Bartın Belediyesi’nden özel etkinlik

Bartın Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında çok güzel bir programa ev sahipliği yapacak. Yazar ve ney ustası, Sufi Akademi Kurucusu Hakan Mengüç, “Aşk Kime Benzer” konulu söyleşi ve seminer programıyla 15 Mart Cuma günü (yarın) akşam saat 21.00’da Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde olacak.
Bu haber 2024-03-14 14:07:10 eklenmiş ve 32269 kez görüntülenmiştir.

 

Hakan Mengüç, Bartınlılarla buluşacak

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediyesi, “Bartın’da Ramazan Başka Yaşanır” etkinlikleri kapsamında Yazar ve Ney Sanatçısı Hakan Mengüç’ü Bartın’daki okurlarıyla buluşturacak.

 

 

Yazdığı kitaplar, verdiği seminerler ve kendine özgü üflediği ney ile adından sıkça söz ettiren Hakan Mengüç, Ramazan etkinlikleri kapsamında Bartın Belediye Sosyal Tesisleri’nde sahneye çıkacak.

 

 

Moderatörlüğünü Nurhan Cihan’ın yapacağı programda Hakan Mengüç, 15 Mart Cuma günü (yarın) akşam saat 21.00’da Bartınlılarla buluşacak.

 

 

Hakan Mengüç kimdir?

 

 

Yazar, Besteci, Akademisyen ve Neyzen olan Hakan Mengüç, Girne Amerikan Üniversitesinde Sufi Felsefesi dersleri vermekte ve aynı üniversitede kurulan Sufi Akademisinin başkanlığını yürütüyor. Kitapları 13 farklı dile çevrilen Mengüç, aynı zamanda Almanya’daki özel bir üniversitede İngilizce Yaratıcı Yazarlık dersleri veriyor.

 

 

Hakan Mengüç Bursa’da doğdu. Küçük yaşlarındaki içsel arayışı onu sufi felsefesi ve ney ile tanıştırdı. Ardından uzun bir yolculuk süreci başladı, Osmanlıca öğrendi, Tasavvuf dersleri aldı, Mesnevi’yi daha iyi anlayabilmek için Farsça öğrendi, dünyanın birçok yerinde ruhsal çalışmaların yapıldığı merkezleri ziyaret etti, her birinden birçok değerli bilgi öğrendi.

 

 

15 yıllık bir gelişim sürecinin ardından 2018 yılında ilk kitabı olan Ben Ney’im kitabını yayımladı. Kitap aylar boyunca çok satanlar listesinde kaldı. Ardından diğer kitapları geldi. Kitapları kısa süre içerisinde 9 dile çevrildi. Toplamda 7 kitabı olan yazar hala hem Türkiye hem de dünyanın birçok yerinde Sufi Felsefesini anlatmaktadır.

 

 

Sakin üslubu, sade anlatımı ve kendi yaptığı besteleri ile sosyal medyada konuşmaları, ney dinletileri milyonlarca gönüle ulaşan Hakan Mengüç, kendini başkalarına katkıya adadı. Özellikle 25 yaş altındaki gençlerin ücretsiz eğitimler aldığı HM Genç Liderler Akademisini kurdu. 30 ilde lise ve üniversite öğrencilerine ücretsiz seminerler verdi. Online seminerler ve yüz yüze çalışmalardan 3 binden fazla genç ücretsiz olarak yararlandı.

 

 

Her hafta online olarak 25 yaş altındaki gençler çarşamba akşamları Türkçe ve perşembe akşamları İngilizce seminerlere ücretsiz olarak katılabiliyor. Ayrıca İstanbul’daki akademide gençler gönüllü eğitmenlerden hem okul dersleri konusunda hem de kişisel gelişim, liderlik, felsefe, sanat ve müzik eğitimlerini ücretsiz olarak alabiliyorlar.

 

 

Kitapları

 

 

Hakan Mengüç, 20’li yaşlarında dramaturji (tiyatro yazarlığı) ve öykü yazarlığı eğitimlerini tamamladı. Yazdığı bir oyun Nilüfer Tiyatro Festivali’nde sergilendi.

 

 

2018 Ocak ayında “Ben Ney’im” kitabı yayınlandı ve 20 hafta boyunca (D&R) Türkiye’nin en çok satan kitapları listesinde yer aldı.

 

 

2018 Aralık ayında ise “Kalbin Temizse Hikayen Mutlu Biter” kitabı yayınlandı ve 1 yıl boyunca (D&R) Türkiye’nin en çok satanlar listesinde yer aldı.

 

 

“Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir” romanı alanında bir ilki başararak ilk ayında 100 bin satış rakamına ulaştı.

 

 

“Sen Yola Çık Yol Sana Görünür” kitabı 8 ay D&R’ın en çok satanlar listesinde ilk 10’da kaldı.

 

 

“Her Şey Vaktini Bekler” kitabı Ağustos 2022 yılında yayımlanmıştır.

 

 

“Mutluluğu Sende Bulan Senindir, Ötesi Misafir” kitabı Mart 2023 yılında yayımlanmıştır. “Uzun İlişkilerin Sırrı” kitabı Kasım 2023 yılında yayımlanmıştır.

 

 

Mengüç, “Kalbin Temizse Hikayen Mutlu Biter“, “Ben Ney’im” Ve “Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir“, “İstediğin Bir Şey Olursa Bir Hayır, Olmazsa Bin Hayır Ara”, “Gitmeli Miyim, Kalmalı Mıyım”, “Sen Yola Çık, Yol Sana Görünür“, “Her Şey Vaktini Bekler”, “Mutluluğu Sende Bulan Senin, Ötesi Misafir”, “Uzun İlişkilerin Sırrı” kitaplarının yazarıdır. Kitapları 13 dile çevrilmiştir.

 

 

Doğum yeri ve sufi felsefesi ile tanışması

 

 

Bursa doğumlu Hakan Mengüç, küçük yaşlarda müziğe ilgi duymaya başladı. Konservatuar eğitimi alan Hakan Mengüç piyano çalmakta ve ney üflemektedir.

 

 

Üniversite hocalığı ve sufi akademi

 

 

Hakan Mengüç Girne Amerikan Üniversitesinde “Sufizm’e Giriş” dersi vermektedir. GAÜ bünyesinde kurulan Sufi Akademi’nin kurucusu ve başkanıdır.

 

 

Hobileri

 

 

2014 yılında hayvanlara ve psikolojiye yoğun ilgisi Hakan Mengüç’ü Güney Afrika’ya götürdü. Güney Afrika’da aslan ve bengal kaplanlarıyla yaşadı. Onların bakımı ve rehabilitasyonu üzerine eğitim aldı.

 

 

Müzik eğitimleri ve geçmişi

 

 

Küçük yaşlardan itibaren hem Batı Müziği eğitimi aldı ve piyano öğrendi, hem de konservatuarda Klasik Türk Müziği eğitimi aldı ve Ney öğrendi.

 

 

Dünyanın en saygın müzik okullarından kabul edilen Berklee College of Music konservatuarının sertifikalı ‘Music for Wellness’ eğitimini tamamladı.

 

 

Harvard Üniversitesi’nin (HarvardX) “19. Yüzyıl Orkestrası ve Beethoven’ın 9. Senfonisi” sertifikalı eğitimini tamamladı.

 

 

Ney ve piyano için bestelediği parçaları Spotify ve Apple Music üzerinden dinleyebilirsiniz.

 

 

Üniversite açılış konuşmaları

 

 

125 ülkede yayınlanan TEDx konuşmasına 4 kez davet edildi ve sufi felsefesi üzerine konuştu.

 

 

İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurumu, Ticaret ve Sanayi Odalarında seminerler verdi.

 

 

2016 yılında Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın daveti üzerine, Mersin Üniversitesinin ‘2016-2017 Akademik Yıl Açılış Dersi’ni verdi.

 

 

2018 yılında Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk’ün daveti üzerine, Girne Amerikan Üniversitesinin ‘2018-2019 Akademik Yıl Açılış Dersi’ni verdi.

 

 

Hayat felsefesi

 

 

Hayat felsefesi umutlu olmak ve umudu paylaşmak üzerine kuruludur. Umutlu olmak, saf bir iyimser olmak veya insanlığın yüzleştiği trajediyi göz ardı etmek demek değildir. Umut her ihtimali görüp, evinde oturup kötülüğe küfretmektense, iyilik için elinden geleni yapmak demektir. Ve tek bir kişi bile umudun yaşaması için yeterlidir. Ve bu kişi siz olabilirsiniz. Daha sonra başka bir “sen” ve başka bir “sen” olacak ve sonunda “biz”e dönüşecektir. O yüzden karanlığa küfredeceğine bir mum yak felsefesini benimsemiştir. Ve hocalarının ona telkin ettiği gibi, o mumu başkalarıyla da paylaşarak, onların da mumunun yanmasına vesile olmayı arzulamaktadır. Mevlana’nın da dediği gibi, “Bir mum, başka bir mumu tutuşturarak ışığından hiçbir şey kaybetmez.” aksine karanlıkların aydınlanmasına vesile olur.

 

 

Üniversite akademi başkanlığı

 

 

Sufi Akademi, Girne Amerikan Üniversitesi Senatosu’nun SNT 018/019-002 sayılı kararı ile GAU bünyesinde kurulmuş ve Sufi Akademisi Başkanı olarak Hakan Mengüç atanmıştır.

 

 

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Hakan Mengüç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›