Ramazan Bayramı öncesinde gıda denetimleri arttırıldı

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesinde gıda denetimlerini artırdı. Gıda denetim ekipleri, Ramazan Bayramında başta talebin çok olması beklenen Unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller üretim yerleri olmak üzere halkın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak amacıyla Gıda Üretim satış ve toplu tüketim işletmelerine denetimlerini artırdı.
Bu haber 2024-04-08 11:46:09 eklenmiş ve 9414 kez görüntülenmiştir.

 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın talimatıyla Türkiye geneli Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimi gerçekleştirildi.

 

 

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de Ramazan Bayramı öncesinde gıda denetimlerini artırdı.

 

 

Denetimin Bartın ayağında ise fırın, lokanta, restoran, kafe, otel gibi toplu tüketim yerleri ile kasap, şarküteri, bakkal, market, büfeler kontrol edildi.

 

 

Bartın’da gıda işletmelerindeki denetimlere katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, gıda kontrol görevlileri ile birlikte girdiği işletmelerde tüketilen gıdaların hazırlaması, depolanması, ambalajlı ürünlerin yönetmeliklere göre uygunluğu başta olmak üzere farklı konuları inceleyerek işletme sahiplerinden bilgi aldı.

 

 

Denetimlere ilişkin açıklamada yapan Önder, “İl Müdürlüğümüz tarafından Ramazan Bayramı öncesi, sırası ve sonrasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için ‘Unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik yapılan denetimler çerçevesinde, İşletmelerin hijyen koşulları, ürünlerin muhafaza koşulları, etiket bilgileri, son tüketim tarihleri (STT) ve tavsiye edilen tüketim tarihlerine (TETT) yönelik kontroller gerçekleştirilmiştir. Gıda denetim ekiplerimiz Ramazan Bayramında başta talebin çok olması beklenen Unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller üretim yerleri olmak üzere halkın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak amacıyla Gıda Üretim satış ve toplu tüketim işletmelerine denetimlerini artırdı. Denetimler bayram öncesi, sırasında ve sonrasında devam edecek olup Tüketicilerimiz halk sağlığı ve gıda güvenliğini ilgilendiren tüm ihbar ve şikâyetlerini İl ve İlçe Müdürlüklerimiz ile Alo 174 Gıda Hattı'na bildirebilirler.” dedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›