“Kendi çalışmalarıymış gibi iftar sofralarında halka anlatıyorlar”

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, “Belediye Başkanımız Recai Çakır’a yargı üzerinden akıl ve hukuk dışı kumpas kurdular, tutmayınca yeni yalanlara başvuruyorlar. Amasra Belediyemizin yaptığı her çalışmayı kendi çalışmalarıymış gibi iftar sofralarında halka anlatıyorlar. İftar sofrasında siyaset yapmanın utancını geçtik, bir de alenen halkı yanıltıyorlar.” diyerek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz’ın Amasra’da yaptığı açıklamaları eleştirdi.
Bu haber 2024-03-22 09:47:19 eklenmiş ve 1010 kez görüntülenmiştir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, önceki dönem Mersin Milletvekili, Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar ile birlikte Amasra’da seçim çalışmalarına katıldı.

 

 

Amasra Belediye Başkan Adayı Recai Çakır ve ilçe örgütünün de katıldığı çalışmada balıkçılarla buluşan heyet daha sonra esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

 

 

“Halkı alenen yanıltıyorlar”

 

 

Bartınlı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz’ın Amasra’da yaptığı açıklamaları eleştiren Bankoğlu, AK Partili siyasilerin halkı yanılttığını söyleyerek “Son yerel seçimden beri Amasra’nın adını ağzına almayanlar son günlerde nedense Amasra’ya özel ilgi duymaya başladılar. Belediye Başkanımız Recai Çakır’a yargı üzerinden akıl ve hukuk dışı kumpas kurdular, tutmayınca yeni yalanlara başvuruyorlar. Amasra Belediyemizin yaptığı her çalışmayı kendi çalışmalarıymış gibi iftar sofralarında halka anlatıyorlar. İftar sofrasında siyaset yapmanın utancını geçtik, bir de alenen halkı yanıltıyorlar. Amasra’ya doğalgazı güya AKP getirmiş, Amasra’yı turizmde marka yapan da bunlarmış gibi yalan beyanlarla partimizin yıllardır süren emeğine konma çabası içerisine girdiler. Her fırsatta Erdoğan’ın Amasra’ya özel önem verdiğini belirtiyorlar. Sözgelimi Amasra kazanılırsa ciddi kalkınma hamleleri yapılacakmış. 22 yılda acıyla öğrendik ki: Erdoğan bir şeye özel ilgi duyuyorsa orada ya rant, para ya da yandaşa ciddi bir yatırım planı vardır. AKP düzeni Amasra’ya facia getirdi, bu facianın gerçek sorumlularına koruma kalkanı ve cezasızlık getirdi. Kalkınma dedikleri ise Amasra’nın eşsiz doğasını yok etme planlarıdır. Amasralı hemşehrilerimiz Amasra faciasının sorumlularına da, termik santrallerle doğayı mahvetme planları yapanlara da, işçiyi, emekliyi, esnafı yok sayanlara da itibar etmeyecek.” dedi.

 

 

“Amasra’ya hiçbir yardım yapılmadığını itiraf ediyor”

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz’ın “Ahmet Reis seçildiğinde Bakanlıkların kapısını aşındırırız.” sözlerini eleştiren Bankoğlu, “AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse, o şehre herhangi bir şey gelmez’ sözleri hala kulaklarımızda. Sayın Aldatmaz ‘Bakanlıkların kapısını aşındırırız’ açıklamasıyla merkezi yönetimden Amasra’ya 5 yıldır hiçbir yardımın yapmadığını, kentin gelişmesinin bilerek engellediğini itiraf ediyor. Bu bakış açısı sadece Amasra’ya değil, Bartın’a ve tüm ülkeye zarar veren bir anlayışı deşifre ediyor. Kendi gibi düşünmeyeni, kendi çıkarına uymayanı yok etmeye programlanmış bu bakış açısıyla mücadele etmek en temel görevimiz. Biz tam da belediye başkanı seçildiği bölgeye yatırım için Bakanlıkların kapısını aşındırmak zorunda kalmasın; kamunun kaynakları adil, eşit ve ayrımsız şekilde dağıtılsın diye uğraşıyoruz. CHP olarak hiçbir siyasi ayrım yapmadan vatandaşlarımıza eşit hizmet etmeyi esas alan bir partiyiz. Tek derdimiz Amasra, tek derdimiz Bartın, tek derdimiz hemşehrilerimizin daha refah, daha mutlu, daha sağlıklı bir çevrede yaşamasıdır.” ifadelerini kullandı.

 

 

BİR YANDA BAŞARIYA ENGEL OLANLAR, DİĞER YANDA BAŞARI İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞANLAR…

 

 

Amasra Belediyesi’nin bölge ekonomisi ve mali alanda önemli gelişmeler kaydettiğini belirten Bankoğlu, “Amasra’da son beş yılda büyük başarılara imza atıldı. Kruvaziyer gemi turları Amasra’yı bölge ülkeleri arasında en gözde liman duraklarından biri haline getirdi. Gemilerle gelen turistler esnafa para kazandırıyor, Amasra’nın tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Amasra artık popülerliğiyle uluslararası alanda isim yapmış durumda. Bir taraftan yatırımları, projeleri engellemeye çalışan; engel olamadığında ‘biz yaptık’ diye emeğe konan bir hükümet; diğer yanda çalmadan, ayrım yapmadan çalışan, önceliği kent kültürü, doğal güzellik ve vatandaşın memnuniyeti olan bir belediye. Recai Başkanımız belediyeyi devraldığında personelin ortalama 14 aylık maaşı ödenmemişti. Şu an bu rakam, yani personelin geçmişe yönelik alacağı tüm mali engellemelere rağmen ortalama 4 maaşa inmiş durumda. Amasra’daki bu olumlu değişimi vatandaş da biliyor, ülkeyi yönetenler de. Bu başarının devamı için; daha popüler bir Amasra için, halkın yüzünün güldüğü, eşit ve adil bir paylaşım için, Amasra için devam diyoruz.” diye konuştu.  

 

 

CHP’li heyet Amasra’nın ardından çalışmalarına Bartın Merkez’de devam etti. Kurucaşile ve Bartın Merkez çalışmalarının ardından Bankoğlu, Ulus, Kozcağız ve Abdipaşa’da yerel seçim çalışmalarını sürdürecek. (Haber Merkezi)

 

 

ETİKETLER : CHP Aysu Bankoğlu Amasra
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›