İrtibat bürosunun açılışı gerçekleştirildi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) binasında hizmete başlayan irtibat bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, TKDK’nın vereceği desteklerle Bartın’da kırsal alanların sürdürülebilir bir şekilde kalkınmasına katkı sağlayacağını, kırsalda istihdamı artırarak insanların refah seviyelerini yükselteceğini, hem yeni işletmelere hem de mevcut işletmelerin modernizasyonuna destek verdiğini ve birçok sektörde hibe desteği sağladığını ifade etti. TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu da “Proje fikri olan, yatırım yapacak, proje sunacak, bilgi alacak, soru soracak herkesi ofisimize bekliyoruz.” dedi.
Bu haber 2024-02-23 11:19:30 eklenmiş ve 231 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) binasında hizmete başlayan irtibat bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

 

 

Açılış törenine Bartın Valisi Dr. Nurtaç  Arslan, Bartın Vali Yardımcısı Uğur Karakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu, Bartın İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartın TSO Başkanı Halil Balık, Bartın TSO Meclis Başkanı Hüseyin Çalıkoğlu, Başkan Yardımcısı S. Cem Yıldız, Sayman Üye Hasan Ufuk, Yönetim Kurulu Üyeleri Sertaç Şimşek ve Yücel Oğullar ile çok sayıda kurum müdürü ve protokol katıldı.

 

 

Kuyulu: “Daha fazla yatırım kazandırma hedefindeyiz”

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu gerçekleştirdi.

 

 

Bartın’a daha fazla proje, daha fazla yatırım kazandırmayı hedeflediklerini belirten Kuyulu, “Bugün burada bulunan kamu kurum ve kuruluşlarımız ve STK’larımızla birlikte işbirliği içerisinde, Bartın İlimize daha fazla proje, daha fazla yatırım kazandırma hedefindeyiz. Bartın İlini kurumumuzun hibe desteklerinden faydalanmaya davet ediyorum. Proje fikri olan, yatırım yapacak, proje sunacak, bilgi alacak, soru soracak herkesi ofisimize bekliyoruz. Bizler kurum olarak her türlü yardım ve desteği vermeye hazırız. Sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.” dedi.

 

 

Vali Arslan, irtibat bürosunun Bartın’a hayırlı olmasını diledi

 

 

Ahmet Kuyulu’nun açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Arslan, TKDK’nın vereceği desteklerle Bartın’da kırsal alanların sürdürülebilir bir şekilde kalkınmasına katkı sağlayacağını ve kırsalda istihdamı artırarak insanların refah seviyelerini yükselteceğini ifade etti. Kurumun hem yeni işletmelere hem de mevcut işletmelerin modernizasyonuna destek verdiğini ve birçok sektörde hibe desteği sağladığına vurgu yapan Vali Arslan, TKDK’nın Bartın’ın da dahil olduğu 81 ile yaygınlaştırılmasında desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

Tüm yatırımcıları, çiftçileri, üreticileri, kooperatif ve birlikleri proje hazırlamaya ve hibe desteklerinden yararlanmaya davet eden Vali Arslan, irtibat bürosunun Bartın’a hayırlı olmasını diledi.

 

 

Sunum yapıldı

 

 

Daha sonra Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen ve TKDK’nın yürütücülüğünde 81 ilde faaliyet gösterecek olan IPARD-3 Programı’nın tanıtım videosunun gösterimi ve Bartın TKDK İrtibat Bürosu Uzmanı Muharrem Kayıkçı’nın tanıtım sunumu ile devam eden program soru-cevap bölümüyle sona erdi.

 

 

Balık: “Üretim canlanacak ve istihdam artacak”

 

 

Tanıtım toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Halil Balık, “Bartın TSO olarak ek hizmet binamıza böyle bir kurumu kazandırmak bizim için gurur verici. Bilhassa kırsal turizmin gelişmesinde büyük katkılar sağlayacak TKDK, ilimizde proje üretme kültürünün yaygınlaşmasını da artıracaktır. Bu sebeple kırsal alanlarda büyük potansiyellerin var olduğu ilimizde, üretim canlanacak ve istihdam artacaktır. İlimizin potansiyel fırsatlarını gün yüzüne çıkarmasıyla birlikte kırsal alanlarda sürdürülebilir kalkınma yaşanacaktır. Hayvancılıktan kırsal turizme, yenilenebilir enerjiden arıcılığa kadar çok farklı sektörler de projelere hibe verecek TKDK İlimize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

 

TKDK, Türkiye’deki varlık amacı Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların Türkiye’de kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak üzere kuruldu.

 

 

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Fonları ile desteklenecek Tarım ve Kırsal Kalkınma Programını (IPARD) uygulayacak olan bir kurum olarak, kırsal bölgelerde tarım ve hayvancılıkla uğraşan işletmelere yönelik projeleri desteklemeyi amaçlıyor.

ETİKETLER : TKDK TSO Nurtaç Arslan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›