Yeşilin binbir tonu, oyun alanları, yürüyüş ve spor alanları!

Bartın’da Gölbucağı Mahallesi’nde hayata geçirilen Millet Bahçesi’nde çalışmalar devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şehirlerin millet bahçeleri ile nefes aldığını ifade ederek, “Şehirlerimizin merkezinde, yeşilin binbir tonuna sahip çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve spor alanlarıyla millet bahçelerimiz; vatandaşlarımızı bekliyor.” dedi. Bartın’da yapımı devam eden Millet Bahçesi projesi, kente önemli bir yeşil alan kazandıracak.
Bu haber 2024-04-20 11:46:50 eklenmiş ve 26 kez görüntülenmiştir.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından vatandaşların doğa ile buluşmalarını, yeşil koridorlarla şehrin karmaşasından uzaklaşarak nefes almalarını sağlamak amacıyla Bartın dahil olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında hizmete sunulan millet bahçelerinin yapımı hız kesmeden devam ediyor.

 

 

81 ilde 100 milyon metrekare hedefi kapsamında 2018 yılından bu yana 237 millet bahçesi hizmete açılırken, 275 millet bahçesinin yapımı ise aralıksız sürüyor.

 

 

Havaların ısınması ile birlikte özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve güneşli havanın tadını çıkarmak için tercih ettiği millet bahçeleri, yaza misafirlerini ağırlamaya hazır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, millet bahçelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya konulan 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerine ulaşma yolunda büyük bir lokomotif güç olduğunu söyledi. Çevre alanında gerçekleştirilen hizmetleri, millet bahçeleri projeleri ile taçlandırdıklarını vurgulayan Bakan Özhaseki, “Şehirlerimiz, millet bahçelerimizle nefes alıyor. Şehirlerimizin merkezinde, yeşilin binbir tonuna sahip, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve spor alanlarıyla millet bahçelerimiz; vatandaşlarımızı bekliyor.” dedi.

 

 

Bartın Millet Bahçesi’nde çalışmalar sürüyor

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Bartın’da Gölbucağı Mahallesi’nde 92 bin metrekarelik alanda kurulacak olan Millet Bahçesi için çalışmalar devam ediyor.

 

 

Millet Bahçesi projesi içerisinde çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları gibi sosyal donatılar yer alacak. Proje içerisinde ayrıca koruluk, kamp alanları ve 3 bin 230 ağaç olacak.

 

 

Yeşilin her tonunu içinde barındıracak, bitki ve peyzajı ile Bartın’a yeni bir soluk getirecek millet bahçesi projesi, içerisindeki yeşili, biyolojik göleti, tema bahçesi, millet kıraathanesi, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğayla iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak.

 

 

TOKİ tarafından 31 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen ihaleyi 97 milyon 507 bin liraya kazanan firma, inşaat faaliyetlerine 6 Aralık 2022 tarihinde başladı. Projenin 400 gün sürmesi planlanıyordu ancak henüz tamamlanmadı.

 

 

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Bartın'da yaşayan vatandaşlara daha fazla yeşil alan ve sosyal donatı imkanı sunulması hedefleniyor.

 

 

Edinilen bilgilere göre Millet Bahçesi’nin yapım süresi, yatırımların 6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremlerin meydana geldiği illerimize kaydırılmış olması ve yapım maliyetlerinin yükselmiş olması nedeni ile 6 ay süre ile uzatma almıştı. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Millet Bahçesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›