Milletvekili Aldatmaz, termik santral konusuna son noktayı koydu!

Ahmet Oktay’la Enine Boyuna programının canlı yayın konuğu olan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, çok önemli açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulundu. Yerel seçim sürecinde Belediye Başkan Adayları ve İl Genel Meclisi Adayları için sahada aktif bir şekilde çalıştığının belirten Aldatmaz, hükümet ve yerel iktidar uyumuna vurgu yaparken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bartın ve Amasra seçimini yakından takip ettiğini söyledi. Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile birlikte uyumlu bir çalışma ortamı yakaladıklarını belirten Milletvekili Aldatmaz, seçim heyecanının yüksek olduğu Amasra’da AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Ahmet Reis ve Meclis Üyesi listesinde yer alan isimlerden de övgüyle bahsetti. Amasra’yı Karadeniz’in Efes’i haline getireceklerini söyleyen Aldatmaz, termik santral tartışmalarına da son noktayı koyarken “Amasra ve tüm Bartın halkı da bu konuda çok rahat olsun, Amasra’ya kesinlikle ve kesinlikle bir termik santral kurulmayacak. Artık bu konu üzerinde polemik yapmaya, bu konuları tartışmaya da hiç gerek yok. Bu konu bu şekilde net ve Türkiye Cumhuriyeti’nde, Amasra’da termik santral kurulmayacak.” dedi.
Bu haber 2024-03-15 09:43:59 eklenmiş ve 432 kez görüntülenmiştir.

 

“Amasra’da termik santral kurulmayacak”

 

 

Kübra Nur AK – Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

 

Ahmet Oktay’la Enine programının canlı yayın konuğu AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz oldu.

 

 

Yaklaşık 1 saat süren programda, Bartın gündemi ve yerel seçim süreci değerlendirildi.

 

 

Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile birlikte uyumlu bir çalışma ortamı yakaladıklarını belirten Milletvekili Aldatmaz, yerel seçim çalışmalarına destek olmak üzere sahada olduklarını ifade ederken “Hüseyin bey Meclis içinden, AK Parti Meclis Üyesi arkadaşlarımızın verdiği destekle Bartın Belediye Başkanı olarak seçildi. Bana da Allah milletvekili olmayı nasip etti ve 9 aydır hem Ankara’da hem burada tüm hemşehrilerimin her zaman yanlarında olup görevimizi en iyi şekilde yürümeye çalışıyorum. Bu süreçte de Hüseyin Başkan’la çok uyumlu bir çalışma gösterdik, Bartın’daki birçok çalışmayı beraber takip ettik ve sonuçlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Birçok projede beraber 9 ay içerisinde uyumlu çalışma gösterdik ve bu çalışmaların sonucunda da belediye seçimlerine gelirken Genel Merkezlerimizin yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin  yaptığı değerlendirmeler sonucunda Bartın Cumhur İttifakı olarak seçime girme AK Parti, MHP adayıyla seçime girmeye karar verdi. Biz de verilen görev doğrultusunda MHP Belediye Başkan Adayımız Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nu destekliyoruz. Birlikte bir Meclis çalışması yaptık, şimdi de hem Belediye Başkan Adayımız hem de Meclis Üyesi Adaylarımızla sahadayız, çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

 

 

Bartın’daki Dallıca Köyü’nde bulunan TOKİ Konutları’nın alt yapı sorununun giderilmesi için çalışmaların başladığını ve kışa kadar çalışmaların tamamlanarak konutları yeni yaşam alanı olarak Bartın’a kazandırılacağını söyleyen Aldatmaz, üniversite öğrenci yurtlarında yaşanan su sorunun da kalıcı bir şekilde çözüleceğinin bilgisini verirken bu konuda da Bartın Belediyesi ve hükümet uyumuyla çalıştıklarını söyledi.  

 

 

“Birlikte yapacak daha çok işimiz var”

 

 

“Birlikte yapacak daha çok işimiz var” diyen Milletvekili Aldatmaz, “Beklentimiz Hüseyin beyin Belediye Başkanı seçilmesi ve inşallah da o olacak. Sahada da iyi çalışıyoruz. Hem Bartın Belediyesi için hem de ilçe ve belde belediye başkan adaylarımız için, İl Genel Meclisi adaylarımız için sahada beraber çalışıyoruz. Şuana kadar durmak yok yola devam dedik inşallah seçime kadar da devam edeceğiz.” diye konuşurken İlçelerde Cumhur İttifakı’nın AK Parti’den aday çıkardığını beldelerde ise AK Parti ve MHP’nin ayrı ayrı adaylar çıkardığını hatırlattı.

 

 

“Amasra’da termik santral kurulmayacak”

 

 

Amasra’ya kurulması planlanan termik santrale karşı olduğunu ve bu konuda da imzası bulunduğunu söyleyen AK Parti Bartın Milletvekili Aldatmaz, Amasra’da termik santral kurulmayacağını net bir şekilde ifade ederek “Bartın Milletvekili olarak aynı zamanda TBMM’de Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesiyim. Biz komisyon olarak Adana’da EMBA Termik Santrali’ni ziyaret ettik. Santralin sahibi ve Türk ortağı, bize orada santral hakkında bilgi verdi ve bu santralin dünyadaki son termik santral olduğunu, Birleşmiş Milletler’in aldığı karar doğrultusunda bundan sonra hiçbir finans kuruluşunun termik santrallere finans desteği ve kredi vermeyeceğini söyledi. Bundan sonra dünyada termik santral yapılmayacak, artık dünya yeşil enerjiye geçiyor. O yüzden termik santrallere Türkiye’de yer yok, biz de artık yeşil enerjiye döndük, çalışmalar da bu yönde. Amasra ve tüm Bartın halkı da bu konuda çok rahat olsun, Amasra’ya kesinlikle ve kesinlikle bir termik santral kurulmayacak. Artık bu konu üzerinde polemik yapmaya, bu konuları tartışmaya da hiç gerek yok. Bu konu bu şekilde net ve Türkiye Cumhuriyeti’nde, Amasra’da termik santral kurulmayacak.”  dedi.

 

 

“İnşallah Amasra’yı AK Parti’ye kazandıracağız”

 

 

Seçim heyecanının yüksek olduğu Amasra’da AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Ahmet Reis ve Meclis Üyesi listesinde yer alan isimlerden övgüyle bahseden AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, güvenlerinin tam olduğunu belirterek “Amasra’da 3 tane aday adayımız vardı. Hepsi de çok iyiydi. Genel Merkezimiz ve teşkilatımızın yaptığı değerlendirmeler neticesinde Ahmet Reis üzerinde mutabık kalındı. Ahmet bey belediye başkan adayımız oldu. Hasan Balcı belediye meclis üyemiz oldu, Hüseyin Boran il genel meclis üyemiz oldu. Arkadaşlarımız bir bütün olarak çalışıyorlar. Amasra’da tüm teşkilatlarımız bir bütün hiçbir kırgınlık dargınlık teşkilatımızın içinde yok. Ahmet Reis’e ve belediye meclis üyelerimize güveniyoruz. Orada da Cumhur İttifakı ile ortak bir liste yaptık. İnşallah Amasra’yı AK Parti’ye kazandıracağız.” İfadelerini kullandı.

 

 

“Cumhurbaşkanımız Amasra’yı çok önemsiyor”

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amasra’yı çok önemsediğini ifade eden Milletvekili Aldatmaz, Amasra’yı Karadeniz’in Efes’i haline getireceklerini söyleyerek şöyle konuştu:

 

 

“Cumhurbaşkanımız da Amasra’yı çok önemsiyor. Amasra bizim göz bebeğimiz. Hakikaten Fatih Sultan Mehmet’in dediği gibi gerçekten çok güzel bir Çeşm-i cihan. Burada da yapılması gereken çok iş var. Amasra’yı tarihi yönleriyle ortaya çıkarmamız gerekiyor.

 

 

Amasra’da kazı başkanlığı kurulacak

 

 

Amasra’da kazılar yaptık. Turizm ve Kültür Bakanımıza da Amasra’da çıkan eserleri gösterdim. Müze başkanlığında yapılan bir kazımız vardı ve kendisi buraya bir ‘Kazı Başkanlığı kuralım’ dedi. Dolayısıyla kazıların bütçesi artırılarak Amasra’nın yeraltı zenginliklerini, tarihini ortaya çıkararak Amasra’yı inşallah Karadeniz’in Efes’i yapacağız. Amasra’ya gelen insanlar balık, salata yiyip gitmeyecek, tarihi güzelliklerini de görecekler. Amasra’da 5 yıldızlı otel yapmamız lazım. Amasra’da Belediye Başkanımız Ahmet Reis ile beraber çok güzel işler yaparak bu dönemi en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyorum. Kruvaziyer gemilerimiz geliyor. Şimdi bunları daha da artıracağız. Amasra’da balıkçılığımızı öne çıkaracağız. Yat limanını tekrar yapacağız.”

 

 

“Muhalefet, iktidar belediyesi ayrımı yapmıyoruz”

 

 

Amasra Belediyesi’nin mevcut yönetimini de eleştirerek Aldatmaz, “Amasra, bizim için çok değerli. Amasra Belediye Başkanımızla beraber çok iş yapacağız. Şu anki belediye başkanına da çok yardım ettik. 14 kilometre yol yaptık. Belediyenin imkanı ile yapılmasına imkan yoktu. Amasra’ya doğalgazı getirdik. Biz muhalefet belediyesi, iktidar belediyesi ayrımı yapmıyoruz. Halkımıza her konuda hizmet ediyoruz. Ama belediye başkanı bizden olursa bazı şeyleri daha iyi çözebileceğiz inşallah. Artı diğer bakanlıklardan da çok büyük destekler almamız lazım. Çevre Şehircilik Bakanlığından, Maliye Bakanlığından alacaklarımız var. Amasra Belediyesi’nin çok yüksek borcu var işçilere ödeyemediği paralar var. Bizim bunları ödememiz lazım. Bizim hiçbir belediyemiz böyle borçlu değil. Biz onlar gibi yapamayız. Biz insanımızın alın teri kurumadan parasını vermemiz lazım. İnşallah Amasra Belediyesindeki çalışan işçilerimizin maaşlarını vereceğiz ve daha rahat ve huzurlu bir çalışma ortamını sağlayacağız.” diye konuştu.

 

 

Çalışmalar hızla ve titizlikle sürüyor

 

 

Bartın Devlet Hastanesi’ndeki çalışmaların da hızla ve titizlikle ilerlediğini kaydeden Milletvekili Aldatmaz, 1-2 ay içerisinde tüm sağlık birimlerinin tek çatı altında toplanarak doktor eksikliklerinin de tamamlanacağının bilgisini verdi. Milletvekili Aldatmaz, gelişmeleri de Sağlık Bakanı ile paylaştığını ve takibinin Ankara’da yapıldığını söyledi.

 

 

Trafiği rahatlatacak çözümler!

 

 

Bartın’ın trafik sorununun çözecek olan yeni çevre yolu için de çalışmaların sürdüğünü aktaran Milletvekili Aldatmaz, Çatmaca ve Pelenkoğlu Üst Geçiti’nin bulunduğu bölgelere bir göbek daha yapılacağını ve Çatmaca’nın akıllı kavşağa dönüştürüleceğinin bilgisini verdi.

 

 

“Nasip neyse o olur”

 

 

Bartın halkının kendisiyle ilgili Bakanlık beklentilerinin sorulması üzerine de Aldatmaz, “Şimdi siyasette belediye başkanlığı, milletvekilliği, ben belediye başkanlığını atladım. Hakkımı kullandım. Şimdi milletvekilliği yapıyorum. Allah her şeyin hayırlısını versin. Nasip neyse o olur. Biz elimizden gelen çalışmayı yapalım Bartınlı hemşerilerimiz için, Türkiye’deki bütün hemşerilerimiz için. Bartın Milletvekili olarak yalnız Bartın’a değil tüm Türkiye’ye hizmet ediyoruz. Balıkçılık Komisyonunda görevlerim var. Balıkçılık ve su ürünleri konusunda çok ciddi bir çalışma yaptık. Bu çalışmanın raporları yazılıyor. İnşallah Türkiye’de balıkçılığın su ürünlerinin geleceğine dönük çok önemli kararlar alacağız. Bunda da emeğim olacak.” dedi.

 

 

“Bartın Irmağı bizim en büyük değerimiz”

 

 

Bartın Irmağı Islah projesinden de söz eden Aldatmaz, Bartın Irmağı’nın turizme kazandırılması gerektiğinin altını çizerek “Ben Tarım ve Orman Bakanımı İbrahim Yumaklı Bey bir gününü bize ayırdı sağ olsun. Çok teşekkür ediyorum. Amasra’da bir toplantı yaptık. Daha sonra Bartın Irmağı'na geldik. Cam yapacağımız bölgeyi gösterdik. Daha sonra Bartın limanına kadar getirdim. Kendisi dedi ki bana aman dedi buranın doğasıyla fazla oynamayın. Burası çok büyük bir değer. Bu değeri çevresinde rekreasyon alanlarıyla Bartın turizmine kazandıralım. Bu sizin en büyük değeriniz dedi. Türkiye’de bir eşi benzeri yok dedi. Kendisi de gereken ne desteği varsa bize verecek. İnşallah şimdi geçmişte bütün ırmak bir sit ilan edilmiş. Tamam doğaya saygılıyız ama Bartın Irmağının  çevresinde doğaya saygılı bir şekilde Bartın turizmine kazandırmamız gerekiyor. Bartın Irmağı çok büyük bir değerimiz. Bunu kazandırmak için çalışacağız. Bunu yaparken 1965’te orada boğazda köprü yapılmış ve açılıp kapanır yapılmış. Niye böyle yapılmış? Daha o zamanki insanlar bu köprü yapılırken imar başkanlığına DSİ yazı yazmış. Ve o zaman liman başkanı boyu 9 metreyi geçmeyen yüksekliği 4 metreyi geçmeyen sandallar geçiyor diye bir yazı vermiş ve bunun üzerine de DSİ o köprüyü yapmış. Artık o köprü yapılmış. Biz önümüze bakacağız. Bartın Irmağı bizim en büyük değerimiz, Bartın’ın hakikaten markası olacak bir değer.

 

 

“Belediyeyle uyum çok önemli”

 

 

29 Ekim'de Vali Hanım orada teknelerle kortej yaptı. Çok da güzel oldu. İnşallah benim hayalim onun üzerinde bir konser daha yapalım. Şu proje bittikten sonra çevresindeki rekreasyon alanlarıyla karşıki satıhta yapıldıktan sonra onunla ilgili Bilim Kurulu'na üniversitelerin Bilim Kuruluna DSİ görüş sordu. Onların vereceği onay doğrultusunda yapılacak o satıhta. İnşallah orayı da tamamladığımız zaman Yalı’dan TOKİ Köprüsü dediğimiz oraya kadar ki alanı rekreasyonunu da yaparak Bartın turizmine kazandıracağız.

 

 

Sayın Bakanıma ikinci etap olarak Kemerköprü’yü gösterdim. İnşallah Kemerköprü’deki selleri önleyecek bir projeyi de Bakanlığımızla beraber millet bahçemizin yanında orada millet bahçemiz de karşıya bir köprüyle şehre bağlayarak  ulaşımı da kolaylaştırarak bir projeyi daha yapacağız. Tüm bunları yapmak için belediyeyle uyum çok önemli.”

 

 

“Bartın’ın sorunları ortak”

 

 

Oktay’ın Bartın’daki adayların benzer projeleri bulunduğunu hatırlatması üzerine de Aldatmaz, “Bartın’ın sorunları aynı, sorunları ortak. Her aday kendine göre sorunlara bir bakış penceresi var. Ben tüm adaylarımıza da başarılar diliyorum. Tüm adaylarımız Bartın Belediyesi Başkanlığı yapabilirler. O kapasiteleri vardır ama şöyle bütün bunları yapmak için iktidarla yerel yönetimin uyumu lazım. Çünkü orada İnkum tüneli var. Bu İnkumu tünelini Karayolları yapamaz. Niye? Karayollarının yol ağında değil. Bartın Belediyesi de yapamaz. Çünkü finansal olarak yüksek bedelli bir proje. Bu projeyi yapabilmemiz için bizim Bartın Belediyesi Cumhur İttifakı adayını aldırmamız ve benim de Cumhurbaşkanımıza gidip ben Belediyeyi almak için İnkumu’na tünel sözü verdim. İnkumu’nu 12 aya çıkartmak istiyorum. İnkumu’na doğalgaz getirmek istiyorum. İnkumu’nu Bartın’ın Mahallesi yapmak istiyorum. İnkumu’nu sahilde mahallesi olan bir il haline getirmek istiyorum. Demem lazım. Başka türlü biz bunu yapamayız. Başka türlü de biz bunu yapamayız. Buna ayrıca bir ödenek almamız lazım. Bunun içinde bizim Hüseyin Başkanla beraber bu süreci geçmemiz lazım.” diye konuştu.

 

 

“Çok katlı otopark yapmak istiyoruz”

 

 

Bartın’daki trafik sorunuyla birlikte yaşanan otopark sorununa da dikkat çeken Milletvekili Aldatmaz, “Şimdi şehrimizde bir otopark sorunumuz var. Şehir sıkıştı. Bunun için de en makul yerlerden bir tanesi orası. Burada Sağlık İl Müdürlüğümüz bulunmakta şu anda. Sağlık İl Müdürlüğümüzü bu yeni yapılacak Devlet Hastanesinden sonra boşalacak Kadın Doğum Hastanemiz var. Oraya taşıyabiliriz. Bu projelerden bir tanesi. Farklı bir şey de olabilir yani. Ama Sağlık Bakanlığımıza, Belediye’ye ait başka bir alanı vererek orayı Bartın belediyesine kazandırmak istiyoruz. Üzerindeki yapılar ekonomik ömrünü tamamlamış binalar. O binaları da inşallah yıkarak oraya projede görüldüğü gibi aşağıdan girerek bir çok katlı otopark yapmak istiyoruz. Bakın Bartın’ın şehir içindeki Yukarı Cami ile Şadırvan Cami ile arasındaki bölüm hakikaten çok değerli bir bölüm. Bartın’ın bir AVM’si aslında. Biz maalesef ki dışarıdan gelen turistleri, dışarıdan gelen insanları şehir içine sokamıyoruz. Ben Ankara'da birçok insanla görüştüğümde diyorum ki Bartın’a geldiniz mi? Geldik diyorlar. Hepsi Amasra’ya gitmişler. Şehir içine kimse giremiyor. Şehir içi zaten sıkışmış durumda. Bu yüzden şehir içindeki trafiği rahatlatmak, insanların arabalarını çekip rahatça şehir içinde gezmelerini sağlamak için bu proje bence çok önemli. Benim de projelerimin arasındaydı. Artı tur otobüslerini Yalı mevkiine getirip oradan bir yürüyen merdivenle şehir içine sokabilirsek Bartın turizmine katkı sağlayacağına inanıyorum. Benim hayalimdeki Bartın turistin Bartın’da kaldığı Bartın’dan Safranbolu’ya gittiği, Bartın’dan Amasra’ya gittiği, Bartın’dan Güzelcehisar’a gittiği, Bartın’dan Gezen yaylasına gittiği… Çünkü bizim çok değişik turizm destinasyonlarımız var. Bunları turizme kazandırmamız lazım. Bartın ekonomisine kazandırmamız lazım. Bartın Allah’ın bütün nimetlerini  verdiği çok güzel bir şehir.” dedi.

 

 

“Daha değişik ve düzenli hale getirmemiz lazım”

 

 

Cumhur İttifakı’nın projeleri arasında yer alan Cumhuriyet Meydanı düzenlemesine de değinen Milletvekili Aldatmaz, “Adalet Bakanımızdan o eski Adliye binasını Bartın Belediyesine kazandırmak istiyoruz. Orayı da kaldırıp oranın altını da parkla birleştirerek Cumhuriyet Meydanını yenilememiz lazım. Bununla ilgili yine Bakanlıklardan ek bütçe alabiliriz. Cumhuriyet Meydanı Rıza Başkanın zamanında yapıldı ama Rıza Başkan yapmadı. O zamanlar Bartın Özel İdaresi yapmıştı. Şimdi ta o zaman yapılan bu meydanda daha değişik ve düzenli hale getirmemiz lazım. Aynı zamanda arkasında otopark olan yeri çok işlevsel… Oradaki esnafları da  dolaştım. Hakikaten orada ticaret yapan insanlara Allah kolaylık versin. Sıcakta, güneşte, yağmurda meşakkatli bir pazarcılık yapıyorlar. Oraya daha güzel bir alışverişin yapıldığı,  aynı zamanda da otopark olarak kullanılabilen haftanın 5 günü otopark 2 günü pazar olarak kullanılabilen, elektrikli arabaların şarj edilebileceği bir yere çevirmek için Bartın Belediyesi ile nereden destek olabilirsek bakacağız. Orayı da Bartın Belediyesine kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

“O yolu nasıl yapabiliyorsak bakacağız”

 

 

Arıt’ın çıkmaz sokak olmaktan kurtarmak istediklerini belirten Aldatmaz, “Arıt’ı Başköyü ile birleştirmek için Başköye de gittim. Orada da insanlar Arıt’la birleşmek istiyorlar. Hepsinin Arıt’ta akrabaları var, geçmişte Arıt’la çok ciddi ilişkileri varmış.  Bizim Kurucaşile İlçe Başkanımızın dedesi postacıymış Arıt’ın postasını Kurucaşile’den getiriyormuş Arıt’a. İnşallah Arıt’ı oraya çıkartmamız lazım. O yolu nasıl yapabiliyorsak bakacağız. Cafer Bey geldi geçen gün yanıma. Cafer Tufan Yazıcıoğlu. Evet, eski milletvekilimiz. O yolu dedi ben Millî parklara projeye koydurdum. Arıt Örenle Başköy arasındaki yolu ben dedi Milli Parklara yol ağına koydurdum dedi. Bende inşallah bakacağım ona. Yapılabilecek bir şey varsa. Arıt yolu olarak çıkartmak istiyoruz bir. İki Arıt’ı turizmde nasıl değerlendirebiliriz? Arıt’ın balını, etini nasıl kazandırabiliriz çok önemli.” dedi.

 

 

“Baraj su tutmaya 2 aya kadar başlar inşallah”

 

 

Kemerköprü ile ilgili daha önce yaşanan sel sorunlarının hatırlatılması üzerine de Aldatmaz, “Şuanda Kozcağız Barajı su tutmuyor. Yine Bakan Bey geldiğinde DSİ yetkilileri ile beraber oturduk. Orada kamulaştırılan evler vardı. Oradaki insanlar kamulaştırma bedellerini o insanlarımıza biz verdik. O tarihteki bedelleri. Daha sonra insanlar dediler ki bize biz beraber oturmak istiyoruz. Bunun da Yılmaz Bey milletvekilliği döneminde. Oradaki insanların bu talebi doğrultusunda TOKİ'ye bir tarım köyü kuruldu orada. Geçenlerde kura çekimini yaptık. İnsanlarımıza hak sahiplerine dairelerini, evlerini teslim ettik. Orada 7 ailenin tekrar talep edip almayanları oldu. 27 kişi tekrar başvurdu. Onların 7 kişisine kura çekeceğiz yakında. Bu 7 Eylül'de kura ile teslim ettikten sonra evleri boşaltmalarını isteyeceğiz. Ondan sonra da baraj su tutmaya başlayacak. Kumluca yolunu da barajın karşımıza aldığımızda sağ tarafından vereceğiz yolu böylece baraj su tutmaya 2 aya kadar başlar inşallah.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Bartın’ı biraz açmamız lazım”

 

 

Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun projeleri arasında yer alan nikah salonu, kongre salonu projelerine de değinen Aldatmaz, mevcut sosyal tesislerin çok önemli bir yapı olduğuna da dikkat çekerken “O bina çok değerli bir bina. O binanın çatısını ortaya çıkartmamız lazım aslında. O kadar metrekareyi o tarihte direksiz geçebilen Türkiye’deki mühendislerin üzerinde bir ustaymış. Onun çatısı üniversitelere ders olarak gösterilebilecek bir çatı. Ben de başkanımıza söyleyeceğim onun altındaki döşemeyi kaldırıp o çatıyı ortaya çıkartmamız lazım. Otoparkı olan sosyal tesislerini yapmamız lazım. Bartın’ı biraz açmamız lazım. İnşallah bunları bu yeni yapılan 18 uygulamalarında belediyenin kazandığı alanlarda yapacağız.” diye konuştu.

 

 

“Elimden gelen tüm çalışmayı yapacağım”

 

 

Yaklaşık 1 saat süren program sonunda son olarak Aldatmaz, “Bartınlı hemşerilerimizin Ramazanını kutluyorum. İnşallah bayrama da hep birlikte, birlik, beraberlik içinde esenlikle ermelerini diliyorum. Önümüzde bir seçim var. Bu seçim Cumhurbaşkanlığı seçimi değil. Bu seçim milletvekili seçimi de değil. Bu seçim yerel yöneticilerin seçileceği belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclisi ve muhtar için şehirde oy kullanılacak. Köylerimiz de yalnız il genel meclisi ve muhtarlık için oy kullanacak. Biz Bartın Belediyesi’nde MHP ve AK Parti Cumhur İttifakı olarak birliğin gücüyle Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Belediye Başkanımız için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Birlikte de Bartın'a daha sonraki süreçte de hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Belediye meclisini beraber oluşturduk. İl genel meclisi de MHP ile ayrı giriyoruz. Şehir içindeki hemşerilerimi belediye başkanlığında ve belediye meclisinde MHP'ye il genel meclisinde AK Parti'ye oy atmalarını özellikle istirham ediyorum. Ve ben de bundan sonraki görev sürem içinde Bartın'ın Bartın Belediyesi'nin, Bartın Belediye sınırlarının içinin ve dışındaki tüm ilçe ve beldelerimize hizmet etmek için elimden gelen tüm çalışmayı yapacağım.” diye konuştu.

ETİKETLER : AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›