Fırıncıoğlu, yeni projelerini anlattı!

Bartın için yeni dönem projelerini anlatan Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Belediyesi olarak, kent merkezinde yapılan imar planı çalışmalarını güncellemek ve geliştirmek amacıyla yeni bir adım atacaklarının belirtirken kent merkezinin geleceğini şekillendirecek olan imar planı çalışmalarına, ilave ve revizyon planı eklemesi yapılacağını söyledi. 1968 yılında yaşanan deprem felaketiyle acı bir tecrübe yaşayan Bartın’da hükümetle birlikte afete dirençli bir şehir oluşturmak için kararlı adımlar atmaya hazır olduklarının altını çizen Fırıncıoğlu, şehirde yaşayan herkesin güvenliğini ve konforunu sağlamak amacıyla, modern ve sürdürülebilir bir trafik sistemini hedeflediklerini vurgularken bu doğrultuda, yeni bir “Trafik Master Planı” oluşturmak üzere harekete geçeceklerini kaydetti. Yeni dönemde canla başla çalışacağını söyleyen Fırıncıoğlu, “Türkiye Yüzyılında hem ülkemizin ve hem de Bartın’ımızın bereketli geleceğini birlikte kurmak için ‘Birliğin Gücünü’ hizmetinize alacağınıza ve tercihinizi bizden yana kullanacağınıza zerre kuşkum yoktur. 1 Nisan’da evvel Allah’ın izni, Bartın halkımızın da desteği ile yeniden daha da güzel ve gelişmiş ‘Bartın’ı Canla Başla’ çalışarak el ele omuz omuza kuracağız.” dedi.
Bu haber 2024-02-29 09:06:10 eklenmiş ve 400 kez görüntülenmiştir.

 

“İlave revizyon imar planı”, “Yeni Trafik Master Planı”, “depreme dirençli şehir”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’ne yaklaşık 30 gün gibi bir zaman mahalle mahalle, site site gezerek vatandaşlarla bir araya gelen Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, yeni dönemde hayata geçireceği projeleri anlatmaya devam ediyor.

 

 

“Bartın için canla başla” diyerek yeni bir yola çıktıklarını belirten Fırıncıoğlu, Cumhur İttifakı’nın gücüyle Bartın’da yapılamayanları yapacaklarını söyledi.

 

 

Bartın’ın geleceğini ve gelişimini hedefine aldığını kaydeden Fırıncıoğlu, Bartın halkının Türkiye Yüzyılında hem ülkenin ve hem de Bartın’ın geleceğini birlikte kurmak için “Birliğin Gücünü” hizmete alacağı ve tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana kullanacağına zerre kuşkusu olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

 

 

“Yine bir seçim döneminde, yine bir demokrasi sınavının öncesindeyiz. Bartın’a hizmeti, ibadet sayan anlayışların temsilcisi olarak; Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli tarafından kurulan ve muradı yalnızca Türkiye’nin birliği ve dirliği olan Cumhur İttifakının adayı olarak karşınızdayım.

 

 

Merkezi yönetimle uyumlu olarak kurulacak Bartın yerel yönetim sürecinde tek amacımız bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Bartın’ın geleceği ve gelişimi olacaktır.

 

 

Adayı olmaktan onur duyduğum ittifakın temel siyaset ilkesi ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesidir. Hareket noktası ve hizmetin odağına ‘insanı’ alan bir yönetim olarak, hemşerilerimizin refahı, mutluluğu ve huzurundan başka hiçbir amaç ve beklenti içerisinde değiliz ve olmayız.

 

 

“Tek düşüncemiz Bartın ve Bartınlılar”

 

 

Bugüne kadar laf ve sözün dışında hiçbir hizmet ve üretime imza atamayanların, geldikleri makamların dışındaki tüm makamlara da aday olanların aksine tek düşüncemiz ve görevimiz Bartın ve Bartınlılardır.

 

 

Hepimizin bildiği gibi gerek merkezi hükümetin ve gerekse Bartın özelinde Belediye kurumu olarak süregelen ilerleme ve geliştirme odaklı tüm çabaların artarak sürdürüleceği size vereceğimiz en somut söz ve en önemli hedefimizdir. Bartınlı her şeyin en iyisine layıktır ve artık kaybedecek zamanı da yoktur.

 

 

Eskiler, ‘ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ derler, doğrudur. Bizim temsil ettiğimiz ittifakın geçmişi, hizmetleri ve Bartın’a yapılanlar ortadadır.

 

 

Türkiye Yüzyılında hem ülkemizin ve hem de Bartın’ımızın bereketli geleceğini birlikte kurmak için ‘Birliğin Gücünü’ hizmetinize alacağınıza ve tercihinizi bizden yana kullanacağınıza zerre kuşkum yoktur. 1 Nisan’da evvel Allah’ın izni, Bartın halkımızın da desteği ile yeniden daha da güzel ve gelişmiş ‘Bartın’ı Canla Başla’ çalışarak el ele omuz omuza kuracağız.”

 

 

Şehir planlaması için yeni bir adım!

 

 

İlave ve revizyon planı eklemesiyle Bartın’ın yaşam kalitesini artırmayı ve sürdürülebilir bir kalkınmayı sağlamayı hedeflediklerini belirten Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Fırıncıoğlu, “Bartın Belediyesi olarak, şehrimizin kent merkezinde yapılan imar planı çalışmalarını güncellemek ve geliştirmek amacıyla yeni bir adım atıyoruz. Kent merkezimizin geleceğini şekillendirecek olan imar planı çalışmalarına, ilave ve revizyon planı eklemesi yapılacak. Bu çalışma, şehrimizin sürdürülebilir kalkınması ve yaşam kalitesinin artırılması için büyük önem taşımaktadır. İlave ve revizyon planı eklemesi kapsamında şu önemli adımlar atılacak: ‘Alan İncelemesi ve Değerlendirme’, ‘Mevcut Planın Güncellenmesi’, ‘Toplumsal Katılım ve Paylaşım’ başlıkları altında kent merkezimizin imar planı çalışmalarını güncelleyerek, şehrimizin geleceğini planlama ve yönlendirme konusunda kararlıyız. İlave ve revizyon planı eklemesiyle, şehrimizin yaşam kalitesini artırmayı ve sürdürülebilir bir kalkınmayı sağlamayı hedefliyoruz.

 

 

Bartın Belediyesi olarak, şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışma ile yeni kamu hizmet alanları, park ve rekreasyon alanlarıyla beraber AVM, Okullar, Camiler, Pazaryeri ve Otopark gibi binaların ve hizmet yapılarının yapılabileceği, ayrıca trafik sorununun büyük bir sorununun çözüleceği çalışmalar başlatılarak en kısa zamanda halkımızın hizmetine sunulacaktır.” dedi.

 

 

Afetlere karşı güçlü bir şehir!

 

 

1968 yılında yaşanan deprem felaketiyle acı bir tecrübe yaşayan Bartın’da bu tecrübenin kendilerine yüklediği sorumluluk bilinciyle Bartın Belediyesi olarak afete dirençli bir şehir oluşturmak için kararlı adımlar atmaya hazır olduklarının altını çizen Fırıncıoğlu, bu anlamda yapılacak çalışmalarla ilgili de bilgiler vererek şunları söyledi:

 

 

“Bartın, tarih boyunca doğal afetlerin etkisini hissetmiş, özellikle 1968 yılında yaşanan deprem felaketiyle acı bir tecrübe yaşamış bir şehirdir. Bu tecrübe, bizlere geleceğe dair büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bartın Belediyesi olarak, bu sorumluluğun bilinciyle, hükümetimizle birlikte afete dirençli bir şehir oluşturmak için kararlı adımlar atmaya hazırız.

 

 

Geçmişte yaşanan acı deneyimlerden ders çıkaran Bartın Belediyesi ve Hükümet, gelecekteki felaketlerin etkilerini en aza indirecek kapsamlı bir proje üzerinde çalışmaktadır. Amacımız, şehrimizi afetlere karşı daha güvenli hale getirerek, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve her türlü olumsuz etkiye karşı dayanıklılığını sağlamaktır.

 

 

Bu çerçevede, imar çalışmalarından altyapı iyileştirmelerine, risk analizlerinden afet yönetimi planlarına kadar geniş kapsamlı bir strateji izleyeceğiz. Binalarımızın depreme dayanıklı hale getirilmesi, yeşil alanların artırılması, acil durum ekiplerinin güçlendirilmesi ve afet sonrası müdahale süreçlerinin hızlandırılması gibi birçok alanda çalışmalar yapacağız.

 

 

Bartın Belediyesi ve Hükümeti olarak, afete dirençli bir şehir inşa etmek için kararlılıkla çalışıyoruz. Gelecek nesillere daha güvenli bir yaşam ortamı bırakabilmek adına, iş birliği içinde hareket ederek, Bartın'ı felaketlere karşı daha güçlü kılacağımıza inanıyoruz. Sizlerin de desteğiyle, daha sağlam bir geleceğe doğru ilerliyoruz.”

 

 

Yeni “Trafik Master Planı” geliyor!

 

 

Bartın’ın trafik sorununu çözecek olan yeni “Trafik Master Planı”ndan da bahseden Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Balmar-Kaynarca Yaya Köprüsü, Gazhane Araç Köprüsü ve Yeni Hastane Köprüsü’nün planlarında yer aldığını belirterek “Şehrimizde yaşayan herkesin güvenliğini ve konforunu sağlamak amacıyla, modern ve sürdürülebilir bir trafik sistemini hedefliyoruz. Bu doğrultuda, bir Trafik Master Planı oluşturmak üzere harekete geçiyoruz. ‘Yaya ve Taşıt Köprüleri’, ‘Yeni Çevreyolu ve Kavşak Düzenlemeleri’, ‘Akıllı Ulaşım Altyapısı Toplu Taşıma İyileştirmeleri’, ‘Yaya ve Bisiklet Yolları’, ‘Trafiği Hafifletme Stratejileri’, ‘Çevresel Duyarlılık’tan oluşan bu Trafik Master Planı, şehrimizin gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamak, trafik akışını iyileştirmek ve çevresel sürdürülebilirliği desteklemek amacıyla kapsamlı bir strateji sunacak.” dedi.

 

 

ETİKETLER : 31 Mart Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Cumhur İttifakı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›