İnkumu semalarında bu yıl da 3 mavi bayrak dalgalanacak!

567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yat “Mavi Bayrak” almaya hak kazandı. Geçtiğimiz yıllarda 3 “mavi bayrak” almaya hak kazanan Bartın’ın İnkumu plajında da bu yıl da yine 3 mavi bayrak dalgalanacak.
Bu haber 2024-05-24 14:46:12 eklenmiş ve 1002 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2024 yılı “Mavi Bayrak” ödüllerini açıkladı. Türkiye yine dünya 3.’sü olurken bu yıl Türkiye’de 567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yatta “Mavi Bayrak” dalgalanacak. Bartın’da İnkumu plajı bu yıl da yine 3 mavi bayrak almaya hak kazandı.

 

 

Ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı, uluslararası alanda Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE koordinasyonunda Dünyada 50 ülkede uygulanıyor.

 

 

Mavi Bayraklı plajlarda 33 kriter, marinalarda ise 38 kriter göz önüne alınıyor. Plajlarda, sezon içerisinde 15 gün ara ile yüzme suyu analizlerinin yapılması, atıksu arıtma tesislerinin uygunluğu, hassas doğal alanların korunması, cankurtaran ve ilkyardım malzemeleri bulundurulması, acil durum planı, engelli olanakları, atıkların ayrıştırılması, evcil hayvanların kontrolü, çevre eğitimi ve bilgilendirme zorunlu kriterlerden bazıları. Marinalar ve turizm tekneleri için kurumsal sosyal sorumluluk ve halkın katılımı ve eğitimi de ayrıca isteniyor.

 

 

 

ETİKETLER : Mavi Bayrak Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›