AK Parti’de seçim sonrası ilk toplantı!

AK Parti Bartın İl Başkanlığı, seçim sonraki ilk “İl Danışma Kurulu Toplantısı”nı gerçekleştirdi. 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, önümüzdeki süreçte uzlaşı kültürü ile hareket ederek tüm teşkilat kademeleriyle beraber Bartın’ın hayrına olacak her işte belediye başkanları ile birlikte yürüyeceklerinin altını çizdi. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da Bartın’daki yatırımları anlatırken Irmak Islah Projesini gündemine aldı. Milletvekili Aldatmaz, “Birçok iş yaptık. Bartın’ın her köşesinde her insana hizmet etmek için gece gündüz çalıştık. 22 yıldan beri Cumhurbaşkanımızın başkanlığında büyük hedefleriyle, 2023, 2053, 2071 hedefleriyle durmak yok yola devam diyoruz. 31 Mart seçimlerinin de değerlendirmesini yapacağız. Artılarını eksilerini, hata yaptığımız yerlerine bakacağız ve ne yapmak gerekiyorsa her seçimden aldığımız ders gibi bu seçimden de aldığımız dersle önümüze bakacağız. Bizim lafa değil işe bakmamız lazım. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz der atalarımız. Bizimde yaptıklarımız burada. Şimdi yapacaklarımıza bakacağız.” dedi.
Bu haber 2024-05-06 09:49:31 eklenmiş ve 295 kez görüntülenmiştir.

 

“Seçimden aldığımız dersle önümüze bakacağız”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Kübra Nur AK

 

 

AK Parti Bartın İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı, geçtiğimiz hafta sonu Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

 

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından ilk kez gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İl Koordinatörü, önceki dönem Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti İl Kadın Kolların Başkanı Evren Ayvaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Taş, AK Partili Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, teşkilatlar ve partililer katıldı.

 

 

Arslan: “Bundan sonra önümüze bakacağız”

 

 

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan toplantıda kürsüye ilk olarak AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan geldi. 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Arslan, önümüzdeki süreçte uzlaşı kültürü ile hareket ederek tüm teşkilat kademeleriyle beraber Bartın’ın hayrına olacak her işte belediye başkanları ile birlikte yürüyeceklerinin altını çizerek şöyle konuştu:

 

 

“Bartın’da da Türkiye’mizde de milletimiz kararını verdi. Ben de oluşan sonucun hem Bartın’ımıza hem de ülkemize hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bartın’da hepinizin bildiği gibi 4 tane beldemiz, 3 tane ilçemiz ve 1 de il belediyemiz var. 4 tane beldemizde ve 3 ilçemizde AK Parti kurumsal kimliğimiz ile seçime girdik. İlçelerimizde Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti’ye destek vermişti. Bartın Belediyesi’nde de Genel Merkezimizin, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin takdirleriyle Cumhur İttifakı olarak seçimlere girdik ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Bartın Belediye Başkanı Adayı Sayın Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na AK Parti olarak destek verdik. Tabi gönül isterdi ki hem AK Parti olarak belde ve ilçelerde hem de ittifak olarak Bartın’da belediyeleri alalım ama olmadı. Bir ilçeyi ve 3 beldeyi AK Parti olarak aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın deyimiyle milletimiz tercihini bu yönde verdi. Milletimizin kararı başımızın tacı. Bundan sonra önümüze bakacağız.

 

 

“Milletimize ey iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz”

 

 

Değerli arkadaşlarım, AK Parti’nin öncesi hepimizin malumu. Ama bazen unutuyoruz. Özellikle gençlerimiz bu dönemi hiçbir şekilde bilmiyorlar. Belki bu konuda bir iletişim kopukluğu var. Ve belki bunda bizim de dahlimiz var ama bundan sonra geçmişe takılmaksızın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde inşallah biz Bartın’ımızda da Türkiye’de milletimize ey iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.

 

 

“Yeter ki Bartın’ımızın tek tek sorunları çözülsün”

 

 

AK Parti bugüne kadar girdiği bütün seçimlerde hep önde çıktı. Hep seçimlerin galibi oldu. Ama bu sefer hiç birimizin arzu etmediği sonuçlarla karşı karşıya kaldı. Fakat yeni dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeniden ayağa kalkıp birlik içinde iktidarımıza güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Bunu şimdiye kadar sizlerle yaptık, bundan sonra da sizlerle yapmaya devam edeceğiz.

 

 

Bu dönem Bartın’da seçilen tüm Belediye Başkanlarımıza, hem AK Parti’den seçilen belediye başkanlarımıza hem de CHP’den seçilen Bartın, Amasra ve Kurucaşile belediye başkanlarımız ile Hasankadı’da MHP’den seçilen belediye başkanımıza tekrar başarılar diliyorum. Bundan sonra herkes beldesi, ilçesi, ve ili için çalışmaya gayret edecek. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı uzlaşı kültürü ile hareket edeceğiz. Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız diyalog sürecini Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ile başlattı. Biz de inşallah Bartın’da Sayın Milletvekilimiz de dahil olmak üzere tüm teşkilat kademelerimiz ile beraber Bartın’ımızın hayrına olacak, ilçelerimize ve beldelerimizin hayrına olacak her işte belediye başkanlarımız ile birlikte yürümeye varız. Yeter ki Bartın’ımızın tek tek sorunları çözülsün. Bunu da buradan tüm Bartınlılara deklare etmek istiyorum.

 

 

“AK Parti’den önce yapılamayanları başardık”

 

 

Yine hepinizin bildiği gibi yine gönlümüz arzu ederdi ki 2019’daki sahip olduğumuz üye sayısını tekrar elde edelim. Ama Bartın Merkez’de kendi adayımızı çıkartmamış olmamız, ittifak adayı ile seçime girmiş olmamız bu anlamda biraz irtifa kaybına neden oldu. Amasra’dan 2, Ulus ilçemizden yine 2, Amasra ve Kurucaşile ilçelerimden de 1’er tane İl Genel Meclisi üyesi alarak 6 kişi ile temsil edilme hakkı kazandık. İl Genel Meclisi’nde de Başkanlığa daha önce İl Başkanlığımızı da yapan ve 14 Mayıs 2023’teki Milletvekili Genel Seçimleri’nde Bartın 2. Sıra Milletvekili Adayımız olan Turhan Kalaycı Bey seçildi. Ben hem AK Parti’den hem de diğer partilerden seçilerek İl Genel Meclisi’ne giren arkadaşları kutluyor, başarılar diliyorum.

 

 

Dediğim gibi biz şimdiye kadar AK Parti’den önce yapılamayanları başardık. Bunu Bartın’da yapılanlara bakarak da iyi bir şekilde analiz edebiliriz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan savunma sanayine kadar bunu çok uzun uzadıya konuşabiliriz.”

 

 

Aldatmaz: “Bartın’ın sorunlarını çözmek için çalışıyoruz”

 

 

Ardından da AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, kürsüye geldi. Bartın’da çok büyük bir teşkilata sahip olduklarını belirten Aldatmaz, partinin çeşitli kademelerinde görev aldığını hatırlatırken “AK Parti Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında çok büyük bir teşkilat. Bartın’da da çok büyük bir teşkilata sahibiz. Köy temsilcilerimiz, mahalle temsilcilerimiz, ilçe yönetimlerimiz, belde yönetimlerimiz, 30 bin tane üyemiz. Çok büyük bir aileyiz. Ben de bu ailenin bir mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Partimde birçok görevlerde bulundum. Merkez İlçe Başkanlığı yaptım, İl Başkan Yardımcılı yaptım, Teşkilat Başkanlığı yaptım, İl Genel Meclis Üyesi oldum, Belediye Başkan Adayı oldum, tüm bunları elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştım. Bu dönemde Allah nasip etti yaklaşık 1 yıldan beri Bartın Milletvekili olarak sizlere hizmet etmeye, Bartın’a hizmet etmeye, Ankara’da görevlerimi yapmaya elimden geldiğince tüm bunları birbirleriyle uyumlu şekilde yapmaya çalışıyorum. Öncelikle teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde gösterdikleri çalışmalardan dolayı. 2 seçimi atlattık. 2 milletvekilimiz olmasını istiyorduk. Ama Allah nasip etti 1 milletvekilliğiyle kaldık. Cumhurbaşkanımızı seçtik o da hükümeti kurdu. Adalet Bakanlığı gibi önemli bir göreve de 16 yıl Milletvekilliği yapan Yılmaz Tunç Adalet Bakanı oldu ve birlikte uyumlu bir şekilde Bartın’ın sorunlarını çözmek için çalışıyoruz.” dedi.

 

 

Bartın’daki yatırımları anlattı

 

 

Geçtiğimiz günlerde Bartın basını ile bir araya geldiği değerlendirme toplantısında “Adalet”, “Aile ve Sosyal Politikalar”, “Sağlık”, “Sanayi ve Teknoloji”, “Sosyal Güvenlik”, “İŞKUR”, “Eğitim”, “Enerji”, “Çevre ve Şehircilik”, “Kültür ve Turizm”, “Gençlik ve Spor”, “Ulaştırma”, “AFAD”, “Tarım”, “Bartın İl Özel İdaresi”, “DSİ” ve “Orman” olmak üzere Bartın’daki yatırımları 17 başlıkta toplayan AK Parti Bartın Milletvekili Aldatmaz, bu kez aynı sunumu AK Parti teşkilatlarıyla paylaştı.

 

 

“Hükümetimiz bu projeye çok önem veriyor”

 

 

Sunumunda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen Bartın Irmağı Islah Projesi’ni de detaylarıyla anlatırken projeye yönelik eleştirilere de karşılık veren Aldatmaz, şunları kaydetti:

 

 

“Hükümetimiz tüm olumsuzluklara, pandemi sonrası oluşan olumsuzluklara rağmen Bartın’da Bartın’daki selleri önlemek adına 1. Etap olan bu projeye çok önem veriyor. Biz Bartın Irmağı’nı o Bartın sevdalılarından daha çok seviyoruz. Biliyorsunuz Güzelcehisar’da yaptığımız bir proje vardı. O projede de o zamanlar çok büyük eleştiriler yapmışlardı. Birçok gösterilerle karşılaşmıştık. Ama şimdi geldiğimizde o projeye karşı gelenler bugün oraya gidip fotoğraf çektiriyorlar. Millet Bahçesinde de yapılanda da çok tepkiler vardı. İnşallah Millet Bahçesi bitiğinde de onlar gidip fotoğraf çektirecek. AK Parti yapar, onlar konuşur. Büyüklerimizin bir lafı var ‘bir şeye karşıysa muhalefet, CHP bir projeye karşıysa bilin ki o proje iyi projedir. Siz o projeyi yapın.’ dedi. Biz de bu projeyi yapacağız inşallah.

 

 

“Lafa değil işe bakmamız lazım”

 

 

Birçok iş yaptık. Bartın’ın her köşesinde her insana hizmet etmek için gece gündüz çalıştık. 22 yıldan beri Cumhurbaşkanımızın başkanlığında büyük hedefleriyle, 2023, 2053, 2071 hedefleriyle durmak yok yola devam diyoruz. 31 Mart seçimlerinin de değerlendirmesini yapacağız. Artılarına, eksilerine, hata yaptığımız yerlerine bakacağız ve ne yapmak gerekiyorsa her seçimden aldığımız ders gibi bu seçimden de aldığımız dersle önümüze bakacağız. Bizim lafa değil işe bakmamız lazım. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz der atalarımız. Bizim de yaptıklarımız burada. Şimdi yapacaklarımıza bakacağız. Yeni yönetimler oluştu. 31 Mart sonrası oluşan tablo doğrultusunda seçilen Belediye Başkanlarımızı, Belediye Meclis Üyelerimizi, İl Genel Meclis üyelerimize tüm yeni oluşan yöneticilerimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah onlarla beraber birlik beraberlik içinde Bartın’da bu yaptıklarımızı kat be kat artırarak ileriye dönük hedeflerimiz doğrultusunda birlikte uyum içinde gerekli çalışmaları yapacağız. Birlikte durmak yok yola devam diyorum.”

 

 

Konuşmaların ardından toplantı AK Parti önceki dönem Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın konuşmasıyla basına kapalı olarak devam etti.

 

 

ETİKETLER : AK Parti Bartın İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz İl Başkanı Yaşar Arslan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›