Yalçınkaya, yeni projelerini açıkladı!

“Şehrimizi altyapı, sosyal belediyecilik, eğitim/kültür ve çevre projelerimiz ile hak ettiği yere birlikte taşıyacağız.” diyen CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, “Gençlik Merkezi”, “Bisiklet Yolları ve İstasyonları”, “Kreş ve Gündüz Bakımevi”, “ Çocuklar Ülkesi” projelerini kamuoyuyla paylaştı.
Bu haber 2024-02-23 11:20:49 eklenmiş ve 270 kez görüntülenmiştir.

 

Çocuklar ve gençler için vizyon ortaya koyacak projeler

 

 

Kübra Nur AK

 

 

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri yaklaşırken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, projelerini açıklamaya başladı.

 

 

Vatandaşlarla sık sık bir araya gelen Yalçınkaya, projelerini ve hedeflerini anlatırken 38 gün kalan seçimler için destek istedi.

 

 

Bartın’ın önceliklerine bakarak hazırladığı projeleri ile dikkat çeken Yalçınkaya, 54 başlıkta topladığı projelerini peyder pey açıklarken  “Şehrimizi  altyapı, sosyal belediyecilik, eğitim/kültür ve çevre projelerimiz ile hak ettiği yere birlikte taşıyacağız.” dedi.

 

 

Son olarak “Gençlik Merkezi”, “Bisiklet Yolları ve İstasyonları”, “Kreş ve Gündüz Bakımevi”, “Çocuklar Ülkesi” projelerini kamuoyuyla paylaşan Yalçınkaya, projeleriyle ilgili bilgi verirken çocuklar ve gençler için vizyon ortaya koyacak, gelecek hedeflerin oluşmasını sağlayacak projeler ve çalışmalar planladıklarını dile getirerek şunları söyledi:

 

 

“Gençlik Merkezi”

 

 

“Üniversite ve lise öğrencilerimize yönelik olarak hazırladığımız Gençlik Merkezi, gençlerimizin gelişimine destek olacak çok yönlü bir merkez olacaktır.

 

 

Merkezimizde sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra ders çalışma alanları, kafeterya, sınırsız internet desteği, kütüphane, bilgisayar merkezi ve psiko-sosyal destek danışmaları gibi olanaklar bulunacak. Bu alanlar, gençlerimizin sosyal etkileşimlerini artırırken aynı zamanda eğitimlerine destek olacak bir ortam sunmayı hedefliyoruz.

 

 

“Bisiklet Yolları ve İstasyonları”

 

 

İlimizde ulaşım ve çevre dostu hareketliliği teşvik etmek amacıyla farklı bölgelerde yeni bisiklet yolu projelerine odaklanıyoruz. Bu projeler, alternatif ulaşım seçenekleri sunarak şehir içi hareketliliği çeşitlendirme hedefiyle yürütülecek. Planlanan bisiklet yolları, şehrin ana arterlerinde ve önemli noktalarında oluşturularak, güvenli ve kullanışlı bir ulaşım ağı oluşturulacaktır.

 

 

Bu bisiklet yolları üzerinde, ücretsiz olarak sunulacak bisikletler ve park istasyonları da bulunacak. Bu sayede, kendi bisikletlerine sahip olmayan vatandaşlarımız da ücretsiz bisiklet kullanma imkanına sahip olacaklar.

 

 

“Kreş ve Gündüz Bakımevi”

 

 

Şehrimizde çocuk gelişimine yönelik iki adet Kreş ve Gündüz Bakımevini hayata geçireceğiz. Bu merkezler, 2-6 yaş aralığındaki çocuklara 12 ay boyunca hizmet verecek. Toplamda 200 öğrenci kapasitesiyle, temel eğitim, zeka oyunları, spor etkinlikleri, temel değerler ve yabancı dil eğitimi gibi alanlarda destek sunarak çocuklarımızın sağlıklı, eğitim odaklı ve destekleyici bir ortamda büyümelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

 

 

“Çocuklar Ülkesi”

 

 

Çocuklar Ülkesi projesiyle, 4-15 yaş arası çocukların eğlenerek ve öğrenerek gerçek dünyayı keşfetmelerine olanak sağlayacak bir çocuk dünyası kuruyoruz.

 

 

Gerçek bir şehir düzenlemesi içinde çocuklar, kendi yaşlarına uygun olarak tasarlanmış hastane, itfaiye, tiyatro, arkeoloji müzesi, market, diş sağlığı merkezi, banka, tiyatro gibi pek çok farklı aktivite alanında keyifli deneyimler yaşayacaklar. Bu alanlar, çocukların hayal güçlerini ve meraklarını destekleyerek aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri özel noktalar olacaktır.”

 

 

Yalçınkaya, Bartın’da olumlu ve güzel değişimler yapmayı hedeflediklerini belirtirken vatandaşların desteğini istedi.

ETİKETLER : Muhammet Rıza Yalçınkaya 31 Mart
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›