Koltuklar çocuklara emanet edildi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 104'üncü yılı ile Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bartın’da makamlar çocuklara emanet edildi.
Bu haber 2024-04-24 09:41:34 eklenmiş ve 565 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Valilik makamı İdil Azra Aydoğan’a emanetti!

 

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yıl dönümü dolayısıyla Gazi Ortaokulu okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bir heyeti makamında kabul etti.

 

 

Vali Arslan, ziyarette Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza emanet ettiği bu anlamlı gün vesilesiyle makam koltuğunu temsili olarak 5. sınıf öğrencisi İdil Azra Aydoğan'a devretti.

 

 

Öğrencilerle hedefleri ve hayalleri hakkında sohbet eden Vali Arslan, makamını kendinden emin adımlarla geleceğin yöneticisi olma yolunda ilerleyen çocuklara bırakmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

 

 

Belediye Başkanlığı koltuğuna Fatih İlkokulu öğrencileri oturdu

 

 

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık koltuğunu Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri Ömer Yiğit Güzel, Demir Güneri ve Tuana Dursun’a teslim etti.

 

 

Fatih İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Burçin Polatlı ve Öğretmenleri Birol Pamuk ile birlikte öğrencileri makamında ağırlayan Başkan Yalçınkaya, kendisini ziyaret eden öğrenciler nezdinde tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

 

 

Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

 

 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Gürgenpınarı İlkokulu öğrencilerine devretti.

 

 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dolayısıyla Gürgenpınarı İlkokulundan öğrencileri ağırladı.

 

 

Minik misafirleriyle tek tek selamlaşan Rektör Uzun, ardından koltuğunu çocuklara teslim etti. Rektörlük görevini devralan ilkokul ikinci sınıf öğrencileri Beste Yaman, Poyraz Gürel ve Demir Kahveci ilk olarak tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

 

 

Yarının büyükleri senato toplantısında konuştu

 

 

Gürgenpınarı İlkokulu Müdürü Ersin Doğan ile Sınıf Öğretmeni Ayda Kara’nın da yer aldığı programda Rektörlük Senato Salonuna geçilerek bir toplantı yapıldı. Eğlenceli anların yaşandığı toplantıya başkanlık eden çocuklar Rektör Uzun’a üniversite ile ilgili merak ettikleri soruları sordu. Eğitim-öğretim, sosyal olanaklar, öğrenci toplulukları ve Çocuk Üniversitesi gibi konular hakkında bilgiler veren Rektör Uzun, BARÜ Ar-Ge Proje Pazarında ilkokul ve ortaokul kategorilerinde yarışmalar yapıldığını ifade etti.  

 

 

Çocuklar, Filistinli çocukları unutmadı

 

 

Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Beste, Poyraz ve Demir gelecekte yapmak istediklerinden bahsetti. Toplantıya başkanlık yapan Demir, Filistin’de yaşananlardan dolayı üzüntüsünü dile getirerek Gazze’ye yardım gönderilmesi gerektiğini söyledi. Beste ve Poyraz ise savaşların olmaması yönünde temennilerini aktardı.

 

 

Toplantıda ayrıca çevre kirliliği ve sokak hayvanları ile ilgili sorunlara da dikkat çeken çocuklar bu konularda projeler yapmak istediklerini söyledi.

 

 

Rektör Uzun, 23 Nisan’ı kutladı

 

 

Programda konuşan Rektör Uzun, “Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 104’üncü yılına gururla ulaştık. Bugün aynı zamanda dünyaya duru gözlerle bakan ve yarınlara heyecanla yürüyen çocuklarımızın yegâne bayramıdır. Dünyamızı güzelleştiren yegâne şey olan çocuklarımızın refahı ve mutluluğu için her zaman çaba göstermeye devam etmeliyiz. Bu düşüncelerle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

Emniyet Müdürlüğü, Kemal Sabriye Ocakçı öğrencilerine emanet

 

 

Bartın İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerini ağırladı.

 

 

İl Emniyet Müdürü Hayal’in koltuğuna oturan Ekin Emrehan, telsizden ekiplere anons geçerken “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Emniyet Müdürü oldum. Sizlere talimattır. Çocukların daha güvenlik ve huzurlu bir şekilde eğitim öğretim görmeleri için tüm okul çevrelerine gerekli emniyet tedbirlerini almanızdır. Hepinize teşekkür eder iyi görevler dilerim.” dedi.

 

 

Minik mevkidaşıyla sohbet eden Bartın İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında; Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulu öğrenci ve  öğretmenleri, İl Emniyet Müdürlüğümüzü ziyaret etmişlerdir.

 

 

Yapılan ziyarette İl Emniyet Müdürü olan öğrencimiz telsiz anonsunda okul çevrelerinde gerekli emniyet ve güvenlik tedbirlerinin alınması talimatı verirken personelimize de çalışmalarında kolaylıklar dilemiştir.

 

 

Bu vesile ile Gazi Meclisimizin 104. kuruluş yıl dönümü ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlar,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımızı sunarız.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

ETİKETLER : 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›