“17 bakan işi gücü bırakmış, belediyelerin peşinde”

Bartın Belediye Başkanı Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya ile beraber Bartın merkezde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, “Herkes görüyor. Cumhurbaşkanı ve 17 bakan işi gücü bırakmış, belediyelerin peşinde. Bakanların tamamı İstanbul başta olmak üzere Ankara’dan Aksaray’a Artvin’den Antakya’ya tüm ülkeye yayılmış vaziyette adaylarına oy istiyorlar. Keşke hepsi asıl işlerini yapsalar. Sözün özü bir partinin ince hesapları ile başıboş bırakılmış bir devlet var. Dişinizi sıkın, sabredin masalları, kopya proje vaatleriyle, çirkin iftiralarıyla, halkın aklını çelmek için en iyi bildikleri arka yollardan giderek bir seçime hazırlanıyorlar.” dedi.
Bu haber 2024-03-28 15:29:47 eklenmiş ve 283 kez görüntülenmiştir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Bartın Belediye Başkanı Adayı Rıza Yalçınkaya, il ve ilçe başkanları ve örgüt üyeleri ile Bartın merkezde esnaf ziyaretlerinde bulundular.

 

 

“Halkımızın nabzını tutuyoruz” diyen Bankoğlu, nüfusunun yüzde 40’a yakın kesiminin 50 yaş üzeri yurttaştan oluştuğunu hatırlatırken Bartın ve çevresinde yerel seçimin kaderinin emeklilerin elinde olduğunu belirtti.

 

 

CHP’li heyet yaptığı ziyaretlerde yerel seçimlerin de en az genel seçimler kadar önemli olduğunu vurgularken hem yurttaşların hem de esnafın şikayet ve isteklerini değerlendiriyor.

 

 

“CHP belediyeciliğinin en büyük özelliği sosyal belediyecilik anlayışıdır”

 

 

CHP Belediyeciliğinin en büyük özelliğinin sosyal belediyecilik anlayışı olduğunu belirten Bankoğlu, “Tüm adaylarımız CHP’nin halkçı belediyeciliğini sürdüreceklerini, kaynakları adil, eşit ve şeffaf bir biçimde kullanacaklarını, herkesin başkanı olacaklarını çok açık ifade ediyorlar. CHP belediyeciliğinin en büyük özelliği sosyal belediyecilik anlayışıdır. Yani bir kenti bayındır kılmanın yolunun, halkın ihtiyaçlarını önem ve öncelik sıralamasına koymak olduğunu biliyoruz. CHP’nin yönettiği kentlerde bu hep böyle olmuştur. Hemşehrilerim bunu mevcut Amasra Belediyesi’ne ya da Rıza Yalçınkaya’nın önceki dönem hizmetlerine ya da Ankara’ya, İstanbul’a, İzmir ve CHP’li başkanların yönetimindeki il ve ilçelerimize bakarak görebilirler. Bugün 17 bakan ve herkesin Cumhurbaşkanı olması gereken ama partili olmayı tercih ettiği için kendini yurttaşların belli bir kesimine adamış kişiyle yerel seçimlere gidiyoruz. Maddi gücünden makam mevki gücüne kadar devletin tüm olanaklarını yani milletin vergilerini kendileri için kullanan bir hükümetle yarışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Keşke hepsi asıl işlerini yapsalar”

 

 

Bankoğlu, Cumhurbaşkanı ve bakanları görevleri başında olmamakla eleştirirken milletin herkesin ve her şeyin üzerinde olduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

 

 

“Herkes görüyor. Cumhurbaşkanı ve 17 bakan işi gücü bırakmış, belediyelerin peşinde. Bakanların tamamı İstanbul başta olmak üzere Ankara’dan Aksaray’a Artvin’den Antakya’ya tüm ülkeye yayılmış vaziyette adaylarına oy istiyorlar. Sanayi Bakanı yanına astronotumuzu almış geziyor. Enerji Bakanı sabahın 5’inde girdiği ucuz et kuyruğundan dönen emekliye Gabar’dan petrol fışkıracak diyor. Tarım ve hayvancılık bitmiş, yurtdışından 1 milyar dolarlık hayvan almışız umurunda olmayan tarımdan sorumlu bakan, bir bakmışsınız Urfa’da, ertesi gün Çanakkale’de köprü inşaatında, bugün Elazığ’da barajda geziyor. Her şey çok yolunda olmalı ki Dışişleri Bakanı sabah İstanbul, öğleden sonra Ankara adayının yanında oy istiyor. Tüm kapıları sonuna kadar açık olan sınırlarımızdan elini kolunu sallayanı Türkiye’ye alınca İçişleri Bakanı’nın da işi kalmamış ki demek, Balıkesir’de seçim ofisi açılışında. Yargıdaki işleyişimizi zaten dünya kıskandığı için Ankara’da bakanlığın yolu unutulmuş, buralara demir atılmış durumda. Keşke hepsi asıl işlerini yapsalar. Sözün özü bir partinin ince hesapları ile başıboş bırakılmış bir devlet var. Dişinizi sıkın, sabredin masalları, kopya proje vaatleriyle, çirkin iftiralarıyla, halkın aklını çelmek için en iyi bildikleri arka yollardan giderek bir seçime hazırlanıyorlar.”

 

 

“Hazırlandıkları tek şey hezimet olmalı!”

 

 

Bankoğlu, ağır eleştirilerine devam ederek “Hazırlandıkları tek şey hezimet olmalı! Emekli sayısı 16 milyon olan bir ülkeyiz. Hani Osmanlı tokadı derler ya sandığa giden emeklinin sillesi de farklı olmayacak. Gerek Bartın merkezde gerekse ilçe ve beldelerimizde emeklilerimiz ateş püskürüyor. Çok haklılar ama oy verenler ayrıca bin pişman. İlimiz Bartın’ın nüfusu 207 bin kişi. Bunun 75 bin kişisinin yaşı 50 ve üzerinde. Yani Bartın nüfusunun yüzde 40’a yakını emekli. Neredeyse tamamı AKPzede olarak 10 bin liraya ve daha altına mahkûm. Yaklaşan bayram öncesi yaşanan şeyler utanç verici. Emekli maaşları en az asgari ücret olsun diye TBMM’de teklif veriyoruz, AKP ve küçük ortağı reddediyor. Emeklilerimize hiç değilse 7 bin lira seyyanen zam verilsin diyoruz, ülkenin cumhurbaşkanı bankaları adres göstererek gidip onlardan promosyon isteyin diyor. İnsanını bu kadar aşağılayan, rencide eden, küçük düşüren bir siyasetçi az görülmüştür. Akşam pazarının çürüklerini ya da çöp bidonlarının içini karıştıran, 75 yaşında inşaatta çalışırken düşüp ölen, 80’inde bulaşıkçılık yapan emeklilerden utanmayan, biz neyi yanlış yapıyoruz demeyenlere cevapların en doğrusu sandıkta gelecek.” diye konuştu.

 

 

“İnşallah Bartın’da da ülkemizde de tarihî bir gün olacak”

 

 

“Bir komedi izliyoruz” diyen hükümeti hedef alan açıklamalarına devam eden Bankoğlu, “2018’de verin kardeşinize yetkiyi diyen cumhurbaşkanı yetkiyi aldığında dolar 4 buçuk liraydı. Siz bu cümleyi okurken dolar 32 lirayı geçmediyse ne mutlu. O gün kilosu 14 lira olan peynir bugün 250 lira, tanesi 60 kuruş lira olan yumurta bugün 3 lirayı geçti. Eti, sütü söylemiyorum bile. CHP’li belediyeler iktidarın işsiz, aşsız bıraktığı vatandaşa derman olmaya çalışıyor. 22 yılda yapmadıkları kreşleri açmaya, inşa etmedikleri pazar yerlerini yapmaya, ulaşımda emeklilere, kadınlara destek olmaya çalışıyorlar. Ve AKP iktidarı bundan hiç hoşlanmıyor. Bir komedi izliyoruz. Kendilerinin vermediği hizmetlere, 22 yıldır bile isteye yapmadıkları işlere talipler şimdi. Kim inanır! 31 Mart, halkın vergileriyle oluşan belediye bütçelerini, suyu kesilmeyen bir çeşme gibi gören AKP zihniyetinin gerçeklerle yüzleştiği tarih olacak. İnşallah Bartın’da da ülkemizde de tarihî bir gün olacak.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Aysu Bankoğlu Bartın Belediye Başkanı Adayı Rıza Yalçınkaya
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›