İl Genel Meclisi’nden 8. Dönem başladı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Bartın İl Genel Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yeni meclisin en yaşlı üyesi olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis Üyesi Aynur Yıldırım Başkalığında gerçekleştirilen toplantıda 8’inci dönem yeni İl Genel Meclis Başkanı Turhan Kalaycı seçildi. Kalaycı, 31 Mart seçimlerinin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek “Yeni bir döneme girdik, bu dönemde de tüm İl Genel Meclisi arkadaşlarımıza ve İl Özel İdaremize bu 5 yıl içerisinde hayırlı çalışmalar diliyorum. İnşallah bu dönemde önümüzdeki bu 5 yılda Bartın’ımız için güzel hizmetler yapmak için hepimiz elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğimize inanıyorum. Bu vesile ile tekrar tüm seçilen arkadaşlarımızı kutluyorum ve bu 5 yıl içerisinde hepinize başarılar diliyorum.” dedi.
Bu haber 2024-04-15 09:55:06 eklenmiş ve 197 kez görüntülenmiştir.

 

İl Genel Meclisi’nin yeni Başkanı Turhan Kalaycı oldu!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Kübra Nur AK

 

 

Bartın İl Genel Meclisi, 8’inci dönemin ilk toplantısının geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi.

 

 

Özel İdare Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantının ilk oturumuna yeni meclisin en yaşlı üyesi olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis Üyesi Aynur Yıldırım başkanlık etti.

 

 

Yeni seçilen Bartın İl Genel Meclisi Üyelerinin de hazır bulunduğu Meclis Toplantısında yeni dönem için Başkan ve Başkanlık divanı seçimi yapıldı.

 

 

Yıldırım: “Bartın’ı en iyi yerlere taşımak için hizmet vermeye çalışacağız”

 

 

Gündem maddeleri öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Yıldırım, “31 Mart’ta yapılan seçimlerde Bartın halkının özgür iradesiyle bizler seçildik. Özel İdaremize hizmet etmek için geldik. İnşallah hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bartın’ımıza, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kapının girişinde rozetlerimizi bıraktık, parti görüşlerimizi bıraktık. Burası bir hizmet yeri Bartın’ımızı hizmet çıtasında en yüksek yere çıkarmak adına hepimiz var gücümüzle, Özel İdaresiyle uyumlu olarak, bütün Özel İdare personelleriyle uyumlu olarak, il genel meclis üyelerimizle uyumlu olarak Bartın’ı en iyi yerlere taşımak için hizmet vermeye çalışacağız. Bundan hiç şüphemiz yok. Her şey Bartın için. Bartın’ımızı en iyi hakkettiğini vermek adına birbirimizle beraber omuz omuz, kol kola girerek, her şeyi bir kenara bırakarak 5 yıl hizmet vermeye çalışacağız inşallah. Bütün Bartın’ımıza, milletimize seçilen üyelerimiz hayırlı uğurlu olsun. İnşallah Cenab-ı Allah utandırmasın.” diyerek oturumu açtı.

 

 

Yasa hakkında bilgiler verdi

 

 

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu hakkında Meclis’e bilgi vererek ilk oturumu yöneten Yıldırım, Meclis’in “Yasanın 11. Maddesine göre; ‘İl Genel Meclisi seçim sonuçlarının ilan edilen 5’inci günü kendinden toplanır. Bu toplantıda meclise en yaşlı üye başkanlık eder. Ayrıca İl Genel Meclisi çalışma yönetmeliğinin 5’inci maddesi Meclis Mahalli İdareler Seçim sonuçlarının ilanını izleyen 5’inci gün en yaşlı üyenin başkanlığında toplanır. Başkan en genç iki üyeyi geçici katip olarak davet eder.’ Hükümlerine göre 31.03.2024’te yapılan Mahalli İdareler seçim sonuçları Amasra, Kurucaşile ve Merkez İlçemizde 2 Nisan 2024 günü, Ulus ilçemizde 4 Nisan 2024 günü ilan edildiğinden Meclis Başkanlık Divanının oluşturulması için ilgili yasa ve yönetmelik gereği geçici katip üye olarak en genç üyemiz Hüseyin Boran ve Mustafa Ergini Meclis Başkanlığı Divanına davet ettik.” dedi.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından alınan yoklamada yeter sayısının tam olmasıyla gündem maddelerine geçildi.

 

 

Boş oy seçimi tekrarlattırdı!

 

 

Meclis’in ilk birleşiminde yeni dönem için Meclis Başkanı seçimi yapıldı. Başkanlık için AK Parti Grubundan Turhan Kalaycı ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubundan Hakan Ceylan’ın aday gösterildi.

 

 

Gizli oylamanın yapıldığı seçimde Kalaycı 6, Ceylan 5 oy ve boş atılan 1 oy ile seçim ikinci tura kaldı. Salt çoğunluğun sağlanamadığı ilk tur oylamasından sonra birleşime ara verilmesinin ardından seçim tekrarlandı.

 

 

Kalaycı, başkan seçildi

 

 

10 dakikalık aranın sonrası ardından yapılan ikinci tur oylamada Turhan Kalaycı 7, Hakan Ceylan ise 5 oy aldı. Salt çoğunluğun sağlandığı ikinci turda Bartın İl Genel Meclisi’nin 8’inci Dönem Başkanı Turhan Kalaycı oldu.

 

 

Karar onaylandı!

 

 

Seçim sonrasında karar Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’a imzaya gönderildi. Vali Arslan’ın kararı imzalaması için toplantıya 30 dakika ara verildi.

 

 

Kalaycı: “Hepimiz elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğiz”

 

 

Vali Dr. Nurtaç Arslan’ın kararı imzalamasını ardından toplantı bu kez Meclis’in yeni Başkanı Turhan Kalaycı, başkanlığında toplandı.

 

 

Birleşim öncesinde tebrikleri kabul ederken yeni dönemin Bartın için hayırlı olmasını dileyen Kalaycı, “Öncelikle 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin hem Bartın’ımıza hem de ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Aynı zaman da az önce 1. oturumda yapmış olduğumuz İl Genel Meclisi Başkanlık seçiminde vermiş olduğunuz desteklerden ve katkılardan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Tabiî ki yeni bir döneme girdik, bu dönemde de tüm İl Genel Meclisi arkadaşlarımıza ve İl Özel İdaremize bu 5 yıl içerisinde hayırlı çalışmalar diliyorum. İnşallah bu dönemde önümüzdeki bu 5 yılda Bartın’ımız için güzel hizmetler yapmak için hepimiz elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğimize inanıyorum. Bu vesile ile tekrar tüm seçilen arkadaşlarımızı kutluyorum. Ve bu 5 yıl içerisinde hepinize başarılar diliyorum. Tabiî ki eski İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımıza eski İl Genel Meclisi başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Onların da hakikaten Bartın için çok hayırlı çalışmaları oldu. Hepsini tekrar tebrik ediyorum.” dedi.

 

 

Meclis, gündeminde yer alan diğer konuları görüşmek üzere 15 Nisan Pazartesi günü (bugün) saat 14.00’da yeniden toplanacak.

 

 

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi Turhan Kalaycı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›