Cumhur İttifakı’nın Adayı Fırıncıoğlu’ndan çağrı!

Seçim çalışmaları kapsamında Bartın’da, vatandaşlarla buluşarak onların taleplerini dinlemeye ve çözüm önerileri sunmaya devam eden Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Ben kendi hırsım ve ihtirasım uğruna aday olmadım. Kendi egomu tatmin etmek için aday olmadım. 2 dönem milletvekilliği yapıp, 2 dönem belediye başkanlığı yapıp tekrar buraya aday olmak için gelmedim. Yapılamayanları yapmak için, kafamızdan geçen şeyleri tasarlayıp uygulayabilmek için, işçinin maaşını günü gününe verebilmek için, ikramiyeyi günü gününe dağıtabilmek için, iş yapan bir belediye başkanı olmak için ben bu göreve talip oldum.” derken siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin desteğini istedi.
Bu haber 2024-02-15 09:39:36 eklenmiş ve 379 kez görüntülenmiştir.

 

“Siyasi düşünceniz ne olursa olsun…”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Hızlı başladığı seçim çalışmalarına tam gaz devam eden Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Halk Buluşmaları”, “Ortak Akıl Toplantıları”, “Muhtarlar Meclisi Toplantıları” ve kurum ziyaretleriyle sorunları dinleyip yıllardır biriken sorunları bir an önce giderecek projelerini anlatıyor.

 

 

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için saha çalışmalarına devam eden Bartın Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, her ziyaretinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanıyor.

 

 

Sıcak ve samimi sohbetleriyle yüzleri güldüren Başkan Fırıncıoğlu, her kesimin fikir, görüş ve önerilerine kulak verirken kentin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Kısa sürede yaptığı çalışmalarla gittiği her yerde vatandaşlardan övgü dolu sözler alan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartınlıların beklentilerini dikkate alarak hazırladığı yeni dönem projelerini anlatıyor ve destek istiyor.

 

 

Bu samimi yaklaşımıyla halkın güvenini kazanan Fırıncıoğlu, geçtiğimiz günlerde Halk Buluşmaları kapsamında gittiği Cumhuriyet Mahallesi’nde mahalle sakinleriyle buluşan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, kentin gelişimi için kararlılıkla adımlar atmaya devam ederek Bartın’ın geleceği için birlikte çalışma çağrısında bulundu.

 

 

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortak akılla Bartın için çalışacaklarının altını çizen Fırıncıoğlu, şunları söyledi:

 

 

“Çözüm üretemeyen bir belediye başkanı olmak istemiyorum”

 

 

“10 aydan beri Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Meclis’in içerisinden AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin Belediye Meclisi üyelerinin oylarıyla Cumhur İttifakı’nın adayı olarak seçildim. 10 aylık sürem içerisinde Cumhur İttifakının adayı olarak rahat bir görev süresi geçirdim. Herkesin bana yardımcı olduğunu gördüm. Devletin imkanlarını, belediyenin imkanlarından hariç bana yansıdığını gördüm.

 

 

5 sene Rıza Yalçınkaya ile dışarıdan, 5 sene içeriden ve 3 dönem de Cemal Akın ile beraber Belediye Başkanvekilliği ve Belediye Başkan meclis üyeliği görevini yaptım. Bu görevi yaparken belediyenin memuru değildim, belediyeden maaş almadım. Halkın içerisinden seçilmiş kişi olduğum için elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. 24 yıllık Belediye Meclis Üyeliği ve Meclis Başkanvekilliği görevinde çok iyi bir gözlemci oldum. Ben işçisinin maaşını ödeyemeyen, ikramiyesini gününde veremeyen, hiçbir iş yapamayan, çözüm üretemeyen bir belediye başkanı olmak istemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, Sayın Bakanımız Yılmaz Tunç’a, Sayın Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’a, Sayın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz’a, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan’a ve tüm teşkilatlarına, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ercüment Özçelik ve tüm teşkilatına huzurunuzda bana bu görevi tevdi ettikleri için çok teşekkür ediyorum.

 

 

“Yapılmayanları yapmak için göreve talip oldum”

 

 

Elimden geldiğince çalışmaya gayret gösterdim. Belediyenin imkanları ile yapılacak şeyler belli, devletin imkanları ile yapılacak şeylerinde belli... AKTIP kavşağına battı çıktı yapabilmek için, Özel İdare’nin oraya bir battı çıktı yapabilmek için, Gazhane’nin oradan Kaynarca’ya bir araç köprüsü yapabilmek için, yeni açılan Devlet Hastanesi’nin karşısından Karaköy’e bir yaya köprüsü yapabilmek için, Terminalin oradan Akçamescit’e, Akçamescit’ten Muratbey’e, Muratbey’den Yıldızköyü’nden Boğaz’a bir çevreyolu yapabilmek için, İnkumu’na Gürgenpınarı’ndan sonra doğalgazı getirebilmek için, İnkumu’na bir tünel yapabilmek için, Yalı’da Balmar’ın karşısından Kaynarca’ya bir yaya köprüsü yapabilmek için, Belediyenin arkasında Vefa Park’tan Sıtmayanı’na bir yaya köprüsü yapabilmek için, yapılmayanları yapmak için Belediye Başkanlığı görevine talip oldum.

 

 

“Ben kendi hırsım ve ihtirasım uğruna aday olmadım”

 

 

Ben kendi hırsım ve ihtirasım uğruna aday olmadım. Kendi egomu tatmin etmek için aday olmadım. 2 dönem milletvekilliği yapıp, 2 dönem belediye başkanlığı yapıp tekrar buraya aday olmak için gelmedim.

 

 

Hayatım boyunca yapamayacağım hiçbir şey için söz vermedim. 94 yılında bağımsız belediye başkanlığına adaylığımı koyduğumda 5 bin 250 oy ben aldım, 250 oy ile kaybettim. Her şeyde bir hayır vardır. O gün olmamasında da bir hayır vardır diyorum. Hangi partinin mensubu olursanız olun siyasi görüşünüze saygı duyuyorum. Bu seçimin sonucunu 31 Mart’ta bu halk söyler. Herkesin oyu cebinde. Hiç kimse halkın kararından büyük bir şeye sahip değildir. Yapılamayanları yapmak için, kafamızdan geçen şeyleri tasarlayıp uygulayabilmek için, işçinin maaşını günü gününe verebilmek için, ikramiyeyi günü gününe dağıtabilmek için, iş yapan bir belediye başkanı olmak için ben bu göreve talip oldum.

 

 

Boş vaatler ile insanları oyalamak, ‘anamla, gadunumla’ oyalamak, artık o devirler bitti. Şunu çok iyi bilin, hiç kimse vazgeçilmez değildir. Günü geldiğinde kenara çekilip bırakmayı bilmek bir erdemliktir. Gençlerin önünü açmak zorundayız.  Cenab-ı Allah bana bu görevi Cumhur İttifakı olarak vermeseydi, Bartın’ın önünde bir ışık görmeseydim ben aday olmazdım.

 

 

“Ben değil Bartın kazanır”

 

 

Şuanda Bartın’ın bir karar vermesi gerekiyor. Rahmetli babam Davut Fırıncıoğlu öldüğünde 91 senesinde rahmetli Mesut Yılmaz’ın ilk seçimiydi. Tüm gözler Bartın’ın üstündeydi. CHP’lisi, DSP’lisi, Doğruyolcu’su, Fazilet’i ve Refah’ı. Mesut Yılmazın sözüne karşılık Anavatan Partisinde birleştiler ve bir gecede Mesut Yılmaz’a, Anavatan’a destek vererek Bartın’ın il yapmasını sağladılar. Bartın’ın o kadar değişken bir seçmen yapısı var ki o dönem Anavatan’a oy verdi ondan sonraki seçimde herkes, partilerine gitti. Benim 3 tane torunum var. İyi bir şehirde yaşamasını, iyi şeyler görmesini, dışarıdaki şehirlerde gördüklerimizin buraya uyarlanmasını istiyorum ve bunun için, imarı bozuk Gecen Mahallesinin, Devlet Hastanesi karşısındaki tarım alanlarının, bir nebze açılıp imara açılması ve halkın mağduriyetinin önlenmesi için aday oldum.

 

 

Şuanda Cumhur İttifakı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Bartın’ın  seçimleriyle çok yakından ilgileniyorlar. İnşallah Bartın da kararını tekrar verip, Bartın’ın il olmasında bir araya geldiği gibi siyasi görüşlerini bir kenara bırakır, birilerinin belediye başkanı olmak için vaat ettiği tatlı sözlere inanmaz, Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na destek çıkar ve ben değil Bartın kazanır.

 

 

“Devletin kapısında yatacak bir belediye başkanıyım”

 

 

Ben sabah 07.30’da buradan çıkıyorum 10.30’da Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın yanındayım, 12.00’da Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli’nin yanındayım, 13.30’da Sayın Milletvekilim Yusuf Ziya Aldatmaz’ın yanındayım, 15.30-16.00’da da Sayın Bakanımız Yılmaz Tunç’un yanındayım. Böyle bir birleşimi ben hayatım boyunca görmedim. Yaşı benden küçük olanlar ‘buyur ağabey’ diyor, benle yaşıt olanlar ‘Başkan senin için ne yapabiliriz?’ diyor. Ben Milletvekilimizin, Bakanımızın, Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın Bartın’ın isteklerini duyacak, Bartın’ın isteklerine ne istediniz de vermedim diyen insanlar olduğunu gördüm. Devletin kapısında yatacak bir belediye başkanıyım.

 

 

Ben 69 yaşındayım. Belediye Başkanı olduktan sonra tanıdığım dostları kaybetmeye niyetim yok. Belediye Başkanlığı görevim bittikten sonra Cenab-ı Allah nasip ederse yine Yukarıçarşı’dan Kemerköprü’ye kadar insanların gözünün içine baka baka, selam vererek yürümek istiyorum. Bana güvenin.”

 

 

31 Mart 2024 seçimlerinin Bartın için bir milat olacağını kaydeden Fırıncıoğlu’na ziyaretlerinde AK Parti Teşkilatları da büyük destek verirken kenti geleceğe taşıyacak çok önemli çalışmalara hep birlikte imza atacaklarını belirtti.

ETİKETLER : Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri Bartın Cumhur İttifakı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›