Bakan Tunç, Amasra’daki iftar programına katıldı

Amasra’da AK Parti ilçe teşkilatının düzenlediği iftar programına katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gerçek Belediyeciliğin 1994 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile başladığına dikkat çekerken AK Parti Amasra Belediye Başkanı Ahmet Reis için destek istedi.
Bu haber 2024-03-19 09:17:02 eklenmiş ve 202 kez görüntülenmiştir.

 

“Gerçek Belediyecilik” vurgusu yaparak Ahmet Reis’e destek istedi

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Amasra ilçe teşkilatının düzenlemiş olduğu iftar programına katılmak üzere memleketi Bartın’a geldi.

 

 

Hemşehrilerinin gönül sofrasına konuk olarak Ramazan’ın bereketini birlikte paylaşan Bakan Tunç, Çeşm-i Cihan Amasra’nın geleceğini istişare ederken yaptıkları ve yapacakları çalışmaları konuştu.

 

 

İftar programında konuşan Bakan Tunç Amasra’nın belediyecilik hizmetlerinden mahrum kaldığını ifade ederken AK Parti Amasra Belediye Başkan Adayı Ahmet Reis için destek istedi.

 

 

Salondaki birlik ve beraberliğin Amasra’da gerçek belediyeciliğin başlangıcının işareti olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Bakan Tunç,  “Evveli rahmet, ortası mazeret sonunda cehennem azabından kurtuluş ayı, Ramazan-ı Şerif'in ilk haftasını tamamladık. Rabbim tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul eylesin. Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Birlik, beraberlik içerisinde, huzur içerisinde bayrama da erişmeyi cenabı Allah nasip eylesin inşallah. Tabii bayramdan önce de Türkiye’nin, Bartın’ın ve Amasra’nın milli irade bayramı da şimdiden hayırlı olsun, kutlu olsun. Bu akşam Amasra teşkilatımızın düzenlediği iftar yemeğinde sizlerle beraberiz. Bu salondaki bu birlik beraberlik havası 31 Mart akşamı Amasra'da gerçek belediyeciliğin başlangıcının işaretidir. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.  Amasra’mız, Fatih’in emaneti. ‘Lala lala çeşm-i cihan bu mu ola’ diyerek o peygamber efendimizin met ettiği  İstanbul'un Fatih'i Fatih Sultan Mehmet Amasra’yı ilk gördüğünde çeşm-i cihan diyor. Dünyanın gözbebeği herhalde burası diyor. İşte böyle bir emanete sahip çıkıyorsunuz. Ben şimdiden bu emanete sahip çıktığınız için hepinizi tebrik ediyorum, sağ olun, var olun.” dedi.

 

 

“Hizmete, esere karşı gelmemek lazım”

 

 

Amasra’nın tarihi ve doğal güzelliklerinden bahsederek ilçeye kazandırılan yatırımlara da değinen Bakan Tunç, “Amasra’mız AK Parti döneminde çok önemli hizmetlere sahne oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere selamı var. Amasra'ya ne kadar sahip çıktığının ve ne kadar önem verdiğini sizler de yapılan hizmetlerden biliyor ve görüyorsunuz. Amasra’ya yaptıklarımızı burada şu iftar programında saymakla bitiremeyiz. Hükümet çalışmaları olarak çok önemli eserler Amasra’mıza kazandırdık. Tünel yaparak Bartın'la Amasra arasındaki ulaşımı kolaylaştırdık. Amasra Tüneli bağlantı yolları milyonluk yatırım. O zaman tünel inşaatına başladığınız zaman Amasra’da farklı siyasi görüşte olan partiler inanmamışlardı, ‘yapılmaz’ demişlerdi, yapılıyorsa bile başka şey için yapılıyor demişlerdi. Ama şimdi hepimiz Bartın'ımıza o güzel yollardan, tünellerden gelip geçebiliyoruz. O nedenle hizmete, esere karşı gelmemek lazım. Amasra’da çocuklarımız ve gençlerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerini daha kaliteli mekanlarda yapabilmesi için okullar yaptık. Kaleşah İlkokulu, ortaokulu, burada imam hatip ortaokulu yine dünyanın en güzel manzaralı yerine Amasra Lisemizi yaptık. Amasra’ya hastane, öğretmenevi, adalet sarayı, hükümet konağı yaptık. Demek ki bunlar AK Parti'den önce yokmuş, varmış ama Amasra’ya yakışan şekilde değilmiş. Kiralık binalarda, apartmanlarda adliye hizmetlerinin görüldüğünü düşünün. O günlerden buraya geldik. İşte bugün iftar sofrasında bir araya geldiğimiz bu kapalı spor salonu AK Parti’nin eseri, stadyum, spor tesisleri işte bunlar gençlerimizin hizmetine sunulan önemli eserler. Amasra’mız tarih ve kültür şehri. Amasra Müzesini onardık. O tarihi eserleri çürümekten kurtardık. Amasra Kemere Köprüsü, yıkılmak üzereydi restoresini yaptık. Roma köprüsü toprak altında kalmıştı restoresini yaptık. Şimdi Bedesten’de kazı çalışmaları devam ediyor ve oradan tarih fışkırıyor. O tarihi gün yüzüne çıkarmanın mücadelesi içerisinde çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Şehre hangisi fayda sağlar diye düşünerek oyumuzu kullanacağız”

 

 

31 Mart’ta siyaseti görüşlerin bir kenara bırakılarak oy kullanılmasını isteyen Bakan Tunç, “Amasra’mızın altyapısı maalesef Amasra’ya yakışmayacak bir şekildeydi. Altyapı, kanalizasyon, arıtma tesisleri, derin deniz deşarjı… Tüm bunları Amasra'mıza kazandırarak Amasra’nın iç limanında, dış limanında, tarihi limanında denize girilebilmesini sağladık. Sağlıklı bir şekilde denize girilebilmesini sağlamış olduk. Ve Amasra’mızı biz dünyaya açtık. Dünyanın yolcu gemileri Amasra’mıza gelsin diye yolcu limanı kazandırdık. Ve o yolcu limanımıza yabancı yolcu gemileri geliyor, buraya turist getiriyorlar. Amasra Limanını geliştirdiğimizde, ‘Amasra Port’ inşa ettiğimizde oraya her gün gemi gelir.  Amasra esnafı kazanır, esnafta çalışan Amasralı kardeşlerimiz, hemşehrilerimiz kazanır. Amasra yolcu limanını yeni dönemde inşallah çok daha da geliştireceğiz. Bir marka yapacağız. Karadeniz'in kenarında, Türkiye'nin kuzeyinde parlayan bir yıldız gibi Amasra'yı göreceksiniz. Bu Amasralılara bağlı. Amasra’daki seçmen sayısı kadar şu anda iftarımızda hemşehrimiz var. Bu demek ki hepiniz buradasınız. Bu demek 31 Mart'ta herkes kendi gönlündeki partiyi bir kenara şimdilik bırakmış, Amasra için oy kullanmaya gidecekler. Hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun, geçmişte hangi partiye oy verdiği hiç önemli değil. Amasra için hangisi faydalı olabilir? Ben burada yaşıyorum dolayısıyla yaşadığımız şehre hangisi fayda sağlar diye düşünerek gideceğiz ve siyasi düşüncemizi gönlümüzde saklayarak oyumuzu Amasra için kullanacağız.” diye konuştu.

 

 

“Cumhur İttifakı'nın gücüyle Amasra’mızı marka yapacağız”

 

 

Amasra’nın belediyecilik hizmetlerinden mahrum olduğunu ifade eden Bakan Tunç, mevcut yönetimi eleştirirken AK Parti’nin Amasra Belediye Başkanı Ahmet Reis’e destek isteyerek şöyle konuştu:

 

 

“Amasra’ya doğalgaz getirdik. Şimdi mahallelerin tamamını getirmemiz lazım. Amasra belediyecilik hizmetlerinden maalesef mahrum değerli kardeşlerim. Amasra'da daha düne kadar Kaleşah yolu, Ahatlar’a  kadar belediye yapamadı. Belediye yapamam diyor. E o zaman niye seçildin? Kim yaptı? Biz yaptık. Doğal gazı biz getiriyoruz. Limanını biz yaptık. Yolcu gemisini biz yaptık. Emin beyin zamanında bir aktardığımız ödeneklerle meydan düzenlemesi yaptık. Atatürk Meydanı'nı düzenledik, sonrasında tekrar bozmuşlar. Amasra'nın evladı Ahmet Reis, Amasra’ya belediye başkanı olduğunda Amasra’da yepyeni bir dönem başlayacak. Ahmet Reis’i tanımayan yok. Herkesi yakından tanıdığı, dürüstlüğüne, kişiliğine, saygıdeğer özelliğiyle, Amasra'nın esnafı, sizin evladınız ve inşallah size hizmet edecek. Onun güzel projeleri var. O projeleri tek tek hayata geçireceğiz. O projelerden daha fazlasını yaparız biz. Çünkü gerçek belediyecilik AK Parti'dir. Recep Tayyip Erdoğan'dır. Daha fazlasını yapacağız ve Amasra bunu hak eder. Amasralı da bunu hak eder. Çünkü böyle dünya cenneti bir yerde yaşamanın biraz ayrıcalığı olmalı. Onun için doğalgaz gecikmemeli. Bütün mahallelerde doğal gaz yanmalı. Sokaklarımızda asfalt diye kaldırım diye bir problem olmamalı. Amasra’mız bunları çoktan aşmış olmalı. Amasra’mızda sosyal belediyecilik yapılmalı. Amasra’da adaletli hizmet yapılmalı. Ve herkese eşit hizmet yapılmalı. İnşallah bunları gerçekleştirecek olan kim? Biz de bu projelerin gerçekleştirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Burası bizim memleketimiz. Bakın bu görevler gelip geçici. Milletvekili olduk, bitti. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle bizi Bakanlıkla onurlandırdı ve yaşadığımız yer Amasra. Cumhur İttifakı’nın gücüyle inşallah Amasra’mızı bir marka yapacağız. Hiç şüpheniz olmasın. Hepimiz Amasra'da yaşamaktan onur duyacağız, gurur duyacağız. O hizmetlerin açılışına Sayın Cumhurbaşkanımızı davet edeceğiz.”

 

ETİKETLER : Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Amasra
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›