Bartın’ın “İYİ”leri de o önemli toplantıya katıldı

İYİ Parti, 81 ildeki belediye başkanları için aday tanıtım toplantısı düzenledi. 2024 Yerel Seçim Beyannamesi’nin de açıklandığı toplantıya İYİ Parti Bartın İl Başkanı Sinem Özüoklu da Bartın’daki adaylarla katılırken İYİ Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal, İYİ Parti Bartın Amasra Belediye Başkanı Levent Toprak, İYİ Parti Bartın Abdipaşa Belediye Başkan Adayı Orhan Akman, İYİ Parti Bartın Ulus Belediye Başkan Adayı İbrahim Atay kamuoyuna tanıtıldı. Tüm belediye başkanı adayları için önümüzdeki yerel seçimlerde destek isteyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Önümüzdeki seçimlerden milletimizle omuz omuza verip, zaferle çıkacağız. Sadece ve sadece milletimizden aldığımız güce güveneceğiz. Çünkü İYİ Parti’de, kadroların en iyisi var. Çözümlerin en iyisi var. Projelerin en iyisi var. Kimsenin şüphesi olmasın ki İYİ Parti, şehirlerimiz için en iyisi. İYİ Parti, milletimiz için en iyisi. İYİ Parti, Türkiye için en iyisi. Bunu herkes görecek, herkes öğrenecek.” dedi.
Bu haber 2024-02-27 09:05:54 eklenmiş ve 363 kez görüntülenmiştir.

 

İYİ Parti’nin adayları Ankara’daki tanıtım toplantısındaydı

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal başta olmak üzere İYİ Parti Aday Tanıtım Toplantısında 81 ilin Belediye Başkan Adayları tanıtıldı. 

 

İYİ Parti’nin aday tanıtım toplantısı, geçtiğimiz hafta sonu Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

İYİ Parti’nin 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik kampanyası “Türkiye için EN İYİSİ” sloganıyla başladı.

 

Bartın dahil olmak üzere 81 ilden adayın katılımı ile gerçekleşen toplantıya; İYİ Parti Bartın İl Başkanı Sinem Özüoklu, İYİ Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal, İYİ Parti Bartın Amasra Belediye Başkanı Levent Toprak, İYİ Parti Bartın Abdipaşa Belediye Başkan Adayı Orhan Akman, İYİ Parti Bartın Ulus Belediye Başkan Adayı İbrahim Atay da katıldı.

 

“Yerel Seçim Beyannamesi” ve “Belediye Başkanı Adayları” tanıtım toplantısında aynı zamanda kampanya şarkıları da tanıtıldı. İYİ Parti’nin yerel seçim kampanya şarkıları; müzik yapımcısı Selim Çaldıran’ın aranjeleriyle Mustafa Sandal’ın “Bize Gidelim” şarkısından uyarlanan “Akşener Hep Yanınızda” ve Sinan Erkoç’un “Havam Yerinde” şarkısından uyarlanan “EN İYİSİ” oldu.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, vatandaşların yaşadığı sorunları ve bunlar için hazırladığı çözümleri kapsayan “2024 Yerel Seçim Beyannamesi”nin içeriğini; “yoksulluk”, “sığınmacı ve kaçak göçmen sorunu”, “deprem tehlikesi” ve “rant anlayışı” olarak 4 temel sorun üzerinden anlattı.

Salondaki katılımcıları ve Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşları selamlayarak büyük bir coşkuyla konuşmasına başlayan İYİ Pati Genel Başkanı Akşener, “Bundan tam 6 yıl önce; sofralarımıza bereketi, topraklarımıza huzuru, memleketimize umudu, candan aziz milletimize hak ettiği mutluluğu getirmek için güçlü, zengin ve mutlu Türkiye hayalime, hayallerimize ortak olan tüm kardeşlerime selam olsun! İlk günden beri milletimizin bastırılan sesini duyurmak için, hürriyete vurulan tüm prangaları kırmak için, uçurumun kenarındaki ülkemizi kurtarmak için yanımdasınız! Onca zulme, onca baskıya, onca zorluğa rağmen aslanlar gibi yanımdasınız! Kara, tipiye, boranlara rağmen bozkurtlar gibi yanımdasınız! Yüce Allah sizlerden razı olsun! İyi ki yanımdasınız, iyi ki varsınız, iyi ki buradasınız, iyi ki beraberiz, iyi ki beraber yol yürüyoruz, iyi ki beraber başaracağız.” ifadelerini kullandı.

 

“Bizim aramızda millete değil, zalime kafa tutanlar var”

 

Bugüne dek birçok karalama ve sansüre maruz kaldıklarını ancak hiçbirinin başarılı olmadığını hatırlatarak sözlerine devam eden Akşener, “Her türlü engele, her türlü tuzağa, her türlü dümene rağmen; biz hâlâ buradayız, dimdik ayaktayız! Bunu nasıl başardık biliyor musunuz? Çünkü bizim aramızda makamlara, mevkilere değil; milletin yoluna gönül verenler var! Çünkü bizim aramızda koltuk sevdasına değil, memleket davasına baş koyanlar var! Çünkü bizim aramızda millete değil, zalime kafa tutanlar var! İşte bu yüzden ne yaparlarsa yapsınlar hakkı haykıran sesimizi susturamazlar! Hakaretlerle, yalanlarla, iftiralarla milletimizle aramıza girmeyi başaramazlar! Maaşlı kalemşörleriyle, sansürleriyle, operasyonlarıyla Türkiye’nin iyi ve cesur evlatlarını bastıramazlar! Çünkü İYİ Parti; milletin sinesinden çıkarttığı bir tavırdır! Milletin sinesinden çıkarttığı bir duruştur! Milletin sinesinden çıkarttığı bir şuurdur. İşte o nedenledir ki biz, milletimizi oy uğruna birbirine düşürenlere benzemeyiz! Biz, değerlerimizi oy uğruna istismar edenlere benzemeyiz! Biz, oy uğruna milletin hakkına girenlere benzemeyiz! Nitekim biz, oy uğruna; Cumhuriyet düşmanlarıyla uzlaşı peşinde koşmayız! Milletimize ihanet edenlerle yoldaşlık etmeyiz! Atatürk’e beddua edenlerle, ona hakaret ve iftira edenlerle kol kola yürümeyiz! Bizim düsturumuz her şartta eğriye ‘eğri’, doğruya da ‘doğru’ demektir! Bu yüzden ne ‘doğru yaptın’ demekten gocunuruz ne de ‘Orada dur!’ demekten çekiniriz.” diye konuştu.

 

“Türkiye’nin yıllarını afiyetle yemenin peşindeler”

 

Partili Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin ülkemizde siyaset kurumunu da etkileyen bir yozlaşmaya sebep olduğunu ve ittifak sistemi ile milletsiz bir siyasetin Türkiye’yi esir aldığını söyleyerek konuşmasını sürdüren Akşener, milletin egemenliğine pranga vuran bu sistemde siyasetin de milletin iradesine pranga vurmaya başladığını ifade ederek “Diplomatların çok sevdiğim bir sözü vardır; ‘Eğer masada yoksanız, menüdesiniz demektir.’ derler. Aslında bugün, siyasette yaşanan da tam olarak budur. Çünkü Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ortaya çıkardığı bu milletsiz siyaset düzleminde iktidarla ana muhalefet aynı sofrada oturmuş; milletin hakkını, memleketin istikbalini, Türkiye’nin yıllarını afiyetle yemenin peşindeler! İşte o nedenle, biz, İYİ Parti olarak nasıl ki kurulduğumuz günden beri bu ucube sisteme ‘hayır’ diyorsak bugün de ‘hayır’ diyoruz! Üstelik başkalarının aksine bu duruşumuzda samimi olduğumuz için menüde milletimizin olduğu şer sofralarına da ‘hayır’ diyoruz! O sofraların haram lokmalarına da ‘hayır’ diyoruz! İttifak sistemine de, dayatma düzenine de, mecburiyet siyasetine de ‘hayır’ diyoruz!” dedi.

 

“Müsaade etmeyeceğiz”

 

Siyaseti milletle ve milletin dertleriyle buluşturacaklarını söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, şöyle konuştu:

 

“Biz milletimize millî bir siyaset vadediyoruz! Demokratik bir siyaset vadediyoruz! Hür ve müstakil bir siyaset vadediyoruz! Nitekim, bu yüzden de ülkemizdeki kutuplaşmanın konforunu sürenleri ziyadesiyle rahatsız ediyoruz! Memleketimizin sorunlarını çözmek, Türkiye’nin önünü açmak yerine; işi kamplar arası nüfus sayımına çevirerek koltuklarını müdafaa edenleri ziyadesiyle rahatsız ediyoruz! Sorumsuzluklarının dayanılmaz hafifliği ilelebet sürsün diye suni gündemlerle milletimizi oyalayanları ziyadesiyle rahatsız ediyoruz! Bilinsin isterim ki; hamdolsun, verdiğimiz rahatsızlıktan çok ama çok memnunuz! Ve rahatsız etmeye de aynen devam edeceğiz! Türkiye’yi kısır döngüye mahkûm eden bu düzene çomak sokmaya aynen devam edeceğiz! Türk siyasetinin saray yapımı bir pembe dizi olmasına da, ana muhalefet yapımı bir korku filmi olmasına da; iktidarla ana muhalefetin ortak yapımı, uzadıkça uzayan bir orta oyunu olmasına da müsaade etmeyeceğiz! Siyaseti yeniden gerçek gündemiyle yani milletimizin dertleriyle buluşturacağız.

 

“Umutlarımızı tüketenlere de mecbur değilsiniz”

 

Büyük Türk Milleti! Soframıza el uzatanlara, geleceğimizi karartanlara, maneviyatımızı sömürenlere; mecbur değilsiniz! Atatürk’ümüzün mirasını kirletenlere, Cumhuriyetimizden uzaklaşanlara; millî ve manevi değerlerimizi korkunun, baskının, dayatmanın öznesi yapanlara mecbur değilsiniz! Acılarımızı kullananlara da, umutlarımızı tüketenlere de mecbur değilsiniz! Hayallerimizi çalanlara da, hayal satanlara da mecbur değilsiniz! Ne diyor Mehmet Akif; ‘Ninni değil dinlediğin velvele, kükreyerek akmada müstakbele. Bir ebedi sel ki zamandır adı, haydi katıl sen de o coşkun sele!’ Çünkü artık en iyisini sunanlar var! Artık hür ve müstakil İYİ Parti var! Artık milletsiz zaferlerden sarhoş olanlardan da, milleti yenilgiye mahkûm edenlerden de hesap soracak bir İYİ Parti var!”

 

“Biz, bu yola çıkarken milletimize söz verdik”

 

Partiyi kurarken verdiği sözleri de hatırlatan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, dün olduğu gibi bugün de bu sözlerin arkasında olduklarını ifade ederek “Biz, bu yola çıkarken milletimize bir söz verdik. Sesi duyulmayanların sesi olacağımıza; fakirin, fukaranın ezilmesine engel olacağımıza söz verdik. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlardan olmayacağımıza, milletimizin hakkını rant arsızlarına yedirmeyeceğimize söz verdik! İnsanımızı esir almaya çalışan tüm tahakkümleri yıkacağımıza; her şartta, her koşulda, her durumda milletin gür sesi, hürriyetin bekçisi olacağımıza söz verdik. Millet iradesinin üzerinde hiçbir iradeyi tanımayacağımıza, zalime boyun eğmeyeceğimize söz verdik. Sözümüz söz! Dün olduğu gibi bugün de; kaya gibi dimdik, sözümüzün arkasındayız!” dedi.

 

“İYİ Belediyecilik anlayışımızı konuşacağız”

 

Vatandaşların yaşadıkları sorunları ve bunlar için hazırladıkları çözümleri kapsayan “2024 Yerel Seçim Beyannamesi”ni; “yoksulluk”, “sığınmacı ve kaçak göçmen sorunu”, “deprem tehlikesi” ve “rant anlayışı” olarak 4 temel sorun üzerinden anlatarak sözlerine devam eden Akşener, “İYİ Parti olarak bugün burada insan merkezli çözümlerimizi, milletimiz için hizmetlerimizi, memleketimizi ileriye taşıyacak projelerimizi, Türkiye’miz için ortaya koyduğumuz vizyonumuzu; yerel yönetimlerden başlayarak; nasıl hayata geçireceğimizi konuşacağız.  Demokrasiyi önce şehirlerimizde canlandırmayı, sosyal adaleti ve eşitliği önce şehirlerimizde sağlamayı konuşacağız. Ekonomiyi önce şehirlerimizde ayağa kaldırmayı, sığınmacı sorununu önce şehirlerimizde çözmeyi konuşacağız. Depreme ve afetlere karşı dirençli, insanımızı duyan, anlayan ve yaşatan şehirleri konuşacağız. Yetkiyi devraldığımız belediyelerimizde milletimize sunacağımız hizmetleri konuşacağız. Velhasıl, İYİ Belediyecilik anlayışımızı konuşacağız. Bu çerçevede elimde görmüş olduğunuz bu kitapçık, İYİ Parti olarak hazırladığımız 2024 Yerel Seçim Beyannamemiz’dir. Yönettiğimiz şehirlerde atacağımız somut adımları, çözümlerimizi, projelerimizi birer birer anlattık. Milletimize, memleketimize; hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

 

“KYK borçlarını belediye olarak biz ödeyeceğiz”

 

İktidarın yıllardır uyguladığı politikaların sonucunda her gün büyüyen yoksulluğun birinci temel sorun olduğunu vurgulayan Akşener, İYİ Parti olarak şehirlerde yoksullukla mücadelenin odağına; gençleri, çocukları, kadınları ve emeklileri aldıklarını söylerken şöyle konuştu:

 

“Hiçbir gencin barınma sorunu yaşamaması için yönettiğimiz belediyelerde; erişilebilir, güvenli ve sağlıklı yurt imkânları sunacağız! Hiçbir gencin KYK borcu derdine düşmemesi için yönettiğimiz belediyelerde sosyal sorumluluk projelerine katılan gençlerimizin KYK borçlarını belediye olarak biz ödeyeceğiz! Hiçbir çocuğumuzun okula aç gitmemesi için yönettiğimiz belediyelerde okullarda sabah ve öğlen olmak üzere iki öğün ücretsiz yemek imkânı sunacağız! Üstelik bu yemekleri de şehirlerimizdeki kadın girişimcilerimiz ve kooperatifler aracılığıyla temin edecek, kadınların şehir ekonomisine süratle dâhil olmasını sağlayacağız! Hiçbir kadını şiddetle bir başına bırakmayacağız. Yönettiğimiz belediyelerde kuracağımız “Kadın Destek Merkezleri” ile gece veya gündüz fark etmeksizin her konuda yanlarında olacağız! Ve elbette yoksullukla mücadelede emeklilerimizi de yalnız bırakmayacağız! İktidar belli ki emeklilerimizi yoksulluğa mahkûm etmekte kararlı. Ancak biz, hiç değilse bir nebze nefes alabilmeleri için yönettiğimiz belediyelerde her emeklimizin gelirine destekler sunacağız!”

“Kaçak ve sığınmacı sayısını süratle azaltacağız”

Türkiye’de nereden geldikleri ve ne zaman gideceklerinin belli olmayan bir kaçak ve sığınmacı sorunuyla karşı karşıya olunduğunu belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kaçak ve sığınmacıların şehirlerde gettolar oluşturmasına, minyatür Suriye’ler kurmalarına asla izin vermeyeceğimizi belirterek tüm kaçak ve sığınmacı gettolarında kentsel dönüşüm çalışmaları başlatacaklarını vurguladı. Görevi devralacakları şehirlerde tabela standartları getirerek yabancı alfabelerle tabela asılmasının önüne geçeceklerini söyleyen Akşener, “Ülkemizdeki kaçak ve sığınmacı sorununa karşı ortaya koyduğumuz Millî Göç Doktrinimizi hayata geçirmek için ilk adımı yetkiyi aldığımız belediyelerimizde atacağız! Hani kültürümüzle yabancılaşmış malum dükkânlar, hani âdeta bir başka ülkedeymişiz gibi hissettiren sokaklar, gettolaşmış mahalleler var ya… İşte tam olarak, onların hepsini bitirmeye geliyoruz! Bu duruşumuzun, birçoklarını rahatsız ettiğini de pek tabi biliyoruz. Zaten Türk’ten ve Türklükten rahatsız olup da bizden rahatsız olmayan bir Allah’ın kulu yok. Ne diyelim? Şükürler olsun! Kent dokumuza, kültürümüze, demografimize sahip çıktığımız için elbette özür dileyecek değiliz. Türksüz bir Türkiye rüyası görenler, istedikleri kadar rahatsız olabilirler… Hiç merak etmeyin; iktidar ne kadar sorumsuz, ciddiyetsiz ve beceriksizse biz de o kadar kararlıyız. Ana muhalefet ne kadar kör, sağır, dilsizse biz de o kadar kararlıyız. Milletimize söz olsun; İYİ Parti’nin yönettiği tüm belediyelerde kaçak ve sığınmacı sayısını süratle azaltacağız.” dedi.

 

“Yaşayan, yaşatan, güvenli şehirler inşa edeceğiz”

 

Deprem tehlikesini de gündeme getiren Akşener, durumun ciddiyetine rağmen hem yerel hem de merkezi yöneticilerin önlem almak yerine görmezden geldiğini dile getirdi. Bütüncül bir kentsel planlama ve imar politikasıyla; şehirleri depreme karşı dirençli hâle getireceklerinin altını çizen Akşener, üçüncü sorunun deprem tehlikesi karşısındaki ciddiyetsizlik, beceriksizlik ve ihmalkarlık olduğunu söyleyerek “İYİ Parti olarak yönettiğimiz belediyelerimizde her şeyden önce yaşayan, yaşatan, güvenli şehirler inşa edeceğiz. Şehirlerimizdeki fiziksel yapıyı, dirençli hâle getirmek için bina dayanıklılığını arttıracağımız teknik uygulamaları yetkiyi alır almaz hayata geçirmeye başlayacağız. Ayrıca arazi kullanımı ve yer seçimlerine özel önem vereceğimiz gibi okul, hastane gibi kamu binalarının dayanıklılık denetimlerine de hız vereceğiz. Deprem ve doğal afet riskinin yüksek olduğu yerleşim yerlerindeki yapı stoğuyla, araç ve nüfus yoğunluğunu azaltacak; bu bölgeleri milletimizin nefes alacağı park ve yeşil alanlara dönüştüreceğiz. Depreme dayanıklı konut ihtiyacının karşılamasında finansman sorunu gidermek, üretim maliyetlerini de düşürmek için çok paydaşlı çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca konut üretiminde yatay mimarinin yaygınlaşmasına, millî bir stil ve estetiğin gelişmesine de öncülük edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

“Örnek bir belediyecilik konuşulacak”

 

Kentsel dönüşümü; rantı değil kamu yararını gözeten şeffaf ve katılımcı bir anlayışla gerçekleştireceğimizi vurgulayan Akşener, “Milletimizi beton yığınlarına mahkûm eden rantçı ve fırsatçı yönetim anlayışına son vereceğiz. Rant kovalayan şebekeleri birer birer çökertecek, ranttan yemlenen kalemleri birer birer kıracak, rantı millete tercih eden zihniyeti şehirlerimizden söküp atacağız. İYİ Parti olarak yetkiyi aldığımız tüm belediyelerde yeşili betona çevirme sevdalılarının rahatını bozacağız! Rant arsızlarının düzenini bozacağız. Ormanlarımızı yok etmeye çalışan hainlerin tezgâhlarını bozacağız. Toprağımıza, suyumuza, havamıza sahip çıkacağız. Sokaklarımıza, mahallerimize, köylerimize sahip çıkacağız. İnsanımıza, kültürümüze, değerlerimize, sahip çıkacağız. İYİ Parti’nin yönettiği belediyelerde rantçlık konuşulmayacak. Tarımda, sanayide, kalkınmada örnek bir belediyecilik konuşulacak. İYİ Parti’nin yönettiği belediyelerde hırsızlık konuşulmayacak. Şehircilikte, ulaşımda örnek bir belediyecilik konuşulacak! İYİ Parti’nin yönettiği belediyelerde yolsuzluk konuşulmayacak. Teknolojik dönüşümde, engelsiz erişimde örnek bir belediyecilik konuşulacak. Milletimizin sonuna kadar hak ettiği mutlu, huzurlu ve yaşanabilir şehirler konuşulacak. Hazır olun, 1 Nisan’dan sonra artık İYİ Parti iktidarının ayak sesleri konuşulacak.” diye konuştu.

 

“İYİ Parti, şehirlerimiz için en iyisi”

 

Son olarak tüm belediye başkanı adayları için önümüzdeki yerel seçimlerde destek isteyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Biz, ilk günden beri aynı azme, aynı cesarete, aynı kararlılığa sahibiz. Önümüze çıkan engellere takılmayız, aşar geçeriz. Üstümüze geldiklerinde durmayız, yıkıp geçeriz. Bize istikamet çizenleri ciddiye almayız, güler geçeriz! Biz, bir avuç şımarığın kazanıp 85 milyonun kaybetmeye mahkûm edildiği bu kirli düzeni değiştirecek iradeye sahibiz. Biz; Türk milletinin korkularına değil, umutlarına talibiz. Ve biz Türkiye’nin hak ettiği demokratik millî yükselişi başlatabilecek tek siyasi partiyiz. İşte bu yüzden önümüzdeki seçimlerden milletimizle omuz omuza verip, zaferle çıkacağız. Sadece ve sadece milletimizden aldığımız güce güveneceğiz. Ve Allah’ın izniyle, o güçle tüm zalimlere karşı dimdik durmaya devam edeceğiz. Çünkü İYİ Parti’de, kadroların en iyisi var. Çözümlerin en iyisi var. Projelerin en iyisi var. Kimsenin şüphesi olmasın ki İYİ Parti, şehirlerimiz için en iyisi. İYİ Parti, milletimiz için en iyisi. İYİ Parti, Türkiye için en iyisi. Bunu herkes görecek, herkes öğrenecek. Önce sandıkta, sonra sahada… Önce 2024’te, sonra 2028’de! Önce yerelde, sonra tüm Türkiye’de.” dedi.

 

Akşener’in konuşmasının ardından 81 ildeki, ilçelerde ve beldelerdeki Belediye Başkanı Adayları tanıtıldı.

 

 

ETİKETLER : Bartın İYİ Parti İyi Parti Bartın İl Başkanı Fatma Sinem Özüoklu İYİ Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal İYİ Parti Bartın Amasra Belediye Başkanı Levent Toprak İYİ Parti Bartın Abdipaşa Belediye Başkan Adayı O
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›