Bakan Tunç, Abdipaşa’da iftar programına katıldı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bartın’a gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ilk olarak temaslarına Kozcağız’da başladı. Burada gerçekleştirdiği temasların ardından Abdipaşa’da katıldığı iftar programında Bakan Tunç, “Abdipaşa her seçimde bizlere yüksek destek veren ve bizim bugün burada bu kürsülerde konuşabiliyorsak en fazla desteği aldığımız beldelerimizden birisi. O nedenle biz Abdipaşa’mıza şükran borçluyuz. Teşekkür borçluyuz. Ne kadar hizmet etsek azdır. İnşallah 31 Mart’ta vereceğiniz kararla Abdipaşa’daki gerçek belediyecilik hizmetlerinin devamını sağlayacaksınız. Biz buna yürekten inanıyoruz. Gerçek belediyecilik Yaşar Dönmez’dir Abdipaşa’da.” dedi.
Bu haber 2024-03-23 09:49:05 eklenmiş ve 475 kez görüntülenmiştir.

 

“Gerçek belediyecilik Abdipaşa’da Yaşar Dönmez’dir”

 

 

Erkan HIZOĞLU

 

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bartın’a geldi. İlk olarak temaslarına Kozcağız’dan başlayan Bakan Tunç, burada gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Abdipaşa’da iftar programına katıldı.

 

 

Bakan Tunç: “Abdipaşa’mızla biz gurur duyuyoruz”

 

 

Abdipaşa’ya güzel eserler kazandırdıklarını belirten Bakan Tunç, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonunda cehennem azabından kurtuluş ayı, Ramazan-ı Şerif'in ilk 10 gününü tamamladık. Rabbim tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul eylesin. Bayrama da erişmeyi böyle birlik ve beraberlik içerisinde, huzur içerisinde bayrama kavuşmayı nasip eylesin inşallah. Bugün bizleri bu iftar sofrasında bir araya getiren çok değerli Belediye Başkanımız Yaşar Dönmez’e ve çalışma arkadaşlarına çok çok teşekkür ediyoruz. Ellerine sağlık. Abdipaşa’mız her zaman böyle birlik, beraberliğin en güzel örneklerinin yaşandığı beldemiz. O nedenle Abdipaşa’mızla biz gurur duyuyoruz. Abdipaşa her seçimde bizlere yüksek destek veren ve bizim bugün burada bu kürsülerde konuşabiliyorsak en fazla desteği aldığımız beldelerimizden birisi. O nedenle biz Abdipaşamıza şükran borçluyuz. Teşekkür borçluyuz. Ne kadar hizmet etsek azdır. İnşallah 31 Mart'ta vereceğiniz kararla Abdipaşa’daki gerçek belediyecilik hizmetlerinin devamını sağlayacaksınız. Biz buna yürekten inanıyoruz. Gerçek belediyecilik Yaşar Dönmez'dir Abdipaşa’da. Öyle değil mi? Gerçek belediyecilik AK Parti'dir. Gerçek belediyeciliği başlatan lider Recep Tayyip Erdoğan’dır. 1994’te Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetiminde yaşanılamaz hale getirilen İstanbul'u devralmış ve kısa sürede bir dönemde yaşanılabilir hale getirilmiş ve oradaki başarı onun AK Parti’yi kurmasını sağlamış ve 2001’de kurulan AK Parti 2002’de tek başına iktidar olmuş, o gerçek belediyecilik siyaseti tüm ülke sathına yayılmış ve eser ve hizmet siyaseti olarak marka haline gelmiştir. İşte bu marka Abdipaşa’da devam ediyor. Kiminle devam ediyor? Kiminle devam ediyor? Abdipaşa’da Yaşar Dönmez’le 31 Mart'ta gerçek belediyeciliğin devamına hazır mıyız? Kararlı mıyız? Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Abdipaşa’mıza, başkanımızla beraber güzel hizmetler yapmıştır. Abdipaşa'ya, Yaşar Dönmez sürekli bizim Ankara'da ve Abdipaşa’ya geldiğimizde sürekli kapımızı aşındırırdı. Ve şu da lazım Abdipaşa, bunu da yapalım Abdipaşa’ya der dururdu sürekli. Ve bu çabaların neticesinde de Abdipaşa’mıza güzel eserler kazandırdık. Abdipaşa’mıza ortaokul yaptık. Abdipaşa’mıza lise binamızı yaptık. Abdipaşa’mıza kapalı spor salonumuzu yaptık Abdipaşa’mıza, futbol sahamızı ve stadyumumuzu yaptık. FIFA standartlarında aydınlatmasıyla, yine Abdipaşa’mıza işte bu şekilde kapalı salonlar yaptık. Bugün burada iftarımızı sizlerle beraber yaptık. Abdipaşa’mızın altyapı problemlerini giderdik. Kanalizasyonundan içme suyu problemlerine varıncaya kadar Abdipaşa’mızda yine Kirazlıköprü Barajı ve barajın geçiş yolları tüm bunlar Abdipaşa’mıza yapılan hizmetler. Yine başkanımızın gayretleriyle Abdipaşa’mıza fabrika getirdik. Şimdi de organize sanayi getiriyoruz inşallah. Ve burada bir ihtisas sanayini Abdipaşa’mıza kazandıracağız.

 

 

“Başkanımızın projelerinin tamamının arkasındayız”

 

 

Abdipaşa’mız da belediyecilik hizmetleri noktasında hep Ulus ilçemize örnek vermiştik. O örnek sayesinde Ulus’ta da AK Partili gerçek belediyecilik başlamıştı ve orada da 2 dönemdir devam ediyor. Bu dönemde 3’üncü dönem olacak Hasan Hüseyin Başkanımız. Abdipaşa’da da Yaşar Dönmez de inşallah bu güzel eserlerin üzerine yenilerini ilave edeceğiz. Başkanımızın projelerinin  tamamının arkasındayız. Ve onların daha fazlasını işte millet bahçesi projemiz var. İnşallah Abdipaşa’mıza kazandıracağız. Hazır mıyız? Abdipaşa’nın en önemli ihtiyacı şu anda nedir? Neye sıra geldi? Doğalgaza sıra geldi. Doğalgazı Abdipaşa’ya kim getirir? Yaşar Dönmez getirir. İnşallah onun da çalışmalarına başladık. Ulus’umuzla beraber Abdipaşa’mıza da doğalgaz kazmasını vuracağız inşallah. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

 

 

“En doğru kararı Abdipaşalılar verecektir”

 

 

Değerli hemşehrilerim, hava da serin, soğuk, sizi fazla da üşütmek istemiyorum. Abdipaşa’da öyle sıradan bir oy beklemiyoruz. Abdipaşa’da rekor bekliyoruz. Burası bizim memleketimiz. Ulus, Abdipaşa, biz sizin evladınızız. Onun için siyasi düşüncesi hiç fark etmez. İster CHP'li olsun, ister başka partili olsun. Biz bütün oyları, Abdipaşa’da AK Parti'nin ampulünün altında toplayacağız. Hazır mıyız? Yaşar Dönmez’i belediye başkanı seçeceğiz ve onunla uyumlu Milletvekilimizle, bizimle uyumlu çalışacak ve Abdipaşa’nın kazanacağı bir tercihi inşallah tekrar yapacağız. Ben şimdiden hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Ama öyle sıradan bir oy değil. Açık ara farkla 31 Mart akşamı güzel bir haber bekliyoruz sizden. Açık ara farkla hem Bartın birincisi olacak Abdipaşa hem de Türkiye’de derece yapan bir beldemiz olması lazım. Çünkü Abdipaşa Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sever. Tartışmasız Abdipaşa ezelden beri AK Partilidir. Dolayısıyla 31 Mart seçimlerinde ülkemiz için çok önemlidir. Çünkü belediye başkanlarını seçerken aynı zamanda yerel kalkınmayı, merkezi hükümetin ülke kalkınmasıyla beraber yürütecek bir tabloyu ortaya çıkarmamız lazım. Bunu inşallah Bartın'ımızda da Cumhur İttifakıyız Bartın Merkezde. İlçe ve beldelerimizde ilçelerimizde de Cumhur İttifakı, beldelerimizde de adaylarımız yarışıyor. Burada da inşallah hem Ulus’umuzda hem Abdipaşa’mızda en doğru kararı Abdipaşalılar verecektir.

 

 

“AK Parti demek eser demek”

 

 

AK Parti demek eser demek. Hizmet demek. 10 ay önce genel seçimleri yaptık. Genel seçimlerde giderken karşımızda bir ittifak vardı, 6’lı masa vardı. 6’lı masanın bir Cumhurbaşkanı adayı vardı. Nerede şimdi Cumhurbaşkanı adayları? Kendi partilerine layık görmediler. Başkan bile seçmediler kendi partilerine. 10 ay önce bu ülkenin Cumhurbaşkanı olsun diyorlardı. Ve diğer partilerin başkanları vardı. Her biri bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktı. Neredeler şimdi? Çil yavrusu gibi dağıldılar. Şimdi birbirlerine düştüler. Allah korusun bunlar bir iktidara gelmiş olsalardı, Cumhurbaşkanı ve yardımcıları, bunlar iktidarı paylaşabilirler miydi? Paylaşamazlardı. İşte böyle bir kaosa millet müsaade etmedi. Şimdi 31 Mart'ta belediyelerimiz, şehirlerimizi en güzel şekilde yönetecek başkanlarımızı seçeceğiz inşallah. Onlarla uyumlu çalışacak milletvekillerimiz, kabinemiz, hükümetimiz ve inşallah önümüzde seçimsiz geçecek bir 4 yıl istikrar süreci var. 22 yıldan bu yana siyasetimizin merkezine hep insanı koyduk. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. İnsanı güçlendirmek için çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, eğitimden sağlığa, kültürden sosyal politikalara, adalete, güvenliğe varıncaya kadar her alanda güçlü insan olsun diye çalıştık. İnsanımız güçlü olacak ki aile güçlü olsun, aile güçlü olacak ki toplum güçlü olsun dedik. İstikrarlı kalkınma hamleleriyle ülkemizin 81 vilayetini yatırımlarla, eserlerle donattık. Bundan en fazla payını alan illerimizden bir tanesi de Bartın'ımız. Barajlarıyla, üniversiteleriyle, yollarıyla, tünelleriyle, okullarıyla, organize sanayileriyle, fabrikalarıyla her tarafımızı Bartın'da eserlerle donatmadık mı? Bunlar AK Parti sayesinde oldu. Bunlar Recep Tayyip Erdoğan sayesinde oldu. Ve inşallah bu istikrarlı kalkınma hamleleri yine devam edecek. Kesinti olmadan devam edecek.

 

 

Ülkemizi enerjide bağımsız, savunma sanayinde milli ve güçlü, teröre karşı dış tehditlere karşı dirayetli, dünyada adaleti, hakkaniyeti savunan bir ülke olarak yolumuza güçlü adımlarla devam edeceğiz inşallah. Çocuklarımızın, gençlerimizin huzurlu bir geleceğe kavuşması için terörün her türlüsüyle mücadele ederek terörün kökünü kazıyıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Ve Türkiye yüzyılını daha huzurlu bir yüzyıl yapacağız inşallah.

 

 

“Abdipaşa için canla başla çalışacağız”

 

 

Değerli hemşehrilerim, temel hak ve özgürlüklerin alanını alabildiğine genişlettik. Ülkemizde demokrasinin standartlarını yükselttik. Reformlar yaptık. Türkiye'yi geçmişte darbecilere, vesayetçilere karşı maalesef kurumlarımız, yapısal reformlar gerçekleştirilemediği için dayanıklı değildi. Ama artık bundan sonra bu ülkede vesayetçi anlayış bir daha hortlamasın, bir daha darbeler gerçekleşmesin diye çok sayıda reform yaptık. Yapısal dönüşümler gerçekleştirdik. Anayasamızda gerçekleştirdiğimiz o vesayetçi ve darbeci ruhu azaltan ortadan kaldırmaya yönelik o düzenlemeler sayesinde bu ülkede artık darbeciler de, vesayetçiler de tarih sahnesinde yerini almıştır. Tarihin karanlık tablosunda yerini almıştır. Bundan sonra bu yüksek standartlı demokrasiyle inşallah yeni anayasayı da yaparak Türkiye yüzyılını hep beraber inşa edeceğiz inşallah. 31 Mart'a 10 gün kaldı. 10 gün sonra sandık başına gideceğiz. Ve en doğru kararı Abdipaşa’mız için Yaşar Dönmez diyeceğiz inşallah. O sözünden dönmez Abdipaşa’nın bir abisi olarak, bizde onun yanında destekçisi olarak sizin bir kardeşiniz bir Bakandan öte bir evladınız olarak Abdipaşa için canla başla çalışacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Ben bu duygu ve düşüncelerle öncelikle 31 Mart akşamı kutlayacağımız milli irade Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Sonrasında da ramazan-ı şerifin sonunda Ramazan Bayramı'nızı şimdiden tebrik ediyorum. Ve iki bayramı hep beraber kutlayalım diyorum.”

 

 

Aldatmaz: “Abdipaşa’ya doğalgazı en kısa zamanda getireceğiz”

 

 

Abdipaşa’ya doğalgazı en kısa sürede getireceklerini belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, “Partimiz 21 yıldır Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ülkemize hizmet etmek için gece gündüz çalışıyor. Abdipaşa bize 21 yıldır her zaman destek verdi. Ulus ilçemiz bize her zaman destek verdi. Verdiği desteklerden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. 21 yılda tüm ülkemizde büyük hamleler yaptık. Her alanda adalette, eğitimde, sağlıkta, tüm alanlarda ülkemizde her alanda hizmet ettik. Ve bu hizmetlerin devamını da birlikte yapıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Yaşar Dönmez 4 dönemdir çok büyük hizmetler yapıyor. İnşallah bu dönemde 4,5 yıllık önümüzde seçimsiz bir dönem var. Birlikte bu 4,5 yılda sayın bakanımızın da bizlere verdiği güçle Abdipaşa’mız da devam etmemiz gereken projeleri beraber devam ettireceğiz. Bozulan yolları beraber yapacağız. Organizemize fabrikaları beraber getireceğiz. Doğalgaz için, beraber İstanbul'a gittik ve yetkililerden gerekli sözü aldık. İnşallah beraber Abdipaşa’ya doğalgazı en kısa zamanda getireceğiz. Ben sayın başkanımızın bugüne kadar yaptığı hizmetler için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hizmetlerinde de başarılar diliyorum. İnşallah durmak yok, yola devam diyorum. Hepinize hayırlı ramazanlar. Allah'a emanet olun. Sağ olun, var olun.” ifadelerini kullandı.

 

 

Arslan: “Yaşar Dönmez, Abdipaşa’ya gece gündüz demeden hizmet etti”

 

 

Yaşar Dönmez’in 20 yıldan beri gece gündüz demeden Abdipaşa’ya hizmet ettiğini belirten AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, “Sayın Belediye Başkanımız, duayen Başkan Yaşar Dönmez, 20 yıldan beri Abdipaşa’ya gece gündüz demeden hizmet etti. Hep destek verdiniz. İnanıyorum ki bu seferde siz yine gerçek belediyecilikten yana tercihinizi yapacaksınız. Ve inşallah tekrar yeniden yeniden Yaşar Dönmez Başkanı inşallah Abdipaşa Belediye Başkanı yapacaksınız. Ben öncelikle 16 yıl memleketimize hizmet etmiş Sayın Bakanımızın olduğu bir dönemde inanıyorum ki biz tüm Bartın’ın 4 tane beldemize ve 3 tane ilçemize AK Parti olarak, merkezde de inşallah Cumhur İttifakımızın adayıyla beraber belediyeyi alacağız.” dedi.

 

 

Dönmez: “Aynı hızla sizlere hizmet edeceğim”

 

 

Seçileceği takdirde tekrar aynı hızla hizmet edeceğini belirten mevcut Abdipaşa Belediye Başkanı ve AK Parti Abdipaşa Belediye Başkan Adayı Yaşar Dönmez, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Sizler beni 4 defa AK Parti'den belediye başkanı seçtiniz. Ben sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Seçim anketlerinin takdiri sonucunda partimiz bizi bir defa daha aday yaptı. Birinci dönem ‘acemilik’ dedik, ikinci dönem ‘çıraklık’ dedik, üçüncü dönem ‘kalfalık’ dedik, dördüncü dönem ‘ustalık’ dedik. Ama şimdi baş üstü olduk. Sizlere hizmet etmek için yine karşınızdayım. Bu sefer ustalık dönemimde sizlerin oylarınıza tekrar talibim. Eğer sizler beni layık görüp de tekrar başkan yaparsanız ben kaldığım yerden heyecanımla devam edip, tekrar aynı hızla sizlere hizmet edeceğim.

 

 

“Doğalgazı da Abdipaşa’ya getireceğiz inşallah”

 

 

Değerli dostlar, Abdipaşa’nın şahlanması lazım. Şahlanması için göç alması lazım. Organize sanayi bölgesi yapıyoruz, son aşamadayız. Beldemiz 6’ncı dereceden teşvik bölgesi. İlk etapta 10 fabrika geliyor bu da beldemiz için büyük bir kazanımdır. Bizim için ‘doğalgaz getiremez’ diyenlere sesleniyorum; geçen dönem TOKİ'yi de getiremez deniliyordu. İlimizde belde belediyeleri içerisinde ilk defa TOKİ'yi Abdipaşa'ya kazandıran biz olduk. Bizim yaptıklarımızın hayalini bile kuramayanlara sesleniyorum; doğalgaz gelecek çünkü bizim arkamızda Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz ve Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç Bey var. Biz doğalgazı da Abdipaşa’ya getireceğiz inşallah.

 

 

“Tabi ki AK Parti yapar”

 

 

2008 yılında nüfus yetersizliğinden dolayı belediyemiz kapanmak üzereydi. Bizler Derecik köyünü Abdipaşa’ya kazanımını sağlayarak belediyenin kapanmasını önledik. Bir Ovacuma olmadı, bir Arıt olmadı… Tekrar bizim belediyemiz, belde belediyeleri içerisinde ilçeye layık bir belediye oldu. Yetmedi, çevre yolu merkez dışından geçiyordu, Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Bey destekleriyle projenin değişmesini sağladı ve projenin mevcut haline dönüşmesini sağladık. Yoksa ki Abdipaşa güzergahı dışında kalacaktı. Şimdi ise şehirlerarası yolculukta en çok kullanılan uğrak noktası haline geldi. Saygıdeğer Abdipaşalılar, beldemizin Karadeniz bölgesinde bulunmasından dolayı en büyük problemlerden biri sel afetleriydi. Sayın Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç sayesinde en çok taşkına sebep olan derelerimizin ıslah çalışmaları, belli aşamada yapıldı. Şimdi ise asfalt yapma zamanını, peki, bunu kim yapar? Tabi ki AK Parti yapar. Beldemizin Ulupınar Mahallesi'nde bulunan derelerin ıslahı için müracaatınız mevcut. Bakanımızın ve milletvekilimizin destekleriyle, ıslah çalışmaları en kısa zamanda tekrar programa alınıp yatırıma girecektir.

 

 

“Bizim yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır”

 

 

Abdipaşa’ya kazandırdığımız hizmetler otobüs terminalleri, okullar, camiler, fabrikalar, hibe araçlar, sosyal tesisleri ve altyapı, dış yapı çalışmalarımız ile Abdipaşa’yı modern ve yaşanabilir hale getirdik. Bitti mi? Bitmedi. Broşürlerimizi okuyun ve onları saklayın. Onlar birer taahhütnamedir. AK Parti'de birimizin vaadi hepimizin vaadidir. Çünkü bizim liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bazıları projelerimizi gerçekçi bulmuyordu. Ama biz broşürlerimizde geçen taahhütleri ettiğimiz vaatleri hep gerçekleştirdik. Şuan yeni vaatlerimizi gerçekleştirmek için çok daha güçlüyüz. Çünkü arkamızda Milletvekilimiz Sayın Yusuf Aldatmaz ve Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç Bey var. Daha güçlü, daha fazla iş yapabilecek bir kapasitedeyiz. En önemlisi belediyeciliği çok iyi bilen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var arkamızda. Zaten bizi takdir etmese aday göstermezdi. Bizim yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.

 

 

“Abdipaşa’yı maceraya sürüklemeyelim”

 

 

Kıymetli dostlar, 20 yıl önceki Abdipaşa’yı çoğunuz iyi biliyorsunuz. Abdipaşa’yı maceraya sürüklemeyelim. Merkezi hükümetle uyumlu çalışarak pastadan payımızı alalım. Abdipaşalılar akıllıdır, yine AK Parti’den yana oyunu kullanacaktır. Ben sizlere güveniyorum.

 

 

"Ama gelirler burada oy isterler”

 

 

Bartın’ın önceki dönem Bartın Belediye Başkanı ve Karabük Belediye Başkanı şimdilerde sık sık beldemize gelmekteler. Ne vaatler verdiklerini bilmiyorum ama madem Abdipaşalıları çok seviyorsunuz, niçin belediyelerinize 5’er tane Abdipaşalı’yı işçi olarak almadınız? Bunlar ancak seçim zamanı gelir Abdipaşa’ya, başka zaman Abdipaşa’yı bilmezler. Ama gelirler burada oy isterler.

 

 

Aranızda akrabalarınız İstanbul’da ikamet edenler vardır. İstanbul’umuzun da gerçek belediyecilikle kavuşması için ilçemizin eniştesi Murat Kurum’a destek vermelerini istiyorum. Murat Kurum inşallah kazanacak ve bizlere büyük destekleri olacaktır. İstanbul bir ülke gibi bize her zaman için destek vermiştir. Kadir Topbaş’ın Başkanlığı zamanında ben 4 tane araba aldım oradan. Ama Murat Kurumu’n zamanında birçok araba daha alacağım inşallah.

 

 

Bu zamana kadar Abdipaşa halkına vermiş oldukları desteklerden dolayı Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a ve Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz'a Abdipaşa halkı adına sonsuz teşekkür ediyorum.”

 

ETİKETLER : Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Abdipaşa Yusuf Ziya Aldatmaz Yaşar Arslan Yaşar Dönmez
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›