MHP’den CHP'ye geçen Bartın Belediyesi'nin borcu binaya asıldı

31 Mart yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimine geçen Bartın Belediyesi'nin borçları yeni yönetim tarafından belediye binasına asıldı. Bartın şehir merkezinde Kent Müzesi ile Şehitler Müzesi’ne de asılan belediyenin 251 milyonu aşan borcu dikkat çekti.
Bu haber 2024-04-15 09:48:01 eklenmiş ve 49 kez görüntülenmiştir.

 

Güncel borç durumu 251 milyonu aştı!

 

 

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, 6 bin oyluk farkla Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na karşı zafer elde etmişti.

 

 

“Şeffaf belediyecilik” vurgusu yapan Yalçınkaya, seçimin ardından belediyenin güncel borç tablosunu Belediye binasına astı.

 

 

Göreve başladıklarında 251 milyon liralık borçla karşılaştıklarını açıklayan Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, bu durumu kamuoyuyla paylaşırken belediye binasında borç tablosunu sergiledi.

 

 

Belediye Başkanı Yalçınkaya’nın ilk Meclis toplantısındaki ifadelerine göre; Bartın Belediyesi'nin mali durumunu net bir şekilde ortaya koymak için Mali Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla detaylı bir mali bilanço hazırlandı. Ortaya çıkan tablo da Bartın Belediyesi’nin üzerindeki mali yükün büyüklüğünü gözler önüne serdi.

 

 

Yapılan açıklamalara göre; 251 milyon lira borcun bir kısmının bankalardan alınan kredi borcu olarak belirlendi. Diğer borç kalemleri arasında vergi, sigorta primleri, ilgili kurumlara olan borçlar ve iç piyasaya olan borçlar yer aldı.

 

 

Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Meclisinde 251 milyon liralık borç devraldıklarını belirtti. Rıza Yalçınkaya, açıklamasında “Görevi devraldığımız andan itibaren Bartın Belediyesi’nin mali bilançosunun ortaya konmasını istedim. Yani Bartın Belediyesi’ni biz hangi borçla, hangi kasa ile teslim aldığımızı öğrenmek için Hesap İşleri Müdürlüğü vasıtası ile bir mali bilançonun çıkarılmasını istedim. Şu anda yapılan çalışma ile Bartın Belediyesi’nin borcu 251 milyon liranın üzerinde. Bartın Belediyesi olarak şu anda 251 milyon liralık bir borcu devralmış bulunuyoruz. Bunun bir kısmı bankalardan alınan kredi borcu. Bir kısmı vergi borcu. Bir kısmı sigorta prim borcu, bir kısmı ilgili kurumlara olan borçlar. Büyük bir kısmı da iç piyasaya olan borçlar. Kimi ödemeler yapılmış, alımlar yapılmış ama borçları ödenmemiş yeni döneme bırakılmış. Kimi hak edişler yapılmış hizmet satın alımı yapılmış onların faturaları ödenmemiş. Bir de devam eden işler var yani ihalesi yapılmış sonucunda da ödenmesi gereken tutarlar dâhil olmak üzere bir de kıdem tazminatı ile 251 milyon lira borçla devralmış bulunuyoruz. içerisindeki hataların yanlışların sizlerin tarafından da görülmesi önemli bir şey.” ifadelerine yer verdi.

 

 

Bartın Belediye Başkanı, açıklamalarının ardından, borç tablosunu belediye binasında kamuoyunun erişimine sunarak “şeffaflık” ve “hesap verebilirlik” ilkesini gösterdi. Bu adım, belediyenin mali durumu hakkında şeffaf bir iletişim politikasının benimsendiğini ve halkın bilgilendirilmesi konusundaki kararlılığını yansıtıyor.

 

 

Bartın Belediyesi'nin yeni döneme bu büyük borç yüküyle başlaması, belediye yönetiminin önünde ciddi bir zorluk olarak duruyor. Ancak, şeffaf bir iletişim ve etkin bir mali yönetim stratejisiyle bu zorlukların üstesinden gelinmesi ve belediyenin sürdürülebilir bir finansal yapıya kavuşturulması hedefleniyor. Kamuoyu tarafından yakından takip edilen bu süreçte, belediye yönetiminin aldığı her adım merakla bekleniyor. (Haber Merkezi)

 

ETİKETLER : CHP Muhammet Rıza Yalçınkaya
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›