Yalçınkaya, beyaz bir sayfa açtı!

Bartın Belediye Başkanlığını kazanan CHP’li Muhammet Rıza Yalçınkaya, Cumhuriyet Meydanı’ndan yaptığı konuşmada kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayrıştırmadan, ortak akılla Bartın'ı hak ettiği yere getireceklerini söylerken yeni dönem için beyaz bir sayfa açtıklarının altını çizerek “Sizler için ne kadar çalışsam, sizler için ne kadar alın teri döksem azdır. Sizin hakkınızı ödeyemem. Sizler her zaman bana sahip çıktınız. Şimdi yeni dönemin yeni beyaz sayfasında sizlerle birlikte Bartın için tarih yazacağız. Sizler Bartın’ın Rıza’sına sahip çıktınız. Ben de size sahip çıkacağım. Hep birlikte Bartın’ın hak ettiği yere getireceğiz.” dedi.
Bu haber 2024-04-02 09:21:03 eklenmiş ve 391 kez görüntülenmiştir.

 

“Bartın için birlikte tarih yazacağız”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Kübra Nur AK

 

 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP’li Muhammet Rıza Yalçınkaya’nın zaferi, büyük bir coşkuyla kutlandı.

 

 

Yalçınkaya, kentte sandıkların büyük bölümünün açılmasının ardından Yukarıçarşı’da toplanan coşkulu kalabalık ile davul zurnalar ve meşaleler eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

 

 

Burada vatandaşlara seslenen Yalçınkaya, kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayrıştırmadan, ortak akılla Bartın'ı hak ettiği yere getireceklerini söyledi.

 

 

“Yeni dönemin beyaz sayfasında tarih yazacağız”

 

 

Belediye başkanlığı görevinde de Bartın halkının kendisini yalnız bırakmamasını isteyen Yalçınkaya, önemli mesajlar da verdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Sizi çok seviyorum çok. Siz kadirşinas Bartın halkı, her zaman bana inandı, bana güvendi ve her zaman sandığa gittiğinde de Rıza Yalçınkaya'ya sahip çıktı. Bizim sloganımız boşuna ‘Bartın'ın Rıza’sı var’, değildi. Çünkü sizler Rıza’ya her zaman güvendiniz. Her zaman inandınız, her zaman sevdiniz. Onun doğruluğunu, onun dürüstlüğünü, onun çalışkanlığını bilen insanlar olarak her zaman bağrınıza bastınız bağrınıza. Onun için ben sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Sizler için ne kadar çalışsam, sizler için ne kadar alın teri döksem azdır. Sizin hakkınızı ödeyemem. Sizler her zaman bana sahip çıktınız. İki dönem belediye başkanlığı görevinde bana bu gururlu ve onurlu görevi yapma fırsatı verdiniz. 3 dönem Bartın milletvekili olarak bu görevi yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşattınız. Bu akşam da tarih yazıyorsunuz, tarih. Ben, seçim çalışmalarım sırasında ‘eğer beni belediye başkanı olarak seçerseniz bu seçimin sonunda her biriniz yeni açılacak o beyaz sayfada imzanızı atacaksınız’ demiştim. Dolayısıyla şimdi o yeni dönemin yeni beyaz sayfasında sizlerle birlikte Bartın için tarih yazacağız tarih. Bu tarihi birlikte yazacağız. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Sizler Bartın’ın Rıza’sına sahip çıktınız. Ben de size sahip çıkacağım. Ben de Bartın’a sahip çıkacağım. İnşallah 1 Nisan tarihi itibariyle Bartın'da baharın güzelliklerini hep birlikte göreceğiz. Hep birlikte Bartın’ın hak ettiği yere getireceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayrıştırmadan, ocusun, bucusun demeden, herkesi kucaklayarak ortak aklımızı kullanarak birlikte Bartın'ı hak ettiği yere getireceğiz. Bu çalışmalarım sırasında lütfen beni yalnız bırakmayın. Lütfen her zaman her daim şimdiki olduğu gibi yanımda olun. Beni yalnız bırakmayın. Bazılarınız annem, bazılarınız babam bazılarınız kardeşim, bazılarınız evladım, sizin için var olmaya devam edeceğim.

 

 

“En büyük ittifak, Bartın halkının ittifakı”

 

 

Bu aileme, aileme sahip çıkacağım. O Bartın gibi 75 bin nüfuslu büyük aileyi koruyacağım, koruyacağım, koruyacağım. Birileri bana ‘jübile yaptırıyorlardı’. Birileri bana jübile yaptırıyordu. Ama ben, son söz Bartın halkının demiştim. 31 Mart'ta Bartın halkı sandığa gittiğinde kimin jübileyi yapacağına karar verecek demiştim. Size güvenmiştim. Size inanmıştım. O nedenle bugün 31 Mart günü sandıkta son sözünüzü söyleyerek Bartın'ın Rıza’sına sahip çıkacağınıza yürekten inanıyordum. Birileri halkın her zaman son sözün sahibi olduğunu unutmasın. Halkın üstünde kimse yoktur. Milli iradenin üzerinde kimse yoktur. Gerçekten sizlerin hakkını ödeyemem. Sizlerin hakkını ödeyebilmek için gece gündüz demeden, 24 saat çalışarak ve sizin iyi gününüzde, kötü gününüzde, derdinizde, sıkıntınızda, yanınızda olarak, vallahi bütün gücümle çalışsam gene hakkınızı ödeyemem. Bana bu akşam çok güzel bir mutluluk yaşattınız. Bütün bu mutluluk yaşatan beni bu akşam bağrına basan sandıkta sahip çıkan her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Ben de sizinle gurur duyuyorum. Esas gurur duyulacak olan birisi varsa o da sizler ve Bartın halkı. Kimsenin tehditlerine boyun eğmeden, kimsenin şantajına boyun eğmeden kimsenin korkutmalarına karşı sessiz kalarak ama sandıkta cevabını vererek birilerine hak ettiği dersi verdiniz. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Ama şunu gördüm. Birilerinin ittifakı karşısında Bartın halkının ittifakını gördün. En büyük ittifak Bartın halkının ittifakı. Bu ittifakı kimse yıkamaz, top yıkamaz, tüfek yıkamaz. Bu ittifak inşallah Bartın'ın güzellikleri sahip olmasında hak ettiği hizmetleri almasında ona güç katacak. Bana enerji verecek. Benim içimdeki Bartın sevdasını arttıracak. Benim içimdeki sizlere karşı olan hizmet aşkını arttıracak. Sağ olun, var olun.

 

 

“Bu başarıyı sizlerin sayesinde aldık”

 

 

Bu ittifakın içinde yer alarak bana da destek ve katkı veren, bana inanan, bana güvenen Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Başta İl Başkanı Sayın Mücahit Mekeç olmak üzere, benim listemde yer alarak bana inanan, güvenen, Emin Titiz ve Enes Gizli’ye de teşekkürlerimi sunuyorum.

 

 

Evet, bunun ötesinde, çok değerli İl Başkanımız Cem Akyol’a, değerli, İlçe Başkanımız Fatma Mazhar’a, Kadın Kolları Başkanımız Berrin Küçüktabak’a, Gençlik Kolları Başkanımız Tolga Küçükyılmaz’a ve onlarla beraber bu seçim maratonu içerisinde yanımızda koşturan tüm genç arkadaşlara, tüm yürekli kadınlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

 

 

Bir de benim için ayrı bir değer taşıyan Bartın Milletvekilimiz Sayın Aysu Bankoğlu’na da teşekkürlerimi sunuyorum. Bütün parti örgütünün her kademesindeki değerli yöneticilerime, üyelerime ve ama bunun ötesinde işte o Bartın ittifakı içinde olan tüm Bartın sevdalılarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bir de teşekkür etmek istediğim aileme, evlatlarıma, eşime çok teşekkür ediyorum. Onlar da bana her zaman destek oldular, katkı verdiler, yanımda varlıklarını hissettirerek girdiğim bu yolda moralim bozulduğunda hayır bozma moralini kazanacaksın dediler. Ve onların desteğiyle katkısıyla bugün bu başarıyı sizlerin sayesinde aldık.

 

 

Bir de isimsiz kahramanlar var. Pek fazla ortalıkta görünmediler. Ama hepsi karınca gibi çalıştılar. Hepsi var güçleriyle, inanarak, iyi bir mücadele içerisinde, belki kendilerini göstermediler ama ben biliyorum onları, onlar isimsiz kahramanlar teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olun, var olun.

 

 

“Hep birlikte Bartın'ı hak ettiği yere getireceğiz”

 

 

Bu akşam burada bizleri gene tekrar böylesine güzel bir gece yaşattığınız için, tekrar bize mutluluğumuza mutluluk kattığınız için her birinize, ailenizin bütün fertlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olun, var olun. Güzel günlerde birlikte olacağız. Güzel günlerde içimizdeki Bartın sevdasıyla cumhuriyetin aydınlık yüzü, Bartın'a hak ettiği yere getireceğiz. Hep birlikte bunu başaracağız, hep birlikte Bartın'ı hak ettiği yere getireceğiz. İnanıyorum ki kendimi bilgisiyle, birikimiyle, tecrübesiyle belediye meclis üyesi arkadaşlarımın bilgisi, birikimi ve tecrübesiyle inşallah göreve başladığımız andan itibaren artık Bartın'da herkesin yüzü gülecek. Herkes bu kentte yaşamaktan mutluluk duyacak. Çocuğumuzun da yüzü gülecek, gencimizin de yüzü gülecek, kadınımızın da yüzü gülecek, emeklerimizin de yüzü gülecek, memurumuzun da işçimizin de. Velhasıl 7’den 70’e herkesin yüzü gülecek. Herkesin yüzü gülecek. Bu akşam yaşadığınız mutluluk yaşamınız boyunca daim olsun. Gözlerinizdeki ışıltı, dudaklarınızdaki tebessüm hiçbir zaman eksilmesin Türkiye için çalışacağız, Bartın için çalışacağız. İşimiz gücümüz Bartın olacak. Her şey çok güzel oldu. Sağ olun, var olun. Vallahi Türkiye'nin her yerinin yüzü güldü bugün. Her yerinin yüzü güldü. Türkiye'de her yerde Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları seçildi.

 

 

Bu arada Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımdan bahsediyorum, bu başarı sizin başarınız, bu başarı Bartın ittifakının başarısı ama bu başarı da benim yanımda, bana inanarak, bana güvenerek ve benimle birlikte 90 gün koşturan, alın teri döktüren belediye meclis üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.”

 

 

“Çok çalışacağım”

 

 

Bartın halkından helallik isteyen Yalçınkaya, “Hakkınızı ödeyemem hakkınızı bana helal edin. Ben de bana verdiğiniz oyları kendime helal ettirmek için namusun ve şerefim üzerine söz veriyorum. Çok çalışacağım. O bildiğiniz Rıza Yalçınkaya olarak cesur, yürekli, içinde Bartın sevdası olan, doğru, dürüst, çalışkan Rıza Yalçınkaya olarak sizlere hizmete devam edeceğim.” dedi.

 

 

Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan platformdan vatandaşlara hitap eden Yalçınkaya, kalabalığın arasında güçlükle ilerlerken vatandaşların hem tebriklerini kabul etti hem fotoğraf çektirdi.

ETİKETLER : 31 Mart yerel seçimleri Muhammet Rıza Yalçınkaya Bartın Cumhuriyet Meydanı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›