“Hiçbir iftiraya, hiçbir kumpasa da yedirmeyeceğiz”

Partisinin Amasra’daki seçim bürosu açılışına katılan CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, hükümeti eleştirerek “Geçtiğimiz yıl bir seçim yaşadık ve seçimden sonra olan biteni de hepimiz görüyoruz.” dedi. Türkiye’deki en mutlu kentlerin CHP’li Belediyelere sahip kentler olduğunu belirten CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu da sosyal belediyeciliğin devamı için Amasra Belediye Başkan Adayı Recai Çakır’a destek istedi. 31 Mart’tan sonra yine Amasra’da güzel hizmetler yapacaklarını belirten Bankoğlu, “Buradaki halkın desteğini görüyorlar ve belediye başkanımıza yargı yoluyla, yargı oyunlarıyla saldırmaya çalışıyorlar. Biz bu iftiraları atanların kirli oyunlardan medet umanların kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizim alnımız açık, başımız dik AKP’nin kumpaslarına, iftiralarına da boyun eğmeyeceğiz, onu hiçbir iftiraya, hiçbir kumpasa da yedirmeyeceğiz.” dedi. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da bugüne kadar ki çalışmalarından söz ederken hakkındaki “karalama kampanyası”na ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2024-03-04 09:50:32 eklenmiş ve 588 kez görüntülenmiştir.

 

CHP’li Öztrak ve Bankoğlu, Çakır için Amasra’daydı

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Amasra’daki seçim bürosu açılışı CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, CHP İl Başkanı İsmail Cem Akyol, Amasra İlçe Başkanı Ogün Basançelebi, CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Amasra Belediye Başkan Adayı Recai Çakır, ilçe ve beldelerdeki belediye başkan adayları, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyesi adayları ile partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 “Amasralı en iyisini bilir, bildiği yoldan devam eder”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan açılış töreninde ilk olarak konuşan CHP Amasra İlçe Başkanı Ogün Basançelebi, Amasra halkının tercihinin bu seçimde de değişmeyeceğine işaret ederek “Amasra tarihini, kültürünü ve güzelliğini koruyarak modern ilçe haline getirme vizyonuyla çalışan Başkanımızı yeniden seçmek ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını indirmemek için çok çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi demokrasi; birlikte yönetme sanatıdır. Bizler Amasra’da demokrasi sanatını en iyi şekilde icra etmeye çalışırken bazıları Amasra’yı tek adamdan alınan emirlerle yönetme arzusu içine girmişler. Bizler ‘güzel şeyler birlikte yapılır’ derken bazıları ‘büyüklerimiz yaptı’ demenin ötesine gitmiyorlar. Bizler ‘yeşil doğa, temiz hava, içilebilir su’ derken bazıları termik santral hayalleri kuruyorlar. Bizler kente bolluk, bereket gelsin derken bazıları 300 madenciyi başka illere getirmeye çalışıyorlar. Bizler Fatih’in emaneti Çeşm-i cihan dedikçe bazıları parsel parsel peşkeş çekiyorlar. Bizler kamu malı, tasarruf edelim dedikçe bazıları bize kara leke çalmaya çalışıyorlar. Ama bilmiyorlar, Amasralı en iyisini bilir, bildiği yoldan devam eder, halkın, hakkın yolu Cumhuriyet Halk Partisi’nden yoluna devam eder.” dedi.

 

Akyol: “CHP bayrağının inmemesi gerekiyor”

 

31 Mart akşamında Çakır’ı yeniden Başkanlık makamında görmeyi temenni ettiğini ifade ederek destek isteyen CHP İl Başkanı İsmail Cem Akyol da konuşmasında “Bildiğiniz gibi Amasra, Bartın’ımızı gözbebeği, hemen hemen hepimizin tüm misafirlerimizi ağırladığı güzide bir ilçemizdir. Öncelikle şunu söylemek istiyorum; Bartın’ımızın havasının değişmemesi için, termik santralin Amasra’ya kurulmaması için burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağının dalgalanması ve inmemesi gerekiyor.  Madenlerimizin eskiden olduğu gibi kömürümüzün daha fazla çıkartılması için, daha çok işçimizin Bartın’da çalışması için, daha çok emek ve daha çok ekmek için Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağının inmemesi gerekiyor. Amasra Belediye Başkan Adayımız Recai Çakır’ı değerli Amasra halkımızı emanet ediyor, çıktığı bu yolda başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Bankoğlu: “Gece gündüz çalışan bir belediyemiz var”

 

Türkiye’deki en mutlu kentlerin CHP’li Belediyelere sahip kentler olduğunu belirten CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu da sosyal belediyeciliğin devamı için Amasra Belediye Başkan Adayı Recai Çakır’a destek istedi. 31 Mart’tan sonra yine Amasra’da güzel hizmetler yapacaklarını belirten Bankoğlu, şöyle konuştu:

 

“Biliyorsunuz iş ve hizmet kadar aslında insanların hafızasında iyi bir iz bırakmak ve iyi anılmak da çok önemli. Belediyemizin aslında 5 yıl boyunca yaptığı hizmetlerle iyi bir iz bıraktığını burada yaşayan hemşerilerim olarak hem siz görüyorsunuz ama aynı zamanda şehir dışından Amasra’mıza gelen herkes bunu görüyor ve bunu biliyoruz. Belediye hizmetlerinin iyi olduğu şehirlerde biliyorsunuz insanlar da daha mutlu ve daha huzurlular. Her ne kadar ekonomik gidişat herkesi bir darboğaza sürüklemiş olsa da sokağa çıktığımız zaman iyi hizmetleri görmek en azından insanlarımızın yüzünü güldürüyor. Şunu tekrar söylemekten ben onur duyuyorum, şuanda Türkiye Cumhuriyetindeki en mutlu kentler Cumhuriyet Halk Partili kentler. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilen kentlerde yaşayan vatandaşlarımız şuanda Türkiye’deki en mutlu insanlar. Çünkü biz ayrım yapmadan vatandaşımızın en zor zamanında da en iyi zamanında da yanında olmasını bildik. Hiçbir zaman hangi siyasi partiye oy verdin demeden hizmetlerimizi eşit bir şekilde, adil bir şekilde yaptık. Çünkü biz halk partisiyiz, Cumhuriyet Halk Partisiyiz.

 

“Çok daha iyi hizmetler yapacağız”

 

Biliyorsunuz, Amasra’mızda, burası bir turizm kenti ve turizm kentine hem başkanımızın hem de ekibinin çok ciddi katkıları oldu. Şuanda Amasra’ya kruvaziyer gemiler geliyor. Binlerce turist ayak basıyor. Ve bu hem Amasra’mızın turizmde öne çıkması bakımından reklamı bakımından çok kıymetli ama daha önemli Amasra ekonomisinin kalkınması için, esnafımızın daha rahat para kazanması demek, Amasra’mızın daha popüler olması demek ve yatırım demek. Yine kardeş belediyecilik hizmeti ile Çankaya Belediyemizle çok güzel bir meydan yaptık. Yürüyüş yolları yaptık. Yine aynı şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla çok önemli bir Madenci Anma mekanı yaptık ve ben inanıyorum ve biliyorum ki bu hizmetler Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağı burada dalgalanmaya devam ettikçe artacak ve biz burada çok daha iyi hizmetler yapacağız.

 

Şunu da hatırlamak lazım Amasra maden faciamızda biz canlarımızı yitirdik. Ben bu vesileyle bir kez daha maden şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Onların ailelerine sabırlar diliyorum. Ve her duruşmaya gittik. İlk günden beri onların yanında olduk. Ama bunu bir partili ya da bir Milletvekili olarak sadece yapmadık. Ben bu toprakların bir çocuğuyum. Ve bir hukukçuyum her zaman söyledim. Onların yanında olmaya adalet mücadelesine ve onların davasını takip etmeye yine devam edeceğiz. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Ama burada devlet eliyle kömür çıkarmak yerine devletin madenlerini özel şirkete peşkeş çekenler, termik santralin kurulmasına iki çift laf edip önünde duramayan merkezi iktidar maden faciasından da sorumludur. Çünkü liyakatsizlikten, oradaki disiplinsizlikten, alınmayan önlemlerden sorumludur. İşte o sorumlulukları herhalde yüzleri o kadar kızarıyor ki hiçbir davaya gelemiyorlar. Hiçbir duruşmaya gelemiyorlar.  Ben buradan Amasra maden faciasının unutulmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum. Bir nebze olsun onları yeniden anmak, hatırlamak adına da burada bir anı mekanı yaptı Sayın Başkanımız çok teşekkür ediyoruz.

 

“Hiçbir kumpasa yedirmeyeceğiz”

 

Belediyelerin, halkçı belediyecilik kamu yararına aslında her şeyin üzerinde görmektir. Amasra’da da aslında durum aynı. Fakat burada şöyle bir şey oluyor. Halkçı belediyeciliği burada değişimi, buradaki çalışmaları görüyorlar. Buradaki halkın desteğini görüyorlar ve belediye başkanımıza yargı yoluyla, yargı oyunlarıyla saldırmaya çalışıyorlar. Biz bu iftiraları atanların kirli oyunlardan medet umanların kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizim alnımız açık, başımız dik AKP’nin kumpaslarına, iftiralarına da boyun eğmeyeceğiz. Recai Başkanımız öğretmen. Öğretmenlere aileler en değerli varlıklarını, çocuklarını, evlatlarını emanet ederler. Evlatlarımızı Recai Başkana emanet etmiştik. Amasra’yı emanet ettik. İnşallah yine ona emanet edeceğiz ve onu hiçbir iftiraya, hiçbir kumpasa da yedirmeyeceğiz.

 

İftiralar bir yana verilen sözler de tutulmuyor. Bartın’da verilen sözler Amasra’da unutuluyor. Biliyorsunuz TTK’nın kurayla alımları oldu. AKP Milletvekili, Bakanı Bartın’da davulla zurnayla TTK’ya 400 işçi alımı yapılacak diye vaatlerde bulundular. Bizde bunu bir olumlu gelişme olarak değerlendirdik. Nihai liste açıklandı. Bir gördük ki alımların çoğu 400’ün 110’u Amasra’ya geri kalanı ne olacak? Zonguldak’a mı gidecek. Verilen sözler tutulmuyor. Maden faciasını yaşadık ve hepimiz orada gördük ki az sayıda işçi ile bu kurum çalışamıyor. Burada bir üretim baskısı var, liyakatsizlik var, disiplinsizlik var. Sayıştay raporlarında, tüm raporlarda belirtilmiş ki bu kuruma işçi alınması gerekiyor ama seçim öncesi yine verilen sözler tutulmuyor. Bakıyoruz bu konu ile ilgili AKP Milletvekili suskun, AKP’li Bakan suskun. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli ve verilen sözler tutulmalıdır.

 

“İşimiz gücümüz Amasra demeye devam”

 

Seçimlere 29 gün kaldı. Ben Amasra belediyemizin çalışmalarını kısa bir sürede anlatmam mümkün değil. Recai Başkanımızın yaptığı hizmetleri yapacaklarının teminatıdır diyorum. Cumhuriyetin kalesi Amasra için daha yaşanabilir bir kentte sosyal belediyeciliğin devamı için, esnafımızın kazandığı, vatandaşın yüzünün güldüğü bir Amasra için işimiz gücümüz Amasra demeye devam edelim.”

 

Öztrak: “Her geldiğimde bir şeylerin değiştiğini görüyorum”

 

Övgü dolu sözlerle bahsettiği Amasra Belediye Başkanı ve CHP’li Başkan Adayı Recai Çakır’ın ilçeye güzel çalışmalar kazandırdığına işaret eden CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Amasra’mız gerçekten Türkiye’nin gözbebeği olan kentlerimizden bir tanesi ve Amasra Belediye Başkanımız Recai Çakır da Amasra’nın değerine değer kattı. Amasra’ya her geldiğimde burada bir şeylerin değiştiğini, Amasra’ya hizmet geldiğini görüyorum. Zaten Amasralılar da ‘kendisinden çok memnunuz, bir dönem daha bu hizmetlerini bir dönem daha istiyoruz’ dediler.” diyerek sözlerine başladı.

 

“‘Dur’ demenin yolu da sizin o tertemiz oylarınızdan geçiyor”

 

Açılış töreninde partililere seslenen Öztrak, hükümeti eleştirerek sözlerine devam ederken “Geçtiğimiz yıl bir seçim yaşadık ve seçimden sonra olan biteni de hepimiz görüyoruz. İnsanların yaşam standartları ve geçim şartları her geçen gün biraz daha geriye gidiyor. Mevcut hükümet acımasızca kendi yandaşlarını kayırırken, işte burada görüyoruz, kömür ocakları, santraller, diğerleri kendi yandaşlarını kayırırken, asgari ücretlimizin, emeklinin, çalışanların üzerine çöküyor. Artık ucuz et kuyrukları ve halk ekmek kuyrukları her gün izlediğiniz olaylar haline geldi. Bugün marketlerin önünde çöpten rızık arayan insanları görüyoruz ve hakikaten içimiz sızlıyor. Bu memleket, bu ülke, bu millet buna layık değil. Bu seçim belki de sonucunu tahmin etmekle uğraşacağımız son seçim. Bu seçimde Amasra’dan yüzde 75 oy istiyoruz. Amasra’dan bu katkı gelirse, Ankara’dan Tayyip Erdoğan ‘bir dakika ben bu millete bu kadar eziyet etmeye devam edemem ben’ der. Bu nedenle bu yerel yönetim seçimleri bu gidişe ‘dur’ demek için, ‘bu milleti artık ezemezsin’ demek için son fırsattır aynı zamanda. Bir daha böyle bir sıkıntıyı bu milletin yaşamaya takati kalmadı. Dolayısıyla ‘dur’ demek gerekiyor. ‘Dur ‘demenin yolu da sizin o tertemiz oylarınızdan geçiyor.” diye konuştu.

 

Çakır: “Amasra modeliyle bunları başardık”

 

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da bugüne kadar ki çalışmalarından söz ederken hakkındaki “karalama kampanyası”na ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

 

“Bu kentin iyi gününde kötü gününde yanında bulunan, işi gücü Amasra olan bizleri yani birlikte yürüdüğümüz halkı iktidar yaptınız. Biz de bu emanete sahip çıkmak için gece gündüz çalıştık. Mazbatamızı alıp göreve başladığım Nisan 2019 tarihinden sonra biliyorsunuz daha önceki seçim kampanyamızın sloganı Mart’ın sonu bahardı. İlk Mart’ı görmeden hep beraber patlayan pandemi ile uğraştık. Yine ekonomik krizin sonuçlarını hala hep beraber yaşıyoruz. Bölgemizde yaşanan fırtınaya sele, canımızı acıtan maden faciası katliamında kaybettiğimiz 43 kardeşimizin acısına rağmen Amasra’da imkansız denilenleri birlikte başarmanın yolunu açtık. Emekten, doğadan ve demokrasiden yana tavrımızdan ödün vermeden, devraldığımız 100 yıllık Cumhuriyet mirasını  halk için halkla beraber yeniden yorumlayarak yarattığımız Amasra modeliyle bunları başardık. Belediye, merkezi hükümet, özel sektör, kardeş belediyelerimiz, büyükşehir belediyeleri destekleriyle ranttan uzak ve hizmete dayalı bu modelin misyonu devraldığımız ağır borç yükü ve hizmet gerçekleştirmekte güçlük çeken dar bütçeli belediyemizin kaynaklarını verimli kullanarak mümkün oldu.

 

Amasra modeli ile 2019-2024 boyunca 17 ay birikmiş maaş alacakları olan personelimizin kendi dönemimizi ödediğimiz gibi geçmişten de 10 maaş alacağını ödemiş olduk. Yine  2019’da göreve geldiğimizden bu yana enflasyon ve diğer giderlerimizin  6 kat arttığını gördük. Mazot fiyatları 7 kat arttı. Elektrik 8 kat ve diğer masraflarımızı da 10 katı aşan maliyet artışlarıyla yüz yüze geldik. Buna rağmen Amasra Belediyesinin borç yükünü neredeyse yerinde tutarak yüzde 60’a yakın borç düşüşü yaşadık. Bu borç Amasra halkının borcu, bu borç çocuklarımızın torunlarımızın borcu. Biz Amasra’da olduğumuz gibi  tüm Türkiye’de de şunu istiyoruz, torunlarımızı borçlandırmayalım, çocuklarımızı borçlandırmayalım. Bugün sefa sürüp yarın acısını onlara yaşatmayalım dedik ve gereğini yaptık. Borç stokunu azalttık.

 

“Adliyelerde hesaplaşmaya devam edeceğiz”

 

Biz Amasra’nın sorunlarıyla boğuşup kılı kırk yararak, tabiri caizse sinekten yağ çıkararak çalışırken bazıları bizlere sahte isim ve adres bilgileriyle Savcılığa ihbarda bulunup kara çalmaya çalışıyor. Biliyorsunuz Amasra halkı bize çocuklarını emanet etti. Bizimle beraber bu kentin geleceği için termik santral mücadelesinde yollarda yürüdü, emekçilerin çadırlarında bir araya geldi. Bunun bize yakışmayacağını Cumhur İttifakı seçmeni dahi çok iyi biliyor.  Biliyorsunuz biz bu 43 kardeşimizin acısını yaşamanın yanı sıra hesabını sormak için o davaları gün gün takip ediyoruz. 1 yılı geçti. Hala çözülmüş değil. Bazı kamu çalışanlarına 1 yılı geçtikten sonra ancak soruşturma izni verilebildi. Bizimle ilgili açılan soruşturma tahmin ediyorum dünya rekoru. 3 gün içerisinde ifadeden sevke, ağır cezada ve dava tarihi verilerek duruşma tarihi belirlenerek yaşanan bir süreç. Amasra bir Türkiye rekoru daha kırdı ama bu utançtır Amasra için. Bu utancı yaşatanlarla da hem savcılıkta hem hukuk yoluyla adliyelerde hesaplaşmaya devam edeceğiz.”

 

Konuşmaların ardından ilçe seçim bürosunun açılışı yapıldı.

 

ETİKETLER : Bartın Amasra Cumhuriyet Halk Partisi CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu CHP İl Başkanı İsmail Cem Akyol Amasra İlçe Başkanı Ogün Basançelebi CHP Bartın Belediye Başkan Aday
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›