Saadet Partisi’nin Kozcağız Adayı Yurdanur Akgün oldu

Seçimlere az bir zaman kala Saadet Partisi’nin Kozcağız Belediye Başkanı Yurdanur Akgün oldu. Saadet Partisiyle Milli Görüş Belediyeciliğini Kozcağız’a kazandırmak istediğini belirterek halkını kucaklayan, vatandaşın her daim yanında ve gönlünü alan; sözde kalmayıp, özde uygulayan belediyecilik anlayışını uygulayacaklarının altını çizen Akgün, 1 Nisan sabahı Kozcağız’da Milli Görüş Belediyeciliği ile uyanmak istediklerini söyledi. Kozcağız’ın değişimi ve dönüşümünü sağlayacak bir aday belirleyerek arkasına da genç bir kadro koyduklarını belirten Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç de 31 Mart seçimleri için önemli mesajlar verdi. Seçim sürecinde hükümet kanadından yapılan açıklamaları da gündemine alan Mekeç, Bartın Belediyesi’ni de eleştirilerinin hedefine koydu.
Bu haber 2024-02-15 09:55:09 eklenmiş ve 374 kez görüntülenmiştir.

 

Mekeç, Cumhur İttifakı’nı eleştirdi

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kala, Saadet Partisi Kozcağız için adaylarını açıkladı.

 

 

Kozcağız’da sürpriz bir adayla seçime girmeye hazırlanan Saadet Partisi, Saadet Partisi Kozcağız Belde Başkanı Yurdanur Akgün’ü Kozcağız Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi.

 

 

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı, Kozcağız’da teşkilatların da yoğun katılımıyla gerçekleştirdiği programla adaylarını açıkladı.

 

 

Adaylığının açıklanmasının ardından değerlendirmede bulunan Akgün, Saadet Partisiyle Milli Görüş Belediyeciliğini Kozcağız’a kazandırmak istediğini belirterek halkını kucaklayan, vatandaşın her daim yanında ve gönlünü alan; sözde kalmayıp, özde uygulayan belediyecilik anlayışını uygulayacaklarının altını çizdi.

 

 

Akgün: “Koltuk sevdası için değil birlikte yönetmek için talip olduk”

 

 

Kozcağız’da 1 Nisan sabahı Milli Görüş Belediyeciliği ile uyanmak istediklerini söyleyen Akgün, “Yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerinin ülkemize, Bartın’ımıza ve Kozcağız’ımıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Bizi aday gösteren tüm teşkilat mensuplarımıza ve değerli Kozcağız halkımıza teşekkür eder, şükranlarımı sunuyorum. Saadet Partisiyle Milli Görüş Belediyeciliğini Kozcağız’ımıza kazandırmak istiyorum. Nedir bu Milli Görüş Belediyeciliği? Kendi öz kaynaklarıyla ve milli değerleriyle, örf ve adetleriyle büyümesi ve gelişmesidir. Kozcağız yönetim tarzının hastalığı olan ‘o işe biz bakmıyoruz’ demek değil, her işin üstesinden istişare ve diyalog yoluyla hakkından gelmektir. Allah nasip ederse bizler de bu işin üstesinden gelmek için esnafımızla, köy ve mahalle muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ve tüm vatandaşlarımızla istişare ederek güzel sonuçlar almak için çalışacağız. Halkını kucaklayan, vatandaşın her daim yanında ve gönlünü alan; sözde kalmayıp, özde uygulayan belediyecilik anlayışını uygulayacağız. ‘Seçim için işe alan değil’, işi ehline verecek, liyakatli ve gelecek nesiller için çalışan belediyecilik anlayışını benimseyeceğiz. Son olarak sizlere şunu belirtmek istiyorum; bu göreve talip olurken zaman kaybettirmek için değil, şov yapmak ve koltuk sevdası için hiç değil yaşanabilir Kozcağız el ele, gönül gönüle hep birlikte yönetmek için talip olduk. İnşallah 1 Nisan sabahı Milli Görüş Belediyeciliği ile uyanmak üzere diyorum. Zafer inananlarındır, zafer yakındır inşallah!” ifadelerini kullandı.

 

 

Mekeç: “Herkesi kucaklayacak belediye başkanı olacak”

 

 

Kozcağız’ın değişimi ve dönüşümünü sağlayacak bir aday belirleyerek arkasına da genç bir kadro koyduklarını belirten Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç de 31 Mart seçimleri için önemli mesajlar verdi.

 

 

Akgün’ün siyasi parti ayrımı yapmaksızın herkesi kucaklayacak bir belediye başkanı olacağına ve hizmet edeceğine canı gönülden inandığını söyleyen Mekeç, konuşmasında şunları kaydetti:

 

 

“Kozcağız halkına en güzel şekilde hizmet edecek kardeşimiz Yurdanur Akgün’ü bugün Kozcağız Belediye Başkan Adayımız olarak ilan ediyoruz. Bizim düsturumuz ‘En hayırlınız en, faydalınız insanlara en hayrı ve faydası dokunandır.’ Burada şu siyasi partiye hayrı dokunan faydalı olan en hayırlınız en faydalınız demiyor. ‘En faydalınız ve en hayırlınız tüm Kozcağız’a hizmet edendir’ diyor. Yurdanur kardeşimiz de bu düsturla siyasi parti ayrımı yapmaksızın herkesi kucaklayacak bir belediye başkanı olacağına ve hizmet edeceğine canı gönülden inanıyoruz.

 

 

Bizler Saadet Partisi olarak ahlak, erdem, adalet, kaynakların doğru kullanılması, liyakat sahibi olanlarla iş görülmesi ve aynı zamanda partili partisiz ayrım yapmaksızın herkese hizmet edebilecek anlayışımız vardır. Onun için diyoruz ki; Türkiye’de destanlar yazan belediyecilik anlayışı, Milli Görüş anlayışıdır. Daha önceki yıllarda 94 ruhu dediğimiz o ruhu da yine Milli Görüş Belediyeciliği adı altında Saadet Partisi’nde yapmak mümkündür.

 

 

“Daha önce bunları yaptık yine yaparız”

 

 

Bizlerin olmazsa olmazları nedir? Bir kere biz yönetim anlayışı olarak adil olmak zorundayız. Çünkü neden bugün bir saatlik adaletin 70 saatlik ibadete bedel olduğuna inanıyoruz. İkinci olarak tüm teşkilat mensuplarına karşı başta Kozcağız halkına karşı, tüm insanlığa karşı liyakatli olmalıyız ve liyakatli insanlarla iş yapmak zorundayız. Yakınımız da olsa, dostumuz da olsa eğer liyakat sahibi değilse bizim onunla iş yapmamız mümkün değildir. Eğer en uzaktaki insanımız liyakat sahibi ise geliriz onunla çalışırız. Üçüncü olarak milli kaynakların israf edilmeden doğru bir şekilde kullanılması gerekir. Çünkü o kaynakların üzerinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. O zaman ne yapmak gerekiyor o kaynakların israf edilmeden doğru bir şekilde kullanılması gerekiyor. Biz daha önce bunları yaptık yine yaparız.

 

 

Kozcağız’da daha önce belediye başkanlığı yapmış Meliha Okutay olmak üzere, Mustafa Karaman olmak üzere hepsine teşekkür ederiz. Bir çivi dahi çakmış olsalar bile onlara teşekkür ederiz. Ama dünya öyle bir gelişiyor ki öyle bir hızla dönüyor ki artık çağın gerisinde kalmamak lazım. Dönüşümü ve değişimi yakalamak gerekiyor. Genç ve dinamik kadrolarla çalışmak gerekiyor.

 

 

Biz Kozcağız’da oturan tüm seçmenimize ve tüm vatandaşlarımıza Kozcağız’ın değişimi ve dönüşümünü sağlayacak bir aday belirledik, arkasına da genç bir kadro koyduk. İnşallah Kozcağız’da değişimi ve dönüşümü Yurdanur Akgün ve ekibiyle sağlayacağına şimdiden inanıyor ve Kozcağız halkının desteklerini bekliyoruz. Kozcağız halkıyla beraber Yurdanur Akgün kardeşimiz belediye mazbatasını aldığı günden itibaren Kozcağız’da en güzel hizmetleri yapacağına şimdiden inanıyoruz.”

 

 

“Bartın yıllardır Cumhur İttifakı ile yönetiliyor, sorunlar çözülemiyor”

Seçim sürecinde hükümet kanadından yapılan açıklamaları da gündemine alan Saadet Partisi İl Başkanı Mekeç, Bartın Belediyesi’ni de eleştirilerinin hedefine koyarken “‘Artık belediyeler merkezi hükümetten olmalı, merkezi iktidardan olmalı’ diyenler şöyle cevap veriyoruz; Bugün Bartın yıllardır Cumhur İttifakı ile yönetiliyor ve halen görüyorsunuz trafik sorunu bir türlü çözülemiyor. Buradan sesleniyoruz ki etli pilav dağıtarak Bartın’ın trafik sorununu çözemezsiniz. Trafik sorununu el altından personel alarak da çözemezsiniz. Siz trafik sorununu kaynakları israf ederek de çözemezsiniz. Bartın’ın trafik sorunu projelerle ve vizyonla çözülür. İnşallah bizler Bartın’da olmak üzere tüm ilçelerimiz ve beldelerimiz de projelerimizle geliyoruz.” dedi.

 

 

Aday Tanıtımı etkinliği, partililer tarafından büyük ilgi gördü. Saadet Partisi, Yurdanur Akgün liderliğinde Kozcağız’da yerel seçimlere güçlü bir kadroyla hazırlanacaklarını belirtti.

 

 

KUTU KUTU

 

 

Yurdanur Akgün kimdir?

 

 

Saadet Partisi’nin Kozcağız Belediye Başkan Adayı Yurdanur Akgün, 1977 yılında Bartın’da doğdu.  İlk ve orta öğretimini Amasra’da bitirdikten sonra lise eğitimini Bartın Ticaret Meslek Lisesi’nde Muhasebe Bölümü üzerine tamamladı. 25 yıldır kendisine ait Akgün Isı ve Yapı Malzemeleri olarak inşaat sektöründe ticaretle uğraşmaya devam ediyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev alan Akgün, 2009 yılında Hasankadı Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 2016 yılından bugüne kadar Saadet Partisi Kozcağız Belde Başkanlığı görevini yürüten Akgün, evli ve dört çocuk babası.

ETİKETLER : 31 Mart 2024 Saadet Partisi Kozcağız Yurdanur Akgün
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›