TMO, 26 Ağustos itibariyle fındık alımına başlayacak

Bartın Valiliği, Toprak Mahsülleri Ofisi’nin (TMO) fındık piyasasında istikrarın sağlanması, üreticilerin pazarlama sorunlarının ortadan kaldırılırken depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla kabuklu fındık alımına başlayacağını açıkladı. Fındık alımının 26 Ağustos itibariyle başlayacağı belirtildi.
Bu haber 2019-08-10 11:14:04 eklenmiş ve 203 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Aydın Geçgen

 

 

 

Bartın Valiliği, Toprak Mahsülleri Ofisi’nin (TMO) fındık piyasasında istikrarın sağlanması, üreticilerin pazarlama sorunlarının ortadan kaldırılırken depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla kabuklu fındık alımına başlayacağını duyurdu.

Yapılan açıklama’da TMO Polatlı Şube Müdürlüğü tarafından Bartın’dan fındık alımına 26 Ağustos itibariyle başlanacağı belirtildi.

TMO Genel Müdürlüğü, ülkemizde fındık üretimi yapılan illerin valililiklerine gönderdiği bir yazı ile fındıkta destekleme alımlarına başlanacağını bildirdi. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan’ın talimatları doğrultusunda fındık piyasalarında istikrarın sağlanması, üreticilerin pazarlama sorunlarının ortadan kaldırılarak, depolama ve finansman ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla kabuklu fındık alımlarına başlayacağının bildirildiği yazıda, fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, personel ve finansman hazırlıklarının tamamlandığı kaydedildi.

 

Fiyat 15,50 ila 17 TL arasında değişiyor

 

Söz konusu açıklamda şu bilgilere yer verildi:

 

 “Yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre; Giresun kalite kabuklu fındıkları 17 TL/kg, Levant kalite kabuklu fındıkları 16,50 TL/kg, Sivri kalite fındıkları ise15,50 TL/kg fiyattan satın alacaktır. TMO kabuklu fındık alımlarını fiziksel analizle yapacak olup alım esnasında üreticilerimizin sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini belirtilen şartlara uygun şekilde hazırlayarak alım noktalarına getirmeleri önem arz etmektedir.

 

Bu hususlara dikkat!

 

Kabuklu fındık alımına ilişkin belirlediği esaslar ise şu şekilde açıkladı:

• Sağlam iç fındık oranı yüzde 40 ve üzeri,

• Rutubet oranı yüzde 6’ya kadar,

• Buruşuk iç fındık oranı yüzde 10’a kadar.

• Çürük ve bozuk iç fındık oram yüzde 3 ve altı,

• Çatlak, kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oram yüzde 5 ve altı,

• Yabancı madde oranı (taş. toprak vb.) yüzde 0,5 ve altı olan tüm fındıklar satın alınacak.

• 2019 yılı mahsulü fındıklar satın alınacak olup eski yıl mahsulü ürünler kesinlikle

satın alınmayacak.

 

Randevu ile ürünler alım merkezlerine götürülecek

 

Bunların yanında üreticilerimizin ürünlerini kurutarak, sağlıklı olarak korunabilecekleri jüt çuvallar içerisinde alım noktalarına getirmeleri, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleriyle irtibata geçerek ÇKS belgelerini güncellemeleri ve randevu aldıkları tarihte ürünlerini TMO alım noktalarına getirmeleri önem arz etmektedir.

 

Ödemeler en geç 20 gün içinde yapılacak

 

Ürün bedeli ödemeleri en geç 20 gün içerisinde yapılacaktır. Üreticilerimiz randevularını 19 Ağustos 2019 tarihinden itibaren internet üzerinden http://www.tmo.gov.tr veya http://randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alabileceklerdir. Randevu işlemleri ile ilgili aşağıda Şube Müdürlüklerimizden de bilgi alabileceklerdir. Alımlarımız sırasında üretici memnuniyetim sağlamak vc aksaklıkları gidermek ön planda olup bu kapsamda üreticilerimiz Genel Müdürlüğümüzde kurulan ‘Alo Ürün Hattı’na [0 312 416 34 10 (8 Hat)] fındık alımlan konusunda her türlü talep ve düşüncelerini bildirebilirler. Kabuklu fındık alımlarının ülkemize ve üreticilerimize hayırlı olmasını dileriz.”

ETİKETLER : Bartın TMO fındık alımı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›