Adaylar sandık başına gitti!

Merakla beklenen 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için vatandaşlar oylarını kullandı. Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre; 121 bin 912’si Merkez’de, 19 bin 106’sı Ulus’ta, 12 bin 31’i Amasra’da, 5 bin 679’u da Kurucaşile’de olmak üzere Bartın’da toplamda 158 bin 728 kişi olan kayıtlı seçmen, Türkiye’de 61 milyon 441 bin 882 seçmen oyunu kullandı. Saat 08.00 itibari ile başlayan oy kullanmada Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Amasra ilçesindeki Kaleşah İlkokulu 1009 numaralı sandıkta, Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Gazi İlk ve Ortaokulu’nda 1109 numaralı sandıkta, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndaki 1129 numaralı sandıkta, Önceki Dönem Bartın Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi Cemal Akın, Gazi Ortaokulu 1123 numaralı sandıkta, CHP Bartın Belediye Başkanı adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Cumhuriyet Ortaokulu 1125 numaralı sandıkta, Cumhur İttifakının MHP’li Bartın Belediye Başkan adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Kemal-Sabriye Ocakçı İlkokulu 1004 numaralı sandıkta, İYİ Parti’nin Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal, Köksal Toptan Lisesi’ndeki 1071 numaralı sandıkta ve AK Parti Amasra Belediye Başkanı adayı Ahmet Reis, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile aynı okulda oylarını kullandı.
Bu haber 2024-04-01 17:35:26 eklenmiş ve 5404 kez görüntülenmiştir.

 

Tunç, Bakan olarak ilk oyunu kullandı

 

 

Bartın’da belediye başkanlığı için 17 aday yarıştı!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Merakla beklenen 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için vatandaşlar oylarını kullandı.

 

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri”nde oyunu Amasra ilçesindeki Kaleşah İlkokulu 1009 numaralı sandıkta kullandı. Eşi Fatma Tunç ve çocukları ile birlikte okula gelen Tunç, Bakan olarak memleketinde oy kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu.

 

 

Seçimlerin demokrasi şöleni olduğunu söyleyen Bakan Tunç, “Seçimler milli iradenin tecelli ettiği anlamlı günlerdir. 61 milyondan fazla insanımız, seçmenimiz bugün sandık başına gidiyor. Seçimin başından bu yana güzel, huzurlu bir seçim sürecinin geçtiğini görüyoruz. İnşallah böyle sonuçlanacaktır. Seçime katılan tüm siyasi partilere ve adaylara hayırlı olmasını diliyorum. Büyükşehir belediye başkanlarımız, il belediye başkan adaylarımız, ilçe belediye başkan adaylarımız, belde belediye başkan adaylarımız, muhtar adaylarımız, ihtiyar heyeti adaylarımız, il genel meclisi ve belediye meclisi adaylarımız günlerce seçim kampanyası geçirdiler. Her biri seçilmek için gayret gösterdiler ve bugün de sandık milletimizin önüne konuldu. Milletimiz tercihini yapacak ve milletimizin tercihinin de başımızın üstünde yeri var. Demokrasinin gereği budur.” dedi.

 

 

“Türkiye, dünyaya örnek bir demokrasidir”

 

 

Seçim güvenliğine ilişkin had safhada tedbir alındığına dikkat çeken Bakan Tunç, Türkiye’de seçimlerin şeffaf bir şekilde yapıldığının altını çizerken şöyle konuştu:

 

 

“Yargı ve denetimi altında siyasi partilerin katılımıyla gerçekleşir seçimler, her sandık kurulunda siyasi partilerin temsilcileri vardır. Bu müşahitleri vardır. Dolayısıyla şeffaf, yargı gözetim ve denetimi içerisinde gerçekleşen seçimlerimiz, Türkiye'nin seçimleri dünyaya örnek seçimlerdir. Gerek seçim öncesi alınan tedbirler, gerek seçim güvenliğine ilişkin alınan tedbirler her zaman olduğu gibi had safhada. Tüm herkes üzerine düşeni layıkıyla yapmanın gayreti içerisindedir. Bugün de böyle olacağına yürekten inanıyoruz. Seçimin şeffaflığı ve seçim güvenliğiyle ilgili hiçbir endişe Türkiye'de yoktur. Yargı gözetim ve denetiminde yapılmaktadır. Bağımsız yargı mensuplarımız huzurunda sayım, döküm işlemleri gerçekleştirilir ve bunlara tüm siyasi partilerin temsilcileri de katılır. Zaten öncesinde seçmen liste ysk.gov.tr’de şeffaf bir şekilde yayınlanmıştır. Herkes komşusunun nerede oy kullanacağını bile bilmektedir. ysk.gov.tr’ye girdiğinde kendi sandığında kimlerle beraber oy kullanacağını şeffaf bir şekilde görmektedir. Seçim sonrasında da o tutanaklar, birleştirme tutanakları şeffaf bir şekilde yine ysk.gov.tr’de bütün ülke sathına insanının bilgisine sunulmaktadır ve ıslak imzalı tutanaklarda bütün siyasi partilerin temsilcilerine verilmektedir. Dolayısıyla seçimin şeffaflığıyla ilgili, güvenliğiyle ilgili herhangi bir endişe Türkiye’de yoktur. Hatta dünyaya en örnek gösterilebilecek seçimler Türkiye’nin seçimleridir ve en yüksek katılımlı olarak gerçekleşir. Yüzde 85’in üzerinde katılımla gerçekleşti bugüne kadar. Bugün de böyle olacağına inanıyoruz ve dünyada da bu derece yüksek katılımla seçimlere katılımın olduğunu göremiyoruz. Türkiye, dünyaya örnek bir demokrasidir. Dolayısıyla Türk insanı ülkesine sahip çıkar, demokrasiye sahip çıkar. Millet, milli iradeye sahip çıkar. Bugün de bunun en güzel örneğini görmekteyiz ben bütün ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve huzurlu bir şekilde inşallah oylarımızı kullanacağız.”

 

 

Bakan Tunç, oyunu kullandıktan sonra Ankara’ya hareket etti.

 

 

Aldatmaz: “Kazanan Bartın olsun”

 

 

Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da sandığa giderek, oyunu kullandı.

 

 

Gazi İlk ve Ortaokulu’nda 1109 numaralı sandıkta oyunu kullanan Milletvekili Aldatmaz, seçim sonuçlarının Bartın için hayırlı olmasını diledi. Aldatmaz, “Oyumu kullanmak için geldim. İnşallah hepimizin için hayırlı olur. Demokrasimizin bir bayramı bugün.  Bartın’ımız için, ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Kazanan Bartın olsun, kazanan Türkiye olsun inşallah.” diye konuştu.

 

 

Bankoğlu: “Vatandaşlarımızın adaletsizliğe karşı bir cevabı olacak”

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da oyunu Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndaki 1129 numaralı sandıkta kullandı.

 

 

Bankoğlu, oy kullanmasının ardından yaptığı açıklamada tüm vatandaşları oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya davet ederek demokratik sürecin önemine vurgu yaparken “Güzel bir Pazar ve güzel bir 31 Mart günü diliyorum. Tüm Bartınlı hemşerilerimi oylarını kullanmak üzere sandıklara davet ediyorum. Aynı zamanda da sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum. Bugün 31 Mart yerel seçim günü, artık vatandaşlarımızın adaletsizliğe karşı, israfa karşı, adaletsiz ve eşit olmayan düzene karşı bir cevabı olacak. Buna inanıyorum. O yüzden tüm vatandaşlarımızı oy kullanarak geleceğine sahip çıkmaya davet ediyorum. Seçimin şehrimize ve ülkemize adaleti, refahı, demokrasiyi getirmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

Akın: “Devletin ve milletin birliği için çok önemli”

 

 

Önceki Dönem Bartın Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi Cemal Akın da oyunu Gazi Ortaokulu 1123 numaralı sandıkta kullandı.

 

 

Seçim sonuçlarının Bartın için hayırlı olmasını temenni eden Akın, “Hayırlı uğurlu olsun, Allah sıkıntı dert vermesin. Vatandaşlık görevimizi yerine getirmiş olduk. Tabi bu süreçte birçok çalışmalar yapıldı. MYK’da olmam sebebiyle bu çalışmalara il bazında katıldık. Allah’ım ilk önce Bartın’a sonra bütün Türkiye’ye hayırlı eylesin. Devletin ve milletin birliği için bu çok önemli. İnşallah bu birliktelik saat 5’ten sonra sandıktan çıkar diye düşünüyorum.” dedi.

 

 

Yalçınkaya: “Kazanan Bartın ve Bartın halkı olsun”

 

 

CHP Bartın Belediye Başkanı adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya da eşi Fatma Yalçınkaya ile birlikte Cumhuriyet Ortaokulu 1125 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

 

 

Sabah saatlerinde sandığa giderek oyunu kullanan Yalçınkaya’yı, CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol ile parti teşkilatları da yalnız bırakmadı. Sandık görevlilerine kolaylıklar dileyen Yalçınkaya, seçimin kazananının Bartın ve Bartın halkı olmasını temenni ederek “Şehrimize ve halkımıza hayırlı olacak oyumuzu kullandık. İnşallah Bartın’ımız için, halkımız için hayırlara vesile olur. Kazanan Bartın olsun, kazanan Bartın halkı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

 

Fırıncıoğlu: “Sandıktan çıkan sonuç Bartın’ımıza hayırlı olsun”

 

 

Cumhur İttifakının MHP’li Bartın Belediye Başkan adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için erken saatlerde oyunu kullandı.

 

 

Fırıncıoğlu, ailesi ile birlikte Kemal-Sabriye Ocakçı İlkokulu’na geldi. Burada vatandaşlarla selamlaşan Fırıncıoğlu, 1004 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

 

 

Yarından itibaren 5 yıl görev yapacak yerel yöneticilerin belirleneceği seçimlerin Bartın ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileyen Fırıncıoğlu, “Vatandaşlık görevimizi yerine getirerek Mahalli İdareler Seçimlerinde ailemle birlikte oyumuzu kullandık. Tüm vatandaşlarımızı sandık başına davet ediyor; sandıktan çıkan sonucun Bartın’ımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.“ dedi.

 

 

Seçim öncesi heyecanlı olduğu gözlenen Fırıncıoğlu’nu ablası, oğlu, kızı, gelini ve damadı ile torunları da yalnız bırakmadı.

 

 

Fırıncıoğlu’nun en minik destekçisi de geçtiğimiz aylarda dünyaya gelen torunu “Çiçek” oldu.

 

 

Günal: “Çok çalıştık inşallah sonuçlarını da sandıktan alacağız”

 

 

İYİ Parti’nin Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal, Köksal Toptan Lisesi’ndeki 1071 numaralı sandıkta beraberinde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu, İYİ Parti Bartın İl Başkanı Sinem Özüoklu, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi adayı Ceyda Sargın, eşi ve kızı eşliğinde oyunu kullandı.

 

 

Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan İYİ Parti’nin Adayı Günal, Bartın halkını sandığa davet ederek “Güzel bir dönem geçirdik, koşturduk. Çok çalıştık inşallah sonuçlarını da sandıktan alacağız. Herkesi sandığa oy vermeye davet ediyorum.” dedi.

 

 

Belediye Başkan Adayı Atınç Günal’a destek vermek için ilimize gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu ise, “Demokrasinin en vazgeçilmez temel unsurudur sandığa gitmek. İnşallah Allah utandırmasın, emeklerimizi zayi etmesin. Türkiye’nin adil ve demokrat insanlara ihtiyacı var. İnşallah vatana millete hayırlı olur.” ifadelerini kullandı.

 

 

Reis, eşi ile sandığa gitti

 

 

Bartın’da seçim sonuçları en çok merak edilen yerlerden biri olan Amasra’da da AK Parti Amasra Belediye Başkanı adayı Ahmet Reis, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile aynı okulda oylarını kullandı.

 

 

Kaleşah İlk ve Ortaokulu’nda oylarını kullanan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Belediye Başkanı adayı Ahmet Reis, seçim sonucunun Amasra halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu. Eşi Zeliha Reis ile birlikte oylarını kullanmak için okula gelen Ahmet Reis, “31 Mart 2024 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinin ilçemiz ilimiz ve Vatanımız için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

ETİKETLER : 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›