BARÜ’nün çevreci projesine TÜBİTAK’tan destek

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) TÜBİTAK tarafından desteklenen projesi ile geliştirilen yeni hibrit sistem sayesinde insan sağlığı korunarak toksik maddelerin uzaklaştırılması hedefleniyor.
Bu haber 2024-05-23 10:23:31 eklenmiş ve 20 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) oluşturduğu bilim üretme ekosisteminde desteklenen yeni projeleri ile başarısını sürdürmeye devam ediyor.

 

 

Bu kapsamda son olarak Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Alp’in yürütücülüğünü yaptığı, Proje ve Teknoloji Ofisi Öğretim Görevlisi Dr. Erkan Aksoy’un araştırmacı olarak görev aldığı proje TÜBİTAK 1002-B Acil Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 

 

 

“Boya ile Duyarlaştırılmış g-Karbonitrürün (g-C3N4) Toksik Maddeler Üzerine Fotokatalitik Aktivitelerinin Araştırılması” başlıklı araştırma projesi ile toksik tekstil boyalarının ortamdan uzaklaştırılarak halk sağlığına katkı sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında, bazı tekstil boyalarının ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan herbisitin maddesinin çevreci yöntemler ile daha hızlı bir şekilde kendi kendini temizleyebilen ‘fotokatalitik’ yolla zararsız türlerine parçalanması için çalışmalar yürütülüyor. Sentezlenen yeni hibrit yapı ile çevrenin ve insan sağlığının korunması öncelenerek daha sağlıklı ve daha sürdürülebilir bir geleceğe ulaşma noktasında adımlar atılıyor.

 

 

“Çabalarımız sonuçlarını vermeye devam ediyor”

 

 

Desteklenen projeler ile geleceğe değer katma hedefinde olduklarını kaydeden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Araştırma ve proje kültürünün geliştirilmesine yönelik çabalarımız sonuçlarını vermeye devam ediyor. Bu noktada desteklenen proje sayılarımız artarken tüm bileşenlerimizin oluşturduğumuz bilim üretme ekosisteminde, sürdürülebilir bir başarıya ulaştığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Teknolojik ve bilimsel gelişmeler ışığında çevreye zararlı maddelerin olumsuz etkilerini azaltmak için yürüttükleri çalışmaları dolayısıyla projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunan Doç. Dr. Emre Alp ile Dr. Erkan Aksoy’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Kurumsal ilerleyişimize sunduğu özverili katkılarından dolayı Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Cengiz’e teşekkür ediyorum. Bizleri daima daha iyiye ulaşma noktasında motive eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkür ediyor, bilimsel çalışmalarımıza kıymetli teşvikleri için TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal’a şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : BARÜ
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›