49. Dönem Meclisi son toplantısını yaptı

Bartın Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. 2 oturum halinde gerçekleştirilen Mart Ayı Toplantısı’nda 21 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Başkan Fırıncıoğlu, “Ben hayatım boyunca yola çıktıklarımla yolda gördüklerimi karıştırmam. İyi ki sizleri tanıdım, iyi ki sizlerle beraber oldum. Ve sizlerle gurur duyuyorum. Yüzümüzün akıyla bu dönemi bitirdik.” dedi.
Bu haber 2024-03-11 09:25:32 eklenmiş ve 233 kez görüntülenmiştir.

 

“Yüzümüzün akıyla bu dönemi bitirdik”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

 

21 gündem maddesinin yer aldığı, 2 oturumda gerçekleştirilen Mart ayı toplantısında yeni gündem maddelerinin yanı sıra Şubat Ayı Meclis Toplantısında komisyonlara havale edilen maddeler de görüşüldü.

 

 

Meclis Toplantısında 9 yeni gündem maddesi bulunurken, 12 gündem maddesi de Şubat ayı toplantısında komisyonlara havale edilen maddeleri içerdi.

 

 

Açılış ve yoklamanın ardından Meclis gündemine geçildi. Gündemin birinci maddesinde bulunan Belediye mücavir alan ve Belediye sınırları içinde kalan sabit ve mobil haberleşme altyapısı veya şebekelerinde kullanılan her türlü kablo ve benzeri gerecin taşınmazlardan geçirilmesiyle ilgili geçiş hakkına ilişkin uygulanacak ücret tarifesinin belirlenmesi talebi Meclis’in oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

 

Gündemin ikinci maddesinde yer alan Bartın Merkez Dallıca Köyü, Toplu Konut Projeleri kapsamında ihtiyaç duyulan imalatların yapımına ilişkin protokolün imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonu’na gündemin üçüncü maddesinde yer alan Bartın İli, Merkez İlçesi, Kutlubeyyazıcılar Köyü, Kutlubeytabaklar Köyü, Tuzcular Köyünde bulunan bulvara isim verilmesi talebi Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edildi.

 

 

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Mülkiyeti Bartın Belediyesine ait Kemerköprü Mahallesi, tapuda 1078 ada, 23 parsel numaralı taşınmazın cami alanı olarak Hazine adına devri talebi, gündemin beşinci maddesinde yer alan Güzelcehisar Köyü, tapuda 152 ada, 5-6-7-8 ve 153 ada, 7 parsel numaralı taşınmazlar üzerinde "Turizm Tesisi" amaçlı Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planına ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü teknik inceleme raporu, Mülkiyeti Belediyeye ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Balamba Mahallesi, tapuda 725 ada, 78 parsel numaralı taşınmazın satış talebi, Mülkiyeti Belediyeye ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Gecen Mahallesi, tapuda 140 ada, 3 parsel numaralı taşınmazın satış talebi, Mülkiyeti Belediyeye ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi, tapuda 388 ada, 36 parsel numaralı taşınmazın satış talebi, yapılması planlanan trafo binası için mülkiyeti Belediyede bulunan Dallıca Köyü, tapuda 164 ada, 2 parsel nolu taşınmaza 25 yıllığına kira şerhi konulması talebi de oybirliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

 

Sokak ismi teklifi kabul görmedi

 

 

Geçtiğimiz ay Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edilen, Demirciler Mahallesinde bulunan mevcut sokağa “Saygın  Sokak” ismi verilmesi talebi; söz konusu isim değişikliği teklifinin bir kişiden gelmesi ve çoğunluğun görüşünün alınmaması gerekçesiyle Komisyon’dan gelen rapor doğrultusunda reddedildi.

 

 

İsmi “100. Yıl Cumhuriyet Parkı” oldu

 

 

Yine geçtiğimiz ay Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edilen, Kemerköprü Mahallesi, 886. Sokakta Borsa Okulu yanı bulunan Belediyemiz tarafından yapılan parka isim verilmesi talebi de yeniden Meclis gündemine geldi. Komisyon’dan gelen rapor doğrultusunda parka “100. Yıl Cumhuriyet Parkı” ismi verildi.

 

 

Başkana yetki verildi

 

 

Geçtiğimiz ay Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Belediye ile TÜPRAŞ A.Ş. (Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi) arasında 2024 yılı asfalt malzemeleri alımı ile ilgili protokolün imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi de Meclis’te yeniden görüşülen önemli gündem maddelerinden biri oldu. Başkana yetki verilmesi talebi de Meclis’in oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

Sonraki toplantılarda değerlendirilecek

 

 

Geçtiğimiz ay Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Orduyeri Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, No:102 (tapuda 22 ada, 7 parsel) sayılı yerin içkili yer bölgesi olarak belirlenmesi talebi ile Köyortası Mahallesi, Tersane Caddesi, Camiden sonra 6 Numaradan başlayıp Orduyeri Köprüsüne kadar No:64A dahil tüm işyerlerinin bulunduğu alanın İçkili Yer olarak belirlenmesi talebi karara bağlanmak üzere yeniden Meclis gündemine geldi.

 

 

Söz konusu taleplerle ilgili Komisyon, “İçkili yer bölgesi belirlenmesi taleplerinin son günlerde attığı görülmektedir. Bu taleplerin, bütünlüğü sağlaması amacıyla, her işletmeden ayrı ayrı değerlendirilmesi yerine, Bartın bütününde bölgesel çapta ele alınmasının daha uygun olacağı düşünülmektedir. Bu doğrultuda Komisyonumuzca inceleme ve araştırma başlatılmış ise de çalışmalar tamamlanamamıştır. Bu nedenle İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 30. Maddesinde belirlenen şartlara uygun, kişilerin huzur ve sükunu ile beden ve ruhsal sağlığını temin edecek, gürültüye duyarlı kurumların bulunduğu yerlerden uzak, etkin bir şekilde kontrollerinin yapılabileceği bölgeler tespit edilerek hazırlanacak kroki üzerinde daha sonraki Meclis toplantılarında değerlendirilmesi” kararı aldı.

 

 

Komisyondan gelen bu karar oy birliğiyle kabul edilirken “içkili yer bölgesi” belirlenmesi için kararlar sonraki toplantılara bırakıldı.

 

 

Terminal için ücretler yeniden belirlendi

 

 

Geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Bartın Belediyesince işletmeciliği yapılan Şehirlerarası Otobüs terminalinde 2024 yılında uygulanacak giriş-çıkış ücret tarifesinin belirlenmesi talebinin görüşüldü. Bartın Şehirlerarası Otobüs Terminali (BAŞOT) için 2024 yılında otobüslerden alınacak giriş-çıkış ücretleri ile otopark ücretleri belirlendi.

 

 

Komisyonlardan gelen raporlar kabul edildi

 

 

Yine geçtiğimiz ay İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyeye ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Kemerköprü Mahallesi, tapuda 319 ada, 19 parsel numaralı taşınmazın satış talebi, Mülkiyeti Belediyeye ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Aladağ Mahallesi, tapuda 1021 ada, 17 parsel numaralı taşınmazın satış talebi, Gecen Mahallesi, tapuda 136 ada, 16 parsel nolu taşınmaza ilişkin Belediye Meclisince onaylanan plan değişikliğine ait Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden gelen rapor doğrultusunda alınan meclis kararının yeniden incelenmesi talebi, Orduyeri Mahallesi, tapuda 15 ada, 8 parselde “Okul Bölgesi” olarak ayrılan alanın “Askeri Alan” olarak değiştirilmesi ve Jandarma Genel Komutanlığına tahsis edilmesi talebi, Tuna Mahallesi sınırları içerisinde Trafo Yeri amaçlı plan değişikliğine ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü teknik inceleme raporu, Karaköy Mahallesi sınırları içerisinde Trafo Yeri amaçlı plan değişikliğine ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü teknik inceleme raporu Komisyonlardan gelen raporlar doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

Tüm maddelerin görüşülmesinin ardından Komisyonlara gönderilen dosyaların karara bağlanması için oturuma ara verildi. 2019-2024 yılları arasındaki dönemi kapsayan 49. Dönem Meclisi’nin 2. oturumunda komisyonlara havale edilen tüm maddeler kabul edildi.

 

 

Pasta keserek dönemi sonlandırdılar

 

 

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleriyle birlikte görev süresi sona erecek olan 49. Dönem Bartın Belediye Meclisi’ne başkanlık eden Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve beraberindeki Meclis Üyeleri dönemi pasta keserek kapattı.

 

 

“Yüzümüzüm akıyla bir dönemi bitirdik”

 

 

Uyumlu çalışma dönemi için tüm Meclis Üyelerine teşekkür eden Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Cenab-ı Allah 1 Nisan’da bana Belediye Başkanlığını nasip etse de etmese de burada gördüğüm arkadaşlarımla yürüdüğüm yolda çok mutlu olduğumu, hayatım boyunca birbirimizi kırmadan bir sene geçirdik, hepsinin benim yanımda ayrı bir değeri vardır ve bundan sonrada en ufak bir değişim olmayacaktır. Ben hayatım boyunca yola çıktıklarımla yolda gördüklerimi karıştırmam. İyi ki sizleri tanıdım, iyi ki sizlerle beraber oldum. Ve sizlerle gurur duyuyorum. Yüzümüzün akıyla bu dönemi bitirdik.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›