İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantıları sona erdi

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantıları geçtiğimiz gün gerçekleştirilen 5. oturumla sona erdi. 5 gündem maddesiyle Ağustos Ayı Toplantıları’na başlayan İl Genel Meclisi, 3 dosyanın daha eklenmesiyle toplamda 8 maddeyi görüşerek karara bağladı.
Bu haber 2019-08-09 17:23:57 eklenmiş ve 171 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Ağustos Ayı Toplantıları’nın son birleşimde ilk olarak Bartın Valiliği’nden gelen evsel atık yönetmeliği ile işletme bakım ve onarım yönetmeliğiyle ilgili maddeleri gündeme ilave edildi.

Dosyalarla ilgili Meclis Üyeleri’ne bilgi veren İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, şunları söyledi:

“Gündemimizin sekizinci maddesini alınmak üzere, evsel atık toplama yönetmeliğiyle ilgili dosya meclis başkanlığımıza ulaştı. Ve birkaç ay önceki toplantıda ifade ettiğim gibi bizim görev ve sorumluluk alanımızda yapmış olduğumuz çalışmalar var. Bütün işlerimizi bir yönetmeliğe bağlayalım. Bu kapsamda İdaremizin bir çalışması olarak şuanda Meclis Başkanlığımıza ulaştı. Konu gündeme geldiğinde değerlendireceğimiz gibi konu komisyonlarda görüşülecek. İlgililer, uzmanlar, Meclis Üyelerimiz buraya katabileceğimiz her türlü bilgiyi tecrübeyi katacağız. Dolayısıyla evsel atıklarla ilgili sistemi de doğru yönetmiş olacağız. Her şeyden önce Meclisten çıkacak bir yönetmelik hem İdaremizin elinde önemli bir belge hem bizim de bu işin nasıl yönetileceğiyle ilgili Mecliste karara odaklanmamız gereken bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bu gündemimize alıyorum.

 

“Bartın’da bizim görev ve sorumluluk alanımızda çok şeyler yaptık”

 

Yine aynı konuyla ilgili dosya buda işletme, bakım ve onarım yönetmeliği köy içme suyu tesisleri yapım, bakım ve onarımlarıyla ilgili burada da Meclis kürsüsünde ifade etmiştik. Sizler de aynı şeyi söylemiştiniz. Köylerimizde muhtarlarımızın zaman zaman işletmekte zorlandıkları ama bunu da başıboş bırakacak durumu olmadığını geldiğimiz süreçte hep beraber gördük. Bartın’da bizim görev ve sorumluluk alanımızda çok şeyler yaptık. Özel İdare, belediyeler gibi değil, belediye şebekesini, tesisini yapıyor. Ama burada belediye gelir elde ediyor. Biz yıllardır buradan gelir ve kâr elde etmeye bakmaksızın görevimizi yapıyoruz. Birçok köyümüzün su sorununu çözdük ama işletme eksikliğinden kaynaklanan köylerimizde içme suyu problemi yaşanıyor. Bunların çoğunun suyu bizim araştırmalarımıza göre yeterli ama işletme engelinden kaynaklı sıkıntılar var. İnşallah bu yönetmelikle Özel İdareyi bu alanda bütçe içi işletmenin içerisinde yapacağımız bu çalışmaya da başta sorunlu köylerimizi bu işin içerisine katarak Özel İdaremizin kendi üyesinde oluşturacağımız ekiplerle biz bu çalıştırılamayan, işletilemeyen başta grup suları yine köylerimizde sorunlu şebekelerin işletilmesiyle ilgili Özel İdaremiz görev alacak. Kamu kaynağı israfını engellemiş olacağız çünkü muhtarlarımız bazen bu işi yönetemez hale geliyor. Yani bize gereksiz yatırımları da yaptırabilirler onun için biz bu noktada en sistemli çalıştırabilecek katkıyı öne sürerek inşallah köylerde su sıkıntısını yaşanmaz hale getirecek çalışmayı da bu projeyle gerçekleştirmiş olacağız. Bu proje yine Sayın Valimizden geliyor bunu da gündemimize alıyoruz, yeri geldiğinde de inşallah görüşeceğiz.

 

Bakım ve onarım işleri yapılacak

 

Ardından da gündemin 7. maddesi olan “Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nün Eğitim, Emniyet, Genel Kamu Hizmetleri ile ilgili ekli projelerin 2019 Mali Yılı Ek Yatırım ve Çalışma Programı’na alınmasıyla ilgili dosya görüşüldü.

Dosyayla ilgili Meclis Üyeleri’ne bilgi veren İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, “Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nün Eğitim, Emniyet, Genel Kamu hizmetleri ile ilgili Ek’li projelerin 2019 Mali yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınması ile ilgili dosyada üç tane proje yapılandırılmasıyla ilgili kaynak var. Emniyetle ilgili Merkez Kemer ve Ulus Emniyet binasının bakım onarımı var. Bunların hepsi dış kaynaktan, Bakanlıktan aktırılan ödenekler. Yine Emniyet Müdürlüğü Merkez içi hizmet binasının deprem güçlendirme işi var. Emniyet Müdürlüğü’nün lojman binaları güçlendirmesi talep ediliyor. Toplamda Emniyet Müdürlüğüyle ilgili genel ödenek 390 bin lira. Devamında Plan Proje İnşaat Müdürlüğümüzün kamu yatırımlarıyla ilgili Hükümet Binası engelli asansörüyle ilgili 100 bin lira ödeneği var, Hükümet Binası onarımıyla ilgili 50 bin lira var yani burada da toplamda 150 bin lira ödenek gelmiş. Bizim kendi Milli Eğitim yatırımlarımız dışında yine Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bakanlıktan talep etmiş olduğu bakım onarım deprem güçlendirmeleri var. Liseler ve temel okulların tamamı 7 milyon 994 bin TL’lik ödeneği gelmiş.” dedi.

Dursun’un açıklamasının ardından dosya Meclis Üyeleri’nin oy birliğiyle kabul edildi.

Sonrasında da gündeme alınan Evsel Atık Yönetmeliği ile Bakım ve Onarım Yönetmeliğiyle ilgili dosyalar komisyonlara havale edildi.

 

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›