“Algı belediyeciliği değil, gerçek belediyecilik zamanı”

İstanbul’da Büyükçekmece’de bulunan Bartın Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin hemşehri buluşmasına katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu kez Bartın’ın eniştesi, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum için destek isterken “Algı belediyeciliği değil, İstanbul’da artık gerçek belediyecilik, hizmet ve eser siyaseti zamanı. İnşallah bunu Murat Kurum başkanımızla gerçekleştireceğiz. Bundan hiç şüphemiz yok. Yengemiz Bartın Uluslu. Dolayısıyla Bartın için de ayrı bir önemi var bu seçimin. Çünkü Bakanlık döneminde de Bartın'a büyük faydası oldu. Millet bahçesinin kazandırılmasında, o şehirlerimizin yeniden dizaynında özellikle büyük desteklerini gördük ve inşallah büyükşehir belediye başkanı olduğunda da çok büyük desteklerini Bartınlılar olarak görmeye devam edeceğiz. Gerçek belediyecilik herkese eşit adil adaletli hizmet götürmektir. Gerçek belediyecilik erişilebilir olmaktır, dürüst olmaktır, yolsuzluğa bulaşmamaktır. İnşallah Büyükçekmece'de yolsuzluğun y'si bile konuşulmayacak, konuşulmaması lazım.” dedi.
Bu haber 2024-02-27 09:13:32 eklenmiş ve 386 kez görüntülenmiştir.

 

Bakan Tunç, İstanbul’daki hemşehrileriyle buluştu

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’ndan sonra bu kez İttifakın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Bartın’ın eniştesi Murat Kurum için sahadaydı.

 

Bartın’daki yoğun seçim programı sonrasında İstanbul’a giden Bakan Tunç, İstanbul’da yaşayan gurbetçi hemşerileriyle buluştu.

 

İlk olarak Büyükçekmece Bartın Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği programa katılan Bakan Tunç, Mimaroba Mahallesi Muhtarlığı’nı ziyaret etti.

 

Dernek yöneticileri ve İstanbul’da yaşayan gurbetçi hemşehrilerinin yanı sıra siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı programda konuşma yapan Bakan Tunç, “Geçtiğimiz 5 yıl, İstanbul'a değer katan ne yapıldı? Şöyle baktığımız zaman hatırladığımız algı çalışmasından başka bir şey var mı? Göremiyoruz. Sadece reklam, sadece büyük panolarda yapılmayanı yaptı gibi göstermek. Sosyal medyada geçmişte yapılanları sanki kendisi yapmış gibi göstermek. Bundan başka bir şey yok. Onun için algı belediyeciliği değil, İstanbul’da artık gerçek belediyecilik, hizmet ve eser siyaseti zamanı. İnşallah bunu Murat Kurum başkanımızla gerçekleştireceğiz. Bundan hiç şüphemiz yok.” dedi.

 

İsim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Bakan Tunç, "İstanbul'da sadece İstanbul'u düşünen bir belediye başkanına ihtiyaç var. Bunu inşallah İstanbul 31 Mart'ta gerçekleştirecek ve rekor oyla gerçekleştirecek. Hiç kimsenin tahmin etmeyeceği bir yüksek oranda oyla gerçekleştirecek.” diye konuştu.

 

“Canla başla çalışıyoruz”

 

Emeklinin, işçinin, memurun alım gücünün artması ve eski refah günlerine, pandemi öncesi, deprem öncesi günlere tekrar geri dönmek için canla başla çalıştıklarını belirten Bakan Tunç, “Şu anda Türkiye'nin depremden dolayı şehirlerini ayağa kaldırma ihtiyacı var. Bir an önce 11 şehrimizi yeniden inşa etmek durumundayız. Pandeminin getirdiği ekonomik hasar var. Bir an önce bunu ortadan kaldırıp halkımızın alım gücünü artırmak için çalışıyoruz. Emeklimizin, işçimizin, memurumuzun alım gücü artsın, yine o eski refah günlerine, pandemi öncesi, deprem öncesi günlere tekrar geri dönmek için canla başla Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışıyoruz. İnşallah 31 Mart'ta ak belediyecilik, gerçek belediyecilik, Cumhur İttifakının başarısıyla sandıklardan Türkiye büyük bir başarıyla ortaya çıktığında önümüzde 4 yıllık bir genel seçimlere kadar istikrar süreci var. Bu ekonomimizi de canlandıracak bir süreç, Türkiye'nin şehirlerini de kalkındıracak bir süreç olacak inşallah.” ifadelerini kullandı.

 

Büyükçekmece’ye büyük adliye sarayı müjdesi

 

Büyükçekmece için bir müjde de veren Bakan Tunç, “Adalet Bakanlığı olarak Büyükçekmece’mize bir müjdemiz var. O da Büyükçekmece Adalet Sarayı. 2024 yılı yatırım programına aldık. O parçalı binalardan, üç ayrı yerden, Büyükçekmece'yi kurtararak Büyükçekmece’mize ve çevre ilçelere de hizmet verebilecek bu bölgeye hizmet edecek büyük bir Adliye Sarayını Büyükçekmece’mize inşallah kazandıracağız. Yatırım programına alınmış durumda. Şimdi arsası da hazır, imar planı çalışmaları da yapıldı ve inşallah proje çalışmalarını da tamamladıktan sonra yapım ihalesini gerçekleştireceğiz.” dedi.

 

"Her belediyenin nüfusuna göre paylar aktarılıyor"

 

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum’un eşinin de Bartınlı olduğunu ifade eden Tunç, “Yengemiz Bartın Uluslu. Dolayısıyla Bartın için de ayrı bir önemi var bu seçimin. Çünkü bakanlık döneminde de Bartın'a büyük faydası oldu. Millet bahçesinin kazandırılmasında, o şehirlerimizin yeniden dizaynında özellikle büyük desteklerini gördük ve inşallah büyükşehir belediye başkanı olduğunda da çok büyük desteklerini Bartınlılar olarak görmeye devam edeceğiz. Gerçek belediyecilik herkese eşit adil adaletli hizmet götürmektir. Gerçek belediyecilik erişilebilir olmaktır, dürüst olmaktır, yolsuzluğa bulaşmamaktır. İnşallah Büyükçekmece'de yolsuzluğun y'si bile konuşulmayacak, konuşulmaması lazım.” dedi.

 

“İstanbul’da artık gerçek belediyecilik, hizmet ve eser siyaseti zamanı”

 

Bartınlı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’ın eniştesi Murat Kurum’a 31 Mart Mahlli İdareler Seçimleri için destek isteyerek “31 Mart seçimlerinde de yine yerel yönetim hükümet uyumu dediğimiz zaman birileri şunu söylüyor; 'Hükümet olarak siz muhalefet belediyelerine destek vermeyecek misiniz? 'Veriyoruz. Her belediyenin nüfusuna göre paylar aktarılıyor; ama o payların nerelere çarçur edildiğini hep beraber de görüyoruz. Onun için değerli hemşehrilerim, şehrin belediye başkanı, şehir emini eğer şehrin milletvekilleriyle, bakanlarıyla, hükümetiyle kafa kafaya verirse uyum içerisinde çalışırsa kendisine ayrılan kaynağın da ötesinde o projeler için ürettiği projeler için ayrı ayrı destek alabilir. İnşallah bu avantajı hem Büyükçekmece’mizde, hem de İstanbul’umuzda, Türkiye’nin her yerinde sağlayacağız ve milletimize teşekkür borcumuz artarak devam edecek inşallah.” diye konuştu.

 

“Gerçek belediyecilik kazanacak”

 

Buradaki ziyaretine ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Bakan Tunç, “Dünyanın kalbi, kıtaları birleştiren aziz şehrimiz İstanbul'dayız. Büyükçekmece Bartın Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği programda hemşehrilerimizle bir araya geldik, hasret giderdik. Mimaroba Mahalle Muhtarlığımızı ziyaret ettik. İstanbul’daki hemşehrilerimizin heyecanı, 31 Mart’ta Gerçek Belediyecilik’in kazanacağının göstergesi.” dedi.

 

Ardından Büyükçekmece’de avukatlarla bir araya gelen Bakan Tunç, yargının kurucu unsurlarından savunma makamını temsil eden ve adaletin tecellisinde önemli rol üstlenen avukatlar için yürüttükleri çalışmaları değerlendirdi.

 

İstanbul’da hemşehrileriyle buluşmaya devam eden Bakan Tunç, sonrasında Esenyurt’ta Zonguldak Bartın Karabük Eski 67’liler Derneği’nin düzenlediği programda bölgenin gurbetçi vatandaşlarıyla bir araya geldi. “Tercih belli: Gerçek Belediyecilik” diyen Bakan Tunç, “Güler yüzlü ve gönlü güzel hemşehrilerimiz, Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır ve kararlı.” dedi.

 

Gaziosmanpaşa’da bulunan İstanbul Bartınlılar Derneği’nin düzenlediği programda da hemşehrileriyle hasret gideren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Hem Bartın’ımızı hem de Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinde payitaht İstanbul’da yapılacak çalışmaları konuştuk. Kıymetli hemşehrilerimizin güçlü desteği ile Gerçek Belediyecilik kazanacak inşallah.” ifadelerini kullandı.

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) ve Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) tarafından düzenlenen "Hemşehri Buluşmaları" programına katıldı. Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki programa Bakan Tunç'un yanı sıra Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve birçok vatandaş da katıldı.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İstanbul İstanbul'da yaşayan Bartınlılar
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›