BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) yürütücülüğünde hayata geçirilen Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Anlaşması kapsamındaki projenin ilk izleme toplantısı yapıldı.
Bu haber 2024-04-06 09:43:22 eklenmiş ve 91 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Anlaşması kapsamında hazırladığı “İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” (BİRUS) Projesinin izleme toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran başkanlığındaki toplantıya BİRUS Projesi takım üyeleriyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığından Dr. Ömer Öztürk, Hibe Koordinatörü Ceren Uncu Ağaçdiken, Hibe Uzmanı Özlem Aksoy ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Teknik Destek Ekibi Üyesi Barış Uysal katıldı.

 

 

Çalışmalar anlatıldı

 

 

Toplantıda, proje ile iklim değişikliğine bağlı olarak taşkın ve su kıtlığı sorunlarını aynı anda yaşayan ve son iki yılda üst üste afet bölgesi ilan edilen Bartın’da, küresel olarak etkisini giderek daha fazla hissettiğimiz iklim değişikliği etkilerinin en aza indirilmesi yönünde yapılmaya başlanan çalışmalar anlatıldı.

 

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uhdesinde Bartın Valiliği İl Özel İdaresi ve Bartın Belediyesinin de ortakları arasında yer aldığı projede iş akış süreçleri ile birlikte yapılan planlamalar ele alındı. Böylece haritalama, mobil gözlem platformu, erken uyarı sistemi, yağmur suyu hasadı ve yeşil çatı çözümleri gibi başlıklardaki aktiviteler değerlendirildi.

 

 

İklim değişikliğine uyum ve dayanımın artırılmasının amaçlandığı proje toplantısı karşılıklı görüş alışverişinin ardından son buldu. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : BARÜ
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›