Amasra’ya binlerce turist bekleniyor

Bartın’ın doğası ve tarihi zenginlikleriyle öne çıkan tarihi ve turistik ilçesi Amasra’da bayram tatili öncesinde otellerdeki rezervasyon oranları yüzde 90’lara ulaşırken 9 günlük bayram tatilinde binlerce turist bekleniyor.
Bu haber 2024-04-08 09:50:20 eklenmiş ve 80 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın’da Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı gibi önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan tarihi ve doğal güzelliklere sahip ilçesi Amasra, bu bayram tatilinde de yine ziyaretçi akınına uğrayacak.

 

 

Mavinin ve yeşilin bir arada olduğu ilçede günler öncesinde tatil rezervasyonlarında yoğunluk yaşanırken otel doluluk oranı yüzde 90’lara ulaştı.

 

 

İlçede beklenen yoğunlukla birlikte tatilcilerin herhangi bir olumsuzluk yaşaması adına Amasra Kaymakamlığınca ek tedbirler alınırken güvenlik önlemleri de bayram tatili boyunca üst seviyeye çıkarılacak.

 

 

Ev pansiyonculuğu hizmetinin yaygın olarak sunulduğu ilçede pansiyonlar, turistler için alternatif olurken konaklama talebinin karşılanmasına da destek sağlıyor.

 

 

Boran: “500 bine yakın turist bekliyoruz”

 

 

Bu bayramda 500 bin turist beklendiğini belirten Amasra Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, yaptığı açıklamada “Amasra bildiğiniz gibi Batı Karadeniz’in en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi. 3 bin yıllık tarihi geçmişimiz var. Antik ve tarihi güzelliklerimiz var. Bu ramazan bayramına da biz belediye, il özel idaresi, turizm derneği ve turizm işletmecileri hazırlandık. 9 günlük bayram tatilinde 500 bine yakın turist bekliyoruz. Otellerimiz, ev pansiyonlarımız yüzde 90 oranında doluluk oranı var.” dedi.

ETİKETLER : Amasra
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›