Bartın’da ittifak genişledi!

Bartın’da 31 Mart yerel seçimleri için hazırlıklarını sürdüren AK Parti ve MHP İl Başkanları, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek ilçelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, ittifakı büyüterek ilçelerde AK Parti’nin adaylarını destekleyeceklerini duyurdu. MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, toplantıda yaptığı açıklamada, “Amacımız bir olmak, beraber olmak, iri ve diri durmaktır. Bu çalışmalar gayesiyle bugün burada bunları kamuoyuna açıklıyoruz. İnşallah Rabbim hayırlı uğurlu eyler. Bu üç ilçemizi birlikte bu ruhla kazanır ve Cumhur İttifakı'nda kalmasını sağlarız.” derken AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ise Amasra, Kurucaşile ve Ulus'ta başlatılan ittifak sürecine vurgu yaparak “Bu süreci başarıyla tamamlayarak inşallah orada da güzel bir süreç yaşayacağımızı düşünüyorum. İnşallah kazanan öncelikle Bartın'ımız olsun, Amasra'mız, Ulus ilçemiz olsun, sonunda bütün beldelerimiz olsun.” ifadelerini kullandı.
Bu haber 2024-02-05 09:25:53 eklenmiş ve 344 kez görüntülenmiştir.

 

 

MHP, Ulus, Amasra ve Kurucaşile’de AK Parti’yi destekleyecek

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın’da merkez için Cumhur İttifakı çatısı altında ortak aday belirleyen AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), ilçeler için de ittifak kararı aldı.

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ve MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, ortak bir basın açıklaması düzenleyerek Amasra, Kurucaşile ve Ulus ilçelerinde Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti adayının destekleneceğini duyurdu.

 

Özçelik: “İlçelerde de aynı ruhla çalışılacak”

 

İlçeler için aldıkları ittifak kararını duyuran MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, “Biliyorsunuz Bartın’da Cumhur İttifakı ruhu gereği Milliyetçi Hareket Partisi’ne bırakıldı ve Kalkınma Partisi aday çıkartmadılar. Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı olan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu beyi destekliyor. Şimdi Genel Merkezimizin bize vermiş olduğu bilgi paylaşımlarına göre de Bartın'da üç ilçeyi Milliyetçi Hareket Partisi'nin aday çıkartmayacağı Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından çıkartılacak Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarımız orada aynı ruhla birlik ve beraberlik içerisinde bu teşkilatlarımızı destekleyerek bu belediyelerimizi tekrar yeniden Cumhur İttifakı’nda kalmasını sağlayacak. Amacımız bir olmak, beraber olmak, iri ve diri durmaktır. Bu çalışmalar gayesiyle yine bugün burada bunları sizler vesilesiyle Bartın halkına açık açıklıyoruz. İnşallah Rabbim hayırlı uğurlu eyler. Bu üç ilçemizi birlikte bu ruhla kazanır ve hem belediyecilik anlayışındaki yerel üretken belediyecilik anlayışı aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Sayın Bakanımız Yılmaz Tunç'un ve aynı zamanda milletvekilimizin katkılarıyla ülkeye de çok büyük hayırlı hizmetlere vesile oluruz.” dedi.

 

Arslan: “Bartın’ı büyütmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz”

 

Bartın’da beldelerde ittifak yapılmadığını kaydeden AK Parti İl Başkanı Yaşar Aslan da seçim sürecince ittifak ruhuna asla zarar verilmeyeceğinin altını çizdi. Arslan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

“Yaklaşık Kasım 15 gibiydi. Bu süreçlerle ilgili Ercüment Başkan'ımızla bir araya gelip sözü işaret etmiştik. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız en nihayetinde hepinizin bildiği üzere Bartın’da şu anda mevcut Belediye Başkanımız olan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nu Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurumsal kimliği adı altında aday gösterdi. Cumhur İttifakı paydaşı olarak biz de AK Parti olarak birlikte seçime karar gitme noktasında arkalarından sahaya çıktık ve çalışıyoruz. Tabii ki önceliğimiz Bartın Belediyesi… Sayın Bakanımız da Milletvekilimiz de destek veriyor. İnşallah Sayın Başkanımız Bartın’da yeni bir dönem başlatacak. Bugüne kadar yapılanlar üzerine inşallah daha güzel hizmetlerle Bartın’ı daha çok büyütmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz.

 

“Güzel bir süreç yaşayacağımızı düşünüyorum”

 

Amasra, Kurucaşile ve Ulus ilçesinde ittifak sürecine gelinmesinde her kimin emeği varsa ki süreci Ercüment Başkanımız başlattı, sonra Cemal Başkanımız da müdahil oldu. Ama en nihayetinde bu işin kararını bizim siyasi büyüklerimiz verdi. Tüm emeği geçen kardeşlerim ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu sürecin hem Amasra'mız için hem de Ulus’umuz için hem de Kurucaşile’miz için hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bu birliktelik ben inanıyorum güzel sonuçlara vesile olacak. Amasra’mız inşallah bu sefer bir ilki başaracak. İnşallah orada güzel bir uyum yakalayarak Amasra başta olmak üzere olmak üzere Cumhur İttifakı’nın paydaşı olarak sahada gereken gücümüzü göstereceğiz. İnanıyorum ki bu süreci başarıyla tamamlayarak inşallah orada da güzel bir süreç yaşayacağımızı düşünüyorum. Kazanan öncelikle Bartın’ımız olsun, Amasra'mız, Ulus ilçemiz olsun sonunda inşallah bütün beldelerimiz olsun. Kumluca’mız ve Hasankadı’da cumhur ittifakının paydaşı olarak AK Parti adayı çıkartacak. Ama inşallah Cumhur İttifakı'nın ruhuna asla zarar verilmeyecek. Kim kendini daha iyi ifade ederse orada kazanan da o olacak. Tabii ben görmek isterim ki AK Partili bir belediye başkan adayı kazansın ama sonuçta memleketin kazançları daha önemli. Ben tekrar bu kadirşinaslığı gösteren tüm paydaşlara başta Sayın İl Başkanı Ercüment Özçelik olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”

 

 

Açıklamaların ardından da her iki teşkilatın katılımcıları seçim sürecine dair istişarelerde bulunurken toplantı basına kapalı olarak devam etti.

ETİKETLER : Bartın AK Parti MHP Cumhur İttifakı yerel seçim
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›