verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gururu ve mutluluğu ile görevimizi devir ettik. Zaman zaman küçük de olsa  eleştiri alsak da Bartın’a  hizmet etmekten her zaman büyük onur duyduk. Bu sözlerim sadece Federasyon başkanlığına  veda sözleridir. Çünkü bundan sonra da Bartın için elimden ne geliyorsa elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz.

 

 

“Teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum”

 

 

Federasyonumuzun gayri resmi kurulmuş olduğu 2005 yılından bu yana başkan yardımcılığı başkan vekilliği ve en son federasyon başkanı olarak görev aldığım yaklaşık 19 yılda desteğini ve güvenini bizden esirgemeyen  kıymetli dernek başkanlarımıza ve yönetimlerine, benimle birlikte yol arkadaşlığı yapan gece gündüz demeden görevini en iyi şekilde yerine getiren değerli başkan vekillerime ve başkan yardımcılarıma ve yönetimime desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç Bey’e, milletvekillerimize, ilimizin mülki amiri Sayın Valimize, kamu kurum ve kuruluşlarının değerli müdürlerine ve personellerine il, ilçe ve belde belediye başkanlarımıza ticaret, sanayi ve meslek odaları başkanlarına ve yönetimlerine siyasi partilerin genel başkanlarına il,  ilçe, belde başkanlarına basınımızın değerli mensuplarına sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

Yeni yönetime başarılar diledi

 

 

Görevi devir ettiğim başkan vekilim olan 19 Mayıs 2024 tarihinde yapılan kongre ile başkan olarak seçilen Sayın Sabri Avcı Bey’e ve yönetimine başarılar diliyorum. İnanıyorum ki yeni başkan ve yönetimi de federasyonumuzu en iyi şekilde yöneterek görevlerini yerine getireceklerdir bu duygu ve düşünceler ile bize katkı sunan tüm paydaşlarımıza ismini sayamadığım tüm dostlarımıza ve en önemlisi değerli Bartın halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hakkınızı helal edin.”

 

ETİKETLER : BARFED Mehmet Yılmaz
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›