Amasra’da 2. Çakır dönemi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bartın’da seçim sonuçlarını en yakın takip ettiği bölgelerden biri olan Amasra’da Cumhur İttifakı’na karşı kazanan için CHP’nin Belediye Başkan Adayı Recai Çakır oldu. Seçim sonuçlarının ardından değerlendirmede bulunan Çakır, herkesin başkanı olmak ve Çeşm-i Cihan’ı hep birlikte güzelleştirmek için çok çalışacaklarını belirterek “Amasra’yı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yakışan, eşitliğin, kardeşliğin, özgürlüğün ve refahın başkenti yapacağız. Bizler sevgi ekip sevgi biçeceğiz, hiçbir ayrım yapmadan tüm Amasra ile birlikte, kardeş olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Bu haber 2024-04-01 17:47:12 eklenmiş ve 395 kez görüntülenmiştir.

 

“Amasra’yı, özgürlüğün ve refahın başkenti yapacağız”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi yarışında sonuçların en çok merak edildiği yerlerin başında gelen Amasra’da sonuç değişmedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz’ın süreçte büyük destek verdiği Amasra’da Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Ahmet Reis ile çekişmeli geçen yarışta mevcut Başkan CHP’li Recai Çakır, yarıştan birinci çıktı.

 

 

2019 yılındaki yerel seçimlerde; CHP’nin adayı Recai Çakır geçerli oyların yüzde 44,67’sine denk gelen bin 723 oy ile Amasra Belediye Başkanı seçilirken en yakın rakibi AK Partili aday Uğur Timur geçerli oyların yüzde 26,89’u ile bin 37 oyda kalmıştı. Aynı seçimde MHP’nin adayı Asım Soydan yüzde 13,66 ile 527 oy, İYİ Parti’nin adayı Levent Gülbezer yüzde 13,09 ile 505 oy, Saadet Partisi’nin adayı Celal Vakit ise yüzde 1,43 ile 55 oy almıştı.

 

 

122 oyluk farkla Başkanlık yeniden Çakır’ın oldu

 

 

Amasra Belediye Başkanlığı için bu kez 9 siyasi parti aday çıkararak seçime girdi. Amasra’da Yüksek Seçim Kurulu’na kayıtlı 5 bin 35 seçmenden 4 bin 78’i kurulan 17 sandıkta oylarını kullandı.

 

 

3 bin 940 oyun geçerli sayıldığı Amasra’da CHP’nin adayı ve mevcut Belediye Başkanı Recai Çakır, seçim sürecinde yaşanan yıpratma girişimlerine rağmen Amasralılardan bir dönem için daha güvenoyu alarak seçimin kazananı oldu.

 

 

Cumhur İttifakının iddialı adayı Ahmet Reis’e karşı aldığı 122 oyluk farkla seçimin kazanan Recai Çakır, geçerli oyların yüzde 46,24’üne denk gelen bin 822 oyla yarışı birinci tamamlarken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) de desteklediği Cumhur İttifakının AK Partili adayı Ahmet Reis, geçerli oyların yüzde 43,15’ine denk gelen bin 700 oyla seçimi kaybetti.

 

 

Amasra’daki seçimlere giren diğer siyasi partiler ve adaylarının aldıkları oy sayıları ve oy oranlarına göre; DEVA Partisi adayı Ali Yıldırım 288 oy, Zafer Partisi adayı Ali Yalçın 57 oy, Yeniden Refah Partisi adayı Erdal Yıldırım 33 oy, İYİ Parti adayı Levent Toprak, 16 oy, Saadet Partisi adayı İbrahim Kılıç 12 oy, Millet Partisi adayı Ahmet Şeker 7 oy, BTP adayı Mertcan Alagöz 5 oy aldı.

 

 

“Bu zaferin kazananı demokrasimiz ve Amasra oldu”

 

 

Seçim sonuçlarının ardından bir açıklama yapan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, sözünü tutarak herkesin başkanı olmak ve Çeşm-i Cihan’ı hep birlikte güzelleştirmek için çok çalışacaklarını belirtirken “Büyük ailem Amasram, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Cumhuriyetin Kalesi Çeşm-i Cihan’da partimizin bayrağını indirmediğimiz gibi başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere tüm Türkiye'de partimiz büyük bir zafer elde etmiştir. Uzun bir kışa girmiş olan ülkemize baharı getirmiştir. Bu zaferin kazananı demokrasimiz ve Amasra olmuştur. Şimdi bizlere düşen, Amasralılar’ın emeğiyle, demokratik ve cesur duruşuyla ortaya çıkan bu başarıyı, güveni hizmetle yüceltmektir. Amasra’daki tüm hemşehrilerimiz müsterih olsunlar, kimseyle kavgamız yok. Siyasi görüşü, kökeni ne olursa olsun Amasra’ya değer katmak isteyen herkesin yol arkadaşı olacağız. Hukuka, toplumcu duruşa, çevreye, doğaya, emeğe, devlet ahlakına ve ortak değerlere hizmet için dünden daha çok çalışacağız. Amasra’yı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yakışan, eşitliğin, kardeşliğin, özgürlüğün ve refahın başkenti yapacağız. Bizler sevgi ekip sevgi biçeceğiz, hiçbir ayrım yapmadan tüm Amasra ile birlikte, kardeş olmaya devam edeceğiz. Bizim anlayışımız, görevimizi bıraktığımızda herkesin başkanı olarak hatırlanmaktır. Şimdi bana düşen sözümüzün gereğini yapmak, herkesin başkanı olmak ve Çeşm-i Cihan’ı hep birlikte güzelleştirmek için çok çalışmaktır.” dedi.

 

 

İl Genel Meclisi dağılımı

 

 

İl Genel Meclisi için Amasra’da kullanılan oyların partilere göre dağılımı ise CHP bin 875 oy (yüzde 48,14), AK Parti bin 531 oy (yüzde 39,31), DEVA Partisi 295 oy (yüzde 7,57), Zafer Partisi 79 oy (yüzde 2,03), Yeniden Refah Partisi 60 oy (yüzde 1,54),

TKP 23 oy (yüzde 0,59), Saadet Partisi 19 oy (yüzde 0,49), diğer 13 oy (0,33) şeklinde oldu.

 

ETİKETLER : Recai Çakır 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi Amasra
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›