Amasra maden faciası davasında 3 sanığa ev hapsi kararı!

Bartın’da 14 Ekim 2022’de Amasra'da 43 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin görülen davanın 7’nci duruşmasında tutuklu bulunan 3 kişi serbest bırakılırken 5 kişinin tutukluluk hallerine devam kararı verildi.
Bu haber 2024-05-09 09:47:16 eklenmiş ve 314 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Amasra’da 43 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7’si tutuklu, 23 kişinin yargılandığı davanın 7’nci duruşması, dün görüldü.

 

Müşteki avukatları, maden ocağında keşif yapılmasını istediği duruşmada, patlamanın yaşandığı bölgenin keşif için açılabilme olasılığının incelenmesiyle ilgili bilirkişi raporları istendi.

 

Savcı, duruşmada mütalaasını açıklayarak, sanıkların mevcut tutukluluk halinin devamını isterken, müşteki avukatları da sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Sanık avukatları ise müvekkillerinin beraatını istedi.

 

Ev hapsi ve yurt dışı çıkışı yasağı

 

Mahkeme heyeti, “Olası kast ile öldürme” suçundan tutuklu bulunan Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu ve Başmühendis Mehmet Tural’ın tutukluluk hallerinin devamına, “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan tutuklu bulunan Emniyet Mühendisi Şahan Kahraman, maden mühendisleri Levent Aydın ve İbrahim Hakan Mengeş’in ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı ile tahliyesine karar verdi.

 

Mahkeme heyeti keşif raporu ile ilgili Maden Mühendisleri Odası'na görüş sorulmasını kararlaştırırken duruşma, 6 Ağustos Salı günü saat 09.30’a ertelendi.

 

Aileler tepki gösterdi

 

Mahkeme heyetinin 7 tutukludan 3’ünün ev hapsi ve yurt dışı yasağı ile tahliye edilmesi kararı sonrası, salonda bulunan şehit madencilerin aileleri tepki gösterdi. Bazı madenci yakınları baygınlık ve sinir krizi geçirirken mahkeme salonundan çıkarıldı.

ETİKETLER : Bartın Amasra Amasra maden faciası ara karar 7. Duruşma
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›