Fırıncıoğlu, “birliğin gücü”ne vurgu yaptı!

Cumhur İttifakının Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “birliğin gücü”ne vurgu yaptığı “Halk Buluşması”nda “Bir yanımda AK Parti bir yanımda Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları var. Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç, 2 saat benimle esnafla ziyareti yaparak Cumhur İttifakına destek istedi, AK Parti Bartın Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz her gün saatlerce benimle ziyaretler yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Bartın’ın seçimini izliyor. Bartın, hiçbir zaman bu kadar gücü bir arada yakalamamıştı. Bu zamana kadar ceket başkaydı, pantolon başka, şimdi artık takım giyiyoruz. Onun için Bartın’ın bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi lazım. Seçimin seyri sizlerin desteğiyle birkaç gündür değişti ve yine sizlerin desteğiyle inşallah Allah’ım bizleri başarıya ulaştıracaktır.” diyerek destek istedi.
Bu haber 2024-03-28 15:34:00 eklenmiş ve 325 kez görüntülenmiştir.

 

“Bu zamana kadar ceket başkaydı, pantolon başka ama…”

 

 

NİLAY MERYEM ÇÖMLEK

 

 

Seçim çalışmalarına başladığı ilk günden bu yana partili partisiz tüm Bartınlıların beğenisini kazanan ve efendiliği ile seçim çalışmalarında sürdürdüğü temiz siyaset anlayışı ile gönüllere girmeyi başaran Cumhur İttifakı Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, yerel seçimlerin yapılmasına kısa bir süre kala çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 

 

Fırıncıoğlu, Rozz Cafe ve Restaurantta Gölbucağı Mahallesi sakinleriyle coşkulu bir buluşma gerçekleştirdi.

 

 

Yerel seçimlere yönelik heyecanın arttığı bu günlerde çok büyük bir kalabalığın olduğu buluşmada Fırıncıoğlu, meşalelerle ve davullarla karışılanırken atmosferin coşkusu ve birlik ruhu görülmeye değerdi.

 

 

Yeni dönemde hayata geçireceği projeleri anlatarak destek isteyen Fırıncıoğlu, “birliğin gücü”ne vurgu yaparken bazı projelerini de anlattı.

 

 

Bartın’ın önündeki şansı iyi değerlendirmesini isteyen Fırıncıoğlu, halkın desteğini daha çok hissettiği son günlerde seçimin seyrinin de değiştiğine dikkat çekerken şöyle konuştu:

 

 

“Bartın’ın Cumhur İttifakı’nın gücüne ihtiyacı var ”

 

 

“31 Mart’ta görev sürem sona eriyor. Bundan 1,5 ay önce Cumhur İttifakı’nın adayı olduğum için tekrar Cumhur İttifakı beni aday gösterirse aday olacağımı söylemiştim. Ama şartlar değişti ve Cumhur İttifakı olarak aday gösterildim.

 

 

Bunun için Cumhur İttifakı olarak Bartın’da aday gösterilmeme sebep olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli'ye, Sayın Bakanımız Yılmaz Tunç'a, Sayın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz'a, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'a AK Parti İl Başkanı Yaşar Aslan ve tüm teşkilatına, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanım Ercüment Özçelik ve tüm teşkilatına, Meclis Üyelerine huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

 

Farklı bir Belediye Başkanlığını 5 sene yapabilmek için, Cumhur İttifakı’nın desteğini şuanda arkamda hissediyorum.

 

 

Size sunduğum projeler Belediye’nin imkanlarıyla olmayacak devlet destekleriyle yapılabilecek şeylerdir.

 

 

Bartın’a yapılamayanları Cumhur İttifakı’nın gücüyle yapacağız. İnkumu’na tünel, Çatmaca Kavşağ’na battı çıktı yapabilmek için, Özel İdare’nin oraya bir battı çıktı yapabilmek için, Gazhane’nin oradan Kaynarca’ya bir araç köprüsü yapabilmek için, yeni açılan Devlet Hastanesi’nin karşısından Karaköy’e bir yaya köprüsü yapabilmek için, eğer becerebilirsek Özel İdare’nin oradan yeni Devlet Hastanesi’nin oraya bir taşıt köprüsü daha yapabilmek için, terminalin oradan Akçamescit’e, Akçamescit’ten Muratbey’e, Muratbey’den Yıldızköyü’nden Boğaz’a bir çevreyolu yapabilmek için, Gürgenpınarı’na kadar gidecek doğalgaz hattını İnkumu’na kadar getirebilmek için, Yalı’da Balmar’ın karşısından Kaynarca’ya bir yaya köprüsü yapabilmek için, Belediyenin arkasında Vefa Park’tan Sıtmayanı’na bir yaya köprüsü yapabilmek için, İnkumu’na tünel ve bir seyir terası, Aladağ’ın tepesine Mustafa Kemal Atatürk 100. Yıl Seyir Terası, üniversite hattına hafif raylı sistem yapabilmek için kısacası Bartın’da yapılmayanları yapmak için Cumhur İttifakı’nın gücüne ihtiyaç var.

 

 

Ben, yapılamayanları yapmak için, 5 sene içerisinde devlet imkanlarının Cumhur İttifakı’nın imkanlarını Bartın’a sunabilmek için aday oldum ve lütfen artık Bartın’ın bir 5 senesinin daha kaybolmasına müsaade etmeyelim.

 

 

Cumhur İttifakı’nın arkasında devlet var”

 

 

Bartın’ın önünde çok büyük bir şans var şuan ve lütfen bunu değerlendirelim. Ben Belediye Başkan Adayı olmak için aday olmadım, bunu açıkça söylüyorum. Bartın’a kazanımlar getirebilmek için, Sayın Bakanımızın bana verdiği sözü, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Genel Başkanı’mızın bana bakışlarından ne demek istediklerini çok iyi anladım. İnanın bana bu seçimin sonunda sandıktan Cumhur İttifakı çıkarsa kaybeden kimse olmayacak, kazanacak Bartın olacaktır.

 

 

11 aydan beri belediye başkanlığı görevini yürütüyorum ve imkanlarının ne kadar olduğunu biliyorum. Belediyeye gelen paralarla bu işin yapılmayacağını da çok iyi bilen biriyim. Bakın; Belediye’nin belli bir bütçesi var. Her ayın 8’inde gelen paradan işçinin maaşını, ikramiyesini ödedikten sonra geriye kalan parayla 22 mahalleye hizmet etmeye çalışıyoruz. Eğer ben sizin karşınıza Cumhur İttifakının adayı olarak çıkmamış olsaydım, benim sunduğum projeleri, Cumhur İttifakından değil başka bir siyasi partiden aday olsaydım ‘ayakların biraz yere bassın’ derdim. Çünkü bunlar lafla olmuyor. Bazı şeylerin olabilmesi için belediyenin imkanlarının haricinde devletin imkanlarının da burada olması gerekiyor. Çünkü devletin gücünü arkasında hissetmediği zaman belediyelerin yapacakları şeyler sınırlıdır. Şuanda Bartın Belediyesi’nin arkasında ve Cumhur İttifakı’nın arkasında devlet var. Devletin imkanlarını buraya getirip elimden geldiğince sizler için hizmet etmeye çalışacağım. Bana bu gücü veren de Cumhur İttifakıdır.

 

 

“Bartın, bu gücü yakalayamamıştı”

 

 

Bir yanımda AK Parti bir yanımda Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları var. Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç, 2 saat benimle esnafla ziyareti yaparak Cumhur İttifakına destek istedi, AK Parti Bartın Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz her gün saatlerce benimle ziyaretler yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Bartın’ın seçimini izliyor. Bartın, hiçbir zaman bu kadar gücü bir arada yakalamamıştı. Bu zamana kadar ceket başkaydı, pantolon başka, şimdi artık takım giyiyoruz. Onun için Bartın’ın bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi lazım.

 

 

“33 yıl sonra yeniden bir şans var”

 

 

Ben 2 dönem bir belediye başkanı, 3 dönem bir belediye başkanıyla görev süresi yürüttüm, Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkanvekilliği görevinde bulundum. Belediye Başkanı seçiliyorsunuz. Seçildikten sonra bir ay her şey çok güzel gidiyor. Tebrik ziyaretlerinden sonra belediye başkanı ‘kusura bakmayın ben muhalefette kaldım’ diyor. Aslında muhalefette kalan seçilen belediye başkanı olmuyor. O yine 5 sene maaşını alıyor, onda hiçbir noksanlık yok ama kaybeden Bartın oluyor. Size anlattığım bu projeleri ve daha fazlasını yapabilmek için siyasi görüşünüz ne olursa olsun, lütfen bir 5 senesini daha böyle geçmesine müsaade etmeyin. Bakın; siyasi partiler insanlara hizmet getirmek için birer araçtır ve bütün mesele bu aracın üstündeki kişiyi tanımaktır.

 

 

Rahmetli babam Davut Fırıncıoğlu öldüğünde 1991 senesinde Mesut Yılmaz'ın ilk seçimiydi. Tüm gözler Bartın seçimini izliyordu. Mesut Yılmaz geldiğinde ‘Anavatan Partisi’ne oy verin sizi il yapacağım’ dedi. Bartın halkı o kadar bilinçli bir seçmen ki, Doğru Yol’cusu, Fazilet Partilisi, CHP’lisi, DSP'lisi, hepsi siyasi görüşlerini bir kenara bıraktı, Anavatan Partisi'ni ve Mesut Yılmaz’ı destekledi ve Bartın, il oldu. İkinci seçim geldi, Mesut Yılmaz, yine aynı şeyi Bartın halkından istedi ama herkes kendi partisine gitti ve Mesut Yılmaz seçimi kaybetti.

 

 

Ben, 1994 yılında Bağımsız Belediye Başkanlığı için hayatım boyunca bir kez aday oldum. 5 bin 250 oy ben aldım, 5 bin 500 oy ANAP aldı, ben seçimi kaybettim. Ondan sonra da hiçbir zaman aday olmadım.

 

 

“Seçimin seyri değişti”

 

 

‘Tarih tekerrürden ibarettir’ derler. Cemal Akın, milletvekilliği için aday oldu Bartın Belediye Meclis üyeleri, beni Belediye Başkanı seçti, ardından da Cumhur İttifakı beni yeniden aday gösterdi. İl olabilmek için siyasi görüşlerini bir kenara bırakan Bartın’ın önünde 33 yıl sonra yeniden bir şans var. Herkesin siyasi görüşüne saygı duyuyorum. Ama Bartın’ın da çok şeylere ihtiyacı olduğunu biliyorum. 31 Mart Pazar günü yapılacak olan seçimde Bartın halkı yine aynı şekilde birleşirse ve sandıktan Cumhur İttifakının adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nu çıkarırsa kaybedecek hiç kimse yok, kazanan Bartın olacaktır. Güçsüz hiçbir şey olmuyor. Bazı güçlerin, devletin imkanlarının artık Bartın’a değmesi gerekiyor. Seçimin seyri sizlerin desteğiyle birkaç gündür değişti ve yine sizlerin desteğiyle inşallah Allah’ım bizleri başarıya ulaştıracaktır.”

 

 

Mevcut Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Bartın Belediye Başkan Adayı Fırıncıoğlu, konuşmasının sonrasında vatandaşlarla sohbet ederken sorunlarını ve taleplerini de dinledi.

 

 

 

 

ETİKETLER : Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Cumhur İttifakı Yusuf Ziya Aldatmaz
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›