BARFED’de yeni başkan Sabri Avcı oldu

Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Olağan Genel Kurulu’nda tek liste ile girilen seçimde BARFED Başkanlığına İstanbul'da yaşayan Bartınlı İş İnsanı Sabri Avcı seçildi. Delegelerin tümümün oyunu alarak göreve seçilen BARFED’in yeni Başkanı Sabri Avcı, seçim sonrasında yaptığı konuşmada dünyanın her yerinde yaşayan Bartınlılara ulaşmayı hedeflediklerini belirtirken projelerini anlattı. Ortak paydalarının Bartın olduğunu vurgulayan BARFED Başkanı Avcı, “Mutlaka Bartın için yapmamız gereken hususlar var.” dedi.
Bu haber 2024-05-22 10:10:19 eklenmiş ve 968 kez görüntülenmiştir.

 

“Bartın için yapmamız gereken hususlar var”

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Olağan Genel Kurulu, geçtiğimiz günlerde Pendik Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

 

BARFED çatısı altındaki dernekler toplantıya yoğun katılım sağlarken, bağımsız derneklerin de katıldığı görüldü.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan Genel Kurulda açılış konuşmasını mevcut Başkan Mehmet Yılmaz, gerçekleştirdi.

 

 

Yılmaz: “Bayrağı daha ileriye getireceklerini biliyorum”

 

 

Yeni dönem için aday olmadığını açıklayarak sözlerine başlayan Yılmaz, 2021 yılında devraldığı Başkanlık döneminde yapılan çalışmalardan bahsetti. BARFED üyesi dernek sayısını 13’ten 38’e çıkardıklarını kaydeden Yılmaz, seçilecek olan yönetimin bayrağı layığıyla taşıyacağına inandığını belirterek “Bartın Dernekler Federasyonunda 2 kurucu başkanımız var. Sözlerime başkanlarımıza Allah'tan rahmet dileyerek başlıyorum. 2021 yılının Mart ayında görevi devraldık. O tarihte 13 üye derneğimiz vardı. Şuan 38 üye derneğimiz var. Bunu yönetim kurulumuz ile birlikte başardık. Ben aday değilim. 2021 kongrede de ‘bir dönem için geliyorum’ demiştim. Bugün de aday değilim. Şu an tek adayımız Başkan vekilimiz Sabri Avcı. Bundan sonra bayrağı daha ileriye getireceklerini biliyorum. Sabri Avcı bey ve yönetimine başarılar diliyorum. 2011 yılından bugüne bize destek olan milletvekillerimize, bakanımıza, iş insanlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

 

 

Avcı: “Derneklerimiz siyasi partiler gibi çalışmıyor”

 

 

Tek liste ile gidilen başkanlık seçiminde Sabri Avcı’nın karşısına başka bir aday çıkmadı. Delegelerin tümümün oyunu alarak göreve seçilen BARFED’in yeni Başkanı Sabri Avcı, seçim sonrasında yaptığı konuşmada dünyanın her yerinde yaşayan Bartınlılara ulaşmayı hedeflediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

 

 

“BARFED bir sivil toplum kuruluşudur. Bizler kar amacı gütmeyiz. Çıkar amaçlı çalışmayız. Öncelikle toplumsal menfaati, toplumsal faydayı öncelikleyerek üyemiz olan bireylerimizin, üyelerimizin menfaati, ortak menfaati noktasında hizmet bu nedenle hükümetlerden bağımsızız, siyasetten bağımsızız, kamudan bağımsızdır, özel sektörden bağımsızdır. Yani özgür ve güçlü bireylerin bir araya gelmesiyle oluşan bir organizasyonuz. Bu nedenle siyasetçiler bazen sivil toplum kuruluşlarını tam karşısında sanki rakip gibi görüyor ama sivil toplum kuruluşları ve hemşeri derneklerimiz siyasi partiler gibi çalışmıyor. Siyasi partilerde ideoloji var. Bizde ideoloji yok. Bizde ortak payda bir Bartınlı dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın Bartınlı insanlarımızın tanınması, tanıştırılması, onlarla iyi ilişki kurulması ve onlara yardım edilmesi şeklinde. Bu nedenle biz siyasete karşı değiliz, siyasetin yanında değiliz ama içimizde çok değerli siyaset yapan arkadaşlar var yönetimde. Onlar federasyon yönetiminde ve federasyon hizmetlerinde aynen Belediye Başkanları seçildiğinde rozeti çıkartıyorsa burada da rozetini çıkartacaklar. Hiçbir arkadaşımız Federasyon Başkanı ben başta olmak üzere Başkan Yardımcısı, Başkanvekilleri ve diğer arkadaşlarım hiçbir arkadaşımızla yakın ya da uzak olmayacak. Herkesi eşit mesafede olup kucaklayacağız. Bizim farklılıklarımız zenginliğimizdir. Bir toplumda ne kadar farklı düşünen insan varsa o toplum o kadar sağlıklıdır. Bu nedenle biz kesinlikle siyasileri rahatsız etmeyeceğiz ve siyasetle de çok iyi geçinerek onların elindeki imkanları kendi insanımızın ihtiyacı için faydalanacağız.

 

 

“Yaralarına merhem olmak istiyoruz”

 

 

Nitelikli Bartınlı iş insanı, siyasetçi, sporcu, sanatçı, bürokrat dünyada nerede bir varsın varsa biz bu Bartınlıya ulaşmak ve onun iletişim bilgisini alarak BARFED gibi bir federasyonun olduğunu hissetmesini istiyoruz.

 

 

Bu insanlarımızla iletişim kurarak bir sekretarya oluşturacağız ve bu sekretaryanın görevi bu olacak. Bu insanları topladığımızda ne elde edeceğiz? Hem sosyal bir güç olacak hem de onların ekonomik güçlerinden istifade ederek çok ciddi bir finansman oluşturacağız. Bu finansmanla ne yapacağız? Niçin para topluyoruz? Onu da söyleyeceğim. Bizim dünyanın herhangi öncelikle İstanbul ve Bartın olmak üzere işe ihtiyacı olan, ekmeğe ihtiyacı olan, zorda olan, hasta olan, sıkıntıda olan her insanımızı bir şekilde dernek başkanıyla, delegelerimiz, akrabalarımız üzerinden bulacağız. Devletin ulaşamadığı, devletin bulamadığı ama ihtiyacı olan bu insanlarımızı kucaklayacağız, onlara yardım edeceğiz. Yani bizim topladığımız parayla öncelikle biz o insanların yarasına merhem olmak istiyoruz. Onlara faydalı olmak istiyoruz. Sadece bizim amacımız onlara hizmet etmek değil.

 

 

“Biz çok iyi bir mekan yapmamız gerekiyor”

 

 

Bir de geneline hizmet etmek var. Federasyonumuzun şu anda bir mekanı yok. Tabii ki bütün derneklerin, merkezleri, ofisleri, bizim federasyon tarafından kullanılıyor. Mehmet Yılmaz arkadaşım genelde bu dönemde hem pandemiyle hem de geçiş döneminde böyle bir düşünceyle derneklerimizin merkezlerinin kullandığı gayet de iyi oldu. Ama biz çok iyi bir mekan yapmamız gerekiyor. İhtiyacımız var ve bize yakışan da odur.

 

 

“İletişim olmazsa hiçbir şey olmuyor”

 

 

Tabi ki biz federasyonumuzu çok iyi tanıtmak için çok güçlü bir sosyal medya yapacağız. Çünkü dünyada artık her şeyden ileri iletişim, iletişim olmazsa hiçbir şey olmuyor. Eskiden büyük balık küçük balığı yutuyordu. Ama şimdi tersine döndü. Hızlı balık yavaş balığı yutuyor. Hızlı olmamız için iletişim kurmamız gerekiyor. Bu iletişim yapmış olduğumuz faaliyetler, çalışmalar PR’ımızı biz sosyal medya üzerinden Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya mecralarını kullanarak bağlı derneklerimizin bütün faaliyetlerini oradan tanıtacağız. Bu nedenle dernek başkanlarımızla oluşturacağımız bu sosyal medyaya çok destek olmalarını, bütün delegelerin ve üyelerin de oraya üye olarak oluşturacağımız sosyal medya üzerinden, haberleşmeyi çok güçlü kurmamız lazım.

 

 

“Bartın bizim ortak paydamız”

 

 

Biz şu an gurbetteyiz. Hep sıla hasretiyle yaşıyoruz. Bizim bulunduğumuz yere entegre olmamız gerekiyor. Biz hemşehri derneklerinin ana görevi, geleneklerini, örf ve adetlerini yaşatmak, sürdürmektir. Eğer biz İstanbul'a ve yaşadığımız yere entegre olamazsak olduğumuz yerde siyasi partilerde, sivil toplum kuruluşlarında, sendikalarda görev alamazsak bizim gücümüz az kalıyor. Bu nedenle bu konuyu çok önemli görüyorum. Bartın bizim ortak paydamız, memleketimize bayramlarda seyranlarda yaz tatillerinde, özel günlerde, cenaze olduğunda gidiyoruz.

 

 

“Sel taşkınlarının önlenmesi için çalıştay yapacağız”

 

 

Mutlaka Bartın için yapmamız gereken hususlar var. Bildiğiniz üzere şu an dünyanın en önemli iki gündemi var. Bir iklim değişikliği, bir de gıda krizi. Şuan yaşadığımız bütün dünyanın yaşadığı bir enflasyon var. Sadece Türkiye’de değil belki Türkiye'de biraz fazla gıda enflasyonunun ve enflasyonun en önemli sebebi iklim değişikliği. İklim değişikliği üzerine dünyada çok hızlı çalışma var. Birleşmiş Milletler çalışıyor. Ben de bu çalışmaların içerisindeyim. Tarım alanlarında çok ciddi sıkıntı var. Çok hızlı yağmur iniyor veya kuraklık oluyor ve insanların da birinci ihtiyacı gıda olunca bu iklim değişikliğinin en önemli sıkıntısı gıda krizi oluyor. Evet bizim Bartın’ımızda da iklim değişikliğinin yol açtığı bir sel taşkınları var ve her yıl artık tekrarlanıyor. Bu konuda benim ilk projem Bartın’da su taşkınlarına ve sel afetlerine karşı alınacak önlemlerle ilgili bir çalıştay yapmayı planladım.

 

 

“Elimizden ne geliyorsa yapacağız”

 

 

Türkiye’de il yüz ölçümüne baktığımızda en çok orman alanına sahibiz. Orman sanayiyle ilgili Bartın’da hep söylenen neden orman sanayi yok. Ben de orman sanayi demiyorum. Çünkü sanayi deyince işte yol yok diyor. Elektrik pahalı diyor. Başka başka bahaneler çıkıyor. Ama orada küçük işletmeleri yani geriye göçün olması için hem de oradaki küçük mensubun yaşatılması için küçük el sanatları, küçük esnafın yaşatılması noktasında kümelenme ve buna hükümetler çok destek veriyor. Bu konuda da destek verilmesi noktasında da bir sempozyum veya çalıştay yaparak ilgili kurumlarla bunları bir şekilde görüşeceğiz. Elimizden ne geliyorsa yapacağız.”

 

 

İşte yeni yönetim listesi

 

 

Avcı konuşmasının sonunda önceki dönem BARFED yönetimlerine teşekkürlerini ileterek, yeni yönetime de başarılar diledi.

 

 

Programın devamında BARFED Eski Başkanı Mehmet Yılmaz’a “Onursal Başkan” plaketi takdim edildi.

 

 

Toplantı dernek üyelerinin dilek ve temennilerini ifade etmelerinin ardından müzik programının yapılmasıyla sona erdi.

 

 

Sabri Avcı başkanlığındaki BARFED’in yeni yönetiminde; Sezgin Özdemir, Hasan Yeniay, Sevim Özsoy, Orhan Eren, Muharrem Aydoğan, Nezahat Tekin, Ramazan Yılmaz, Ufuk Şahin, Özcan Şeker, Uğur Şeker, Raci Özdemir, Şefik Kalender, Zekeriya Korkmaz, Avni Akdoğan, Adem Çukur, Atalay Açıkgöz, Fatma Hopikoğlu, Fahri Ustaoğlu, Ersin Bozkurt, Mahmut Akdoğan, Nihal Avı Yazıcı, Tolga Ustabaşı, Yasin Kuloğlu ve Göknur Mercan yer aldı.

 

 

Denetim Kurulu Emin Özkan, Cemil Yılmaz, Erol Kalender’den oluşan BARFED’in Disiplin Kurulu ise Şenol Denizci, Erdal Karataş, Muhammet Gülenç’ten oluştu.

ETİKETLER : BARFED
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›