Çakır, mazbatasını aldı!

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda Amasra Belediye Başkanı olarak seçilen Recai Çakır, Amasra Adliyesi’nde bulunan İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı. Çakır, Amasra halkına teşekkür ederek “Bugün aslında yine Amasra’nın tamamına, geleceğine hizmet için çalışmaya, ikinci yeni dönem için ‘bismillah’ diyoruz başlıyoruz. Bizim için bu kentteki değerleri temsil eden demokrat, Cumhuriyetçi, ilerici insanlar çok önemli. Amasra’da yaşayan herkes bizim hemşerimiz.” dedi.
Bu haber 2024-04-06 09:45:28 eklenmiş ve 1020 kez görüntülenmiştir.

 

İkinci yeni dönem için “Bismillah” diyerek göreve başladı!

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçimlerinde Amasra Belediye Başkanı olarak seçilen Recai Çakır, itiraz süreçleri sonrasında Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararının ardından Amasra Adliyesi’ne Adliyesi’nde bulunan İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı.

 

 

Çakır’a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, Amasra İlçe Başkanı Ogün Basançelebi, parti teşkilatı yalnız bırakmazken çok sayıda vatandaş da eşlik etti.

 

 

Çakır: “Demokratik tutumunu koruyan Amasra’yla birlikte güzeliz”

 

 

Seçim süreci ve seçim sonrası yaşanan itiraz süreçlerini de değerlendirirken yeni dönem için “Bismillah” diyerek mazbatasını alan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

 

“Kadınıyla erkeğiyle, alevisiyle sünnisiyle burada doğmuş, burada yaşadığı yıllar beraber hep beraber kardeşiz biz. Aslında özlemimizde, arzumuzda Türkiye’de aynı Amasra gibi olsun, bizler gibi olsun. Biliyorsunuz bu seçim sürecinde biz de itirazlar sürecini yaşadık. Biz hazım problemini hep beraber yaşadık. Ama genel tabloya baktığımızda Türkiye’nin de aslında Amasra’ya benzemeye başladığını, yakında genel iktidardan doğru da Amasra gibi olacağını şimdiden müjdeleyebiliriz. Şuanda aramızda İl Başkanım var Sayın İsmail Cem Akyol sağ olsun. İl yöneticilerimiz var, Bartın’dan gelen dostlarımız var.  İlçe Başkanım Ogün Basançelebi, İlçe Yönetim kurulu üyeleri, önceki dönem Amasra için hizmet etmiş meclis üyelerimiz, yeni seçilen belediye meclis üyelerimiz ve yedeklerdeki aday arkadaşlarımız, partililerimiz ve Cumhuriyet Halk Partili olmasa da Amasra’ya inanan dostlarımız aramızda. Biz bu süreci de 31 Mart seçimlerini de en ufak bir itiraz, tutanak olmaksızın biten seçimi de itiraz olmasına rağmen demokratik tutumunu koruyan Amasra’yla birlikte güzeliz.

 

 

“Termik santrali isteyenler bizleri istemedi”

 

 

Seçim döneminde dedik ki bu kent geleceğini turizmde 1940’larda başlayan turizm hareketliliğiyle büyütecek. Bu kentin en büyük tehdit de termik santraldir. Termik santral isteyenler de bizleri istemiyor. Birileri dedi ki seçim malzemesi yapıyor. Hayır bakın bugün yine termikle entegre liman ve rıhtım projesinin keşfi vardı bizim açtığımız davayla ilgili. Şunu söylemek istiyorum. Bu kentte meclis adayı, il genel meclis adayı, belediye başkan adayı, baya da kalabalık bir kadro vardı. Aslında hepsini görmek isterdim. Sebebi ne? Sebebi şu, termik santral meselesinde plan değişikliklerini biz davayla kazandık, temyizler yani itirazlar hala devam ediyor. Bu, şu demek; o itirazlar yoluyla şirketin ve bakanlığın istediği olursa yine termik santralin önü açılacak. Belki yeri bugün. Çünkü ben bunu seçimden önce yapsaydım seçim malzemesi derlerdi. Bakın seçim bitti niye bunu söylüyoruz, bu kentin önündeki en büyük tehdit termik santral onun için söylüyoruz. Oy almak için söylemiyoruz. Bu memleketin geleceğine, sağlığına, çocuğuna, salatasına, balığına sahip çıkmak için söylüyoruz.  Buraya öğretmen olarak atandığım günden itibaren sendikacı kimliğimi, çevreci kimliğimle bu kenti sevdim, bu kent için çalıştım, bu ülke için çalıştım ve bu kentin insanına inandım. Burada doğmuş ya da burada yaşayan, seçim döneminde de açık söyleyeyim ve bugün defteri kapatalım. Yine bu kent için çalışalım. Bu kentin temel tehdidi olan termik santrali isteyenler bizleri istemedi. Burada bizim yerimize başkaları toplansın istedi.

 

 

“Ben Sayın Bakanla da yarıştım burada”

 

 

Halbuki biz ne istiyorduk; bu kentin bir Bakanı var, Bartın merkezi hükümetin bütçesinden daha çok pay alsın. İstediğimiz buydu. Amasra bu imkanlardan daha çok yararlansın. Yani bir siyasi partinin bakanı değil Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bakanı bizimde gurur duyacağımız bölümü şurasıydı, bu bakan bizim hemşerimiz, gurur duyalım istiyorduk. Üzücü ama ben Sayın Bakanla da yarıştım burada. Daha önce termik santral karşı mücadelede birlikte yürüdüğümüz, daha sonradan siyaseten saf değiştiren eski yöneticilerle de yarıştım. Yarıştım derken biz, biz diliyle konuşmaya alışkınız. Niye ben diliyle konuşuyorum çünkü ben bu değerler üzerinden size güvenerek aday oldum mahcup etmediniz teşekkür ediyorum.

 

 

“İkinci yeni dönem için ‘bismillah’ diyoruz başlıyoruz”

 

 

Bugün aslında yine Amasra’nın tamamına, geleceğine hizmet için çalışmaya, ikinci yeni dönem için bismillah diyoruz başlıyoruz. Bizim için bu kentteki değerleri temsil eden demokrat, Cumhuriyetçi, ilerici insanlar çok önemli. Ülkede beklediğimiz bu, herkes Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı. Kimseyi ötekileştirmeyin. Kötü öteki ilan etmeyin. Bakın söz veriyorum biz bunu yapmayacağız. Amasra’da yaşayan herkes bizim hemşerimiz.

 

 

“Size verdiğim sözlerin sonuna kadar arkasında olacağım”

 

 

Ülkenin kurucu partisi Kuvay-i Milliye saflarından gelen Kurtuluş Savaşı meydanlarında kurulan Cumhuriyet Halk Partisinin adayı olarak bir 5 yıl daha bütün Amasra’ya hizmet etmenin gururunu yaşayacağım. Biz burada 31 Mart’ta tertemiz oylarınızla göreve seçildiğimizi biliyoruz ancak itirazlarla uğraştık. O mücadeleyi de beraber yürütüp bugün mazbatamızı alacak noktadayız. Kurucaşile Belediye Başkanımızın da oylarına önce geçersizlere itiraz edildi, peşinden şuanda ilde bütün oyların sayılması yönünde bir taleple itiraz var. Eğer bu itiraz kabul olursa ben Amasralılar adına söz veriyorum, onun için de çuvallarını sandıkların bekçileri biz olacağız. Size verdiğim sözlerin sonuna kadar arkasında olacağım.”

 

 

Akyol: “Büyük bir mücadeleyi kazanmanın sevinci içerisindeyim”

 

 

CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol da itiraz sürecinde de kendilerine destek veren tüm Amasra halkına teşekkür ederken “Bartın’da, Amasra’da, Kurucaşile’de başta olmak üzere tüm Türkiye’de kazandığımız bu zaferin sarhoşluğu içerisindeyiz ama üzülüyorum. Neden üzülüyorum? Unutmuşuz, sevincimizi nasıl yaşayacağımızı bilmiyoruz. Seçim ofisimizin açılışında şunu söylemiştim, Amasra’ya termik santral yakışmıyor, yakışmaz. Termik santralin kurulmaması için, madenimizin kapanmaması için ‘Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağı bu çatıda dalgalanmalıdır’ demiştim. Başkanımın ifade ettiği gibi ‘Bakan’a karşı yarıştım’ dedi. Sadece Bakan’a karşı değil Cumhur İttifakına karşı yarıştık. Büyük bir mücadeleyi kazanmanın sevinci içerisindeyim. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu mücadelede Amasra’mızı başarıya taşıdığınız için minnettarım. Bayrağımız bu çatıda ilelebet dalgalansın.” dedi.

 

 

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını indirmedik”

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasra İlçe Başkanı Ogün Basançelebi de “3 aylık bir dönem zarfında bir seçim sürecine girdik. Siz Amasralı değerli dostlarım, Cumhuriyetin bekçileri sayesinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını indirmedik. Sizlere teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.” diyerek partilerine destek veren herkese teşekkür ederken Çakır’ yeni döneminde başarılar diledi.

 

 

 

ETİKETLER : Recai Çakır Amasra Belediyesi Bartın
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›