“Akaryakıt yolsuzluğu” iddiasına ilişkin Amasra Belediyesi’nden açıklama!

Araç parkında sivil araçlara akaryakıt aktarıldığı iddiası üzerine başlatılan savcılık soruşturmasına ilişkin Amasra Belediyesi’nden resmi bir açıklama geldi. Sivil plakalı otomobile akaryakıt aktarılmasıyla ilgili kamera görüntülerine ilişkin Belediye’den yapılan yazılı açıklamada; “Konu, belediyemiz sözleşmeli avukatının belediyenin idare mahkemesinde görülmekte olan davası için Zonguldak’a görevli gitmesi ve kendisine araç tahsis edilememesi nedeniyle, kendi aracıyla gitmek zorunda kaldığından belediye garaj alanında bulunan depomuzdan gidiş-dönüşte sarf ettiği yakıtın kendisine iadesi ile ilgilidir.” denildi. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Onurlu bir şekilde 5 senedir başkanlığını yapmakta olduğum Amasra Belediyesi’nin, mensubu olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve şahsımın hesabını veremeyeceği hiçbir durum yoktur. Kurmaya çalıştıkları bu kumpasın arkasında kimler olduğunu biliyoruz ama onlar bizim arkamızda Halk olduğunu bir türlü anlamak istemiyorlar.” ifadelerini kullandı.
Bu haber 2024-02-06 16:52:27 eklenmiş ve 264 kez görüntülenmiştir.

 

 

“Kurmaya çalıştıkları bu kumpasın arkasında kimler olduğunu biliyoruz ama…”

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bir vatandaş tarafından Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen ‘Amasra Belediyesine ait itfaiye garajındaki yakıt pompalarından özel şahısların araçlarına mazot doldurulduğu ve bu şekilde gerçekleşen hırsızlığa şahit olduğunu’ ifade eden isimsiz ihbar mektubunun ardından Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

Amasra Emniyeti’ne konuya ilişkin tahkikat yapılması ve kamera görüntülerinin incelenmesi talimatını verdi. Bunun üzerine ihbar mektubunda yer alan gün ve saate ilişkin kamera görüntüleri alınırken defter kayıtları incelemeye alınarak ilgili personelin ifadelerine başvuruldu.

 

Kamera görüntülerinde söz konusu tarihte sivil plakalı bir otomobile akaryakıt verildiği görüntülere yansıdı.

 

Olayla ilgili soruşturma devam ederken Amasra Belediyesi’nden bir ihbar mektubu üzerine başlatılan “akaryakıt yolsuzluğu” iddiasıyla ilgili açıklama yapıldı.

 

Söz konusu açıklamada; konunun Amasra Belediyesi’nin sözleşmeli avukatının belediyenin İdare Mahkemesinde görülmekte olan davası için Zonguldak’a görevli gitmesi ve kendisine araç tahsis edilememesi nedeniyle, kendi aracıyla gitmek zorunda kaldığından belediye garaj alanında  bulunan depodan  gidiş-dönüşte sarf ettiği yakıtın kendisine iadesi ile ilgili olduğu belirtildi.

 

Konu ile ilgili savcılık makamınca talep edilen her türlü bilgi ve belgenin kendileriyle paylaşıldığı kaydedilen açıklamada “şeffaflık” vurgusu yapılırken bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da tüm şeffaflığıyla belediyeyle ilgili her türlü soru, öneri ve eleştirinin cevaplanmaya açık olunduğunun altı çizildi.

 

“Sarf ettiği yakıtın kendisine iadesi ile ilgili”

 

Amasra Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Bir yayın organında bahsedilen , belediyemiz ve belediye başkanımız hakkında  -sözde mazot yolsuzluğu- ile ilgili ortaya atılan iddialar neticesinde açılan soruşturmaya dair; soruşturmanın salahiyeti ve şeffaf belediyecilik ilkeleri gereği kamuoyunun bilgilendirilmesi gereği hasıl olmuştur.

 

Konu, belediyemiz sözleşmeli avukatının belediyenin idare mahkemesinde görülmekte olan davası için Zonguldak’a görevli gitmesi ve kendisine araç tahsis edilememesi nedeniyle, kendi aracıyla gitmek zorunda kaldığından belediye garaj alanında  bulunan depomuzdan  gidiş-dönüşte sarf ettiği yakıtın kendisine iadesi ile ilgilidir.

 

İyi niyetli olmayan kişi veya kurumlar tarafından, sahte isim ve adresle ile savcılığa bu konu hakkında ihbarda bulunulmuştur. Konu ile ilgili belediyemiz, savcılık makamınca talep edilen her türlü bilgi ve belgeyi kendileriyle paylaşmıştır. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da tüm şeffaflığıyla belediyemizle ilgili her türlü soru, öneri ve eleştiri cevaplanmaya açıktır.

 

“Algı operasyonunun bir parçası”

 

Kurumumuzun ve başkanımızın görüşüne başvurulmadan belediye başkanımızın üyesi olduğu  partinin de adı da geçirilerek yapılan paylaşımlar bir algı operasyonunun parçasıdır. Belediyemizce emniyet ve savcılık makamı ile  paylaşılan verilerin basın tarafından fotoğraf ve video görüntüleriyle sunulması kamuoyunda tartışmalara neden olmaktadır. Belediyemiz bu konunun siyasetçe kullanıldığı iddiasıyla çokça soruya ve görüşe muhatap olmaktadır.

 

Ülkemizde birçok yolsuzluk iddiasının ciddi delillerle kamuoyu bilgisine sunulmasına rağmen gerekli ve kararlı takibin yapılmadığı iddialarının da yoğun yaşandığı bu süreçte; Belediyemiz, belediye başkanımız ve de üyesi bulunduğu partiyi hedef alan her türlü konuda basın ve kamu ile bilgi paylaşmaya açığız.”

 

Çakır: “Arkamızda halk olduğunu bir türlü anlamak istemiyorlar”

 

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak “Onurlu bir şekilde 5 senedir başkanlığını yapmakta olduğum Amasra Belediyesi’nin, mensubu olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve şahsımın hesabını veremeyeceği hiç bir durum yoktur. Kurmaya çalıştıkları bu kumpasın arkasında kimler olduğunu biliyoruz ama onlar bizim arkamızda Halk olduğunu bir türlü anlamak istemiyorlar.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Amasra Amasra Belediyesi Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır soruşturma
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›