Bankoğlu: “Türkiye’de kadın olmak zaten çok zor”

Anneler Günü dolayısıyla bir değerlendirmede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, “Türkiye’deki annelerin yaşadığı zorlukların başında herkes gibi ekonomi var. Anneleri; çalışan, bekar ya da ev kadını olarak gruplasalar da, Türkiye’de kadın olmak zaten çok zor. Çocukların fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarını karşılama konusunda en büyük yük annelerde. Ne yazık ki ülkemizdeki mevcut siyasi güç, annelerin hayatını kolaylaştırma konusunda kalıcı ve uzun vadeli politikalar geliştirme konusunu öncelikleri içine almamıştır. Öncelikleri olmadığı gibi hevesli de olmamıştır.” dedi.
Bu haber 2024-05-13 09:02:57 eklenmiş ve 619 kez görüntülenmiştir.

 

“Annelerin yaşadığı zorlukların ekonomi var”

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Anneler Günü dolayısıyla bir açıklamada bulundu.

 

 

“En büyük yük annelerde”

 

 

Annelerin ve kadınların yaşadığı zorluklara dikkat çeken Bankoğlu, çocukların fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarını karşılama konusunda en büyük yükün annelerde olduğunu söyledi.

 

 

Türkiye’deki annelerin yaşadığı zorlukların başında ekonominin geldiğine dikkat çeken Bankoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Gün geçmiyor ki her gün televizyonlarda veya sosyal medyada bir annenin feryadını duymamış olalım. Yeni doğan bebeğine bez ve mama alamayan annelerden okula yolladığı küçücük çocuğuna ancak yavan ekmek koyabilen annelere, akşam pazarından ya da çöplerden yiyecek toplamaya çalışanlarından hayata küsmüş evladının atanması için eylemlerden eylemlere koşan annelere şahit oluyoruz. Açlık sınırının 17 bin 725 lirayla asgari ücreti geçtiği bu günlerde, yoksulluk sınırı ise 58 bin liraya dayanmış durumda.

 

 

Türkiye’deki annelerin yaşadığı zorlukların başında herkes gibi ekonomi var. Anneleri; çalışan, bekar ya da ev kadını olarak gruplasalar da, Türkiye’de kadın olmak zaten çok zor. Çocukların fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarını karşılama konusunda en büyük yük annelerde. Ne yazık ki ülkemizdeki mevcut siyasi güç, annelerin hayatını kolaylaştırma konusunda kalıcı ve uzun vadeli politikalar geliştirme konusunu öncelikleri içine almamıştır. Öncelikleri olmadığı gibi hevesli de olmamıştır.

 

 

“Bu utanılacak tablo tamamen AKP’nin eseridir”

 

 

Bizim yıllardır öğrencilere hiç değilse bir öğün yemek verilsin diyerek TBMM gündemine taşıdığımız konu, başta çocuklarımızı olmak üzere tüm ailelerin ve annelerin en önemli konusudur. Sofraya iki kap yemek yemek koymanın dahi neredeyse imkânsız olduğu, temel besin gıdalarına erişimin lükse dönüştüğü tam bir sefalet ve rezalet dönemindeyiz. Bu utanılacak tablo tamamen AKP’nin eseridir. Artık taşıma suyla değirmen dönmediği için tüm güçleriyle ağır vergiler altında halkına alenen eziyet eden ve bundan zerre ders çıkarmadan israfa, yolsuzluğa, hukuksuzluğa devam eden hükümet çareyi her gün yeni acı reçetelerle önümüze koymaktadır.

 

 

“Bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi herkes bilsin”

 

 

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında kadınların gücünü, annelerin sağduyusunu önemsemeyen, çocukları ekonomi ve siyaset konuşmak zorunda bıraktıkları bu iktidara karşı en büyük temizlik sandıkta nihayet başlamıştır. Yerel yönetimlerde halkımız, bu masalcılara yeter artık demiştir. Kadınların, çocukların ve gençlerin mutsuz olduğu bir ülkede ne umut ne de ilerleme mümkün değildir. Bu ortam ve koşullarda çarkı döndürmek, evlatlarını mutlu etmek için çırpınan tüm annelere minnettarız. Anneler günlerinde hak ettikleri güzel günleri yaşamaları için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi herkes bilsin.” (Haber Merkezi)

ETİKETLER : CHP Aysu Bankoğlu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›