“Her dokuya hitap eden bir belediye başkan adayımız var”

Gazeteci Mustafa Ahmet Oktay’ın yayın konuğu olan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, “22 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde Bartın’ın yerel anlamda gerekli kalkınmayı yapamadığını düşünüyorum. Yapılanların hiçbirini görmezden gelemeyiz ama büyük sıkıntılarımız devam ediyor. Bartın imarının mutlaka revize edilmesi gerekiyor. İmarın yeniden revize edilerek Bartın’a yeni bir projeksiyonun çizilmesi lazım.” dedi. Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile Bartın’da yeni bir dönemin başlayacağını belirten Arslan, “Bartın’da her dokuya hitap eden bir belediye başkan adayımız var. İnşallah bu bağlamda ben Bartınlı tüm hemşerilerimizi, tüm seçmenlerimizi siyasi görüş ne olursa olsun Bartın ortak paydada birleşmeye ve Bartın’ımız için 5 yıl için Cumhur İttifakı adayımız Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nda birleşmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullanarak 31 Mart için Cumhur İttifakı’na destek istedi.
Bu haber 2024-02-03 10:27:04 eklenmiş ve 433 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’ın medyadaki gücü EYBEY Medya’nın canlı yayın konuğu olan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, “Enine Boyuna” programında gazeteci Mustafa Ahmet Oktay’ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

 

Yayın sırasında izleyicilerden gelen sorulara da yanıt veren Arslan’ın katıldığı programda seçim sürecinin nabzı tutuldu.

 

İl Başkanı Arslan açıklamalarında Cumhur İttifakı olarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Arslan 30 tane büyükşehir belediyesinin 28’inde AK Parti adayları ile seçime gidildiğini ifade ederek 2’sinde ise MHP’nin adayları ile seçime gidildiğini söyledi. Arslan Bartın dahil diğer illerdeki süreç ile ilgili “Yine 51 ilde de 5 tanesi MHP'nin kurumsal kimliğinde olmak üzere Cumhur İttifakı ile seçime giriliyor. Yine 24 tanesi AK Parti’nin kurumsal kimliğinde Cumhur İttifakı ile seçime giriliyor. 22’sinde ise hem AK Parti hem de MHP aday çıkararak yarışacak. İnşallah bu sürecin sonunda kazananın Türkiye olacağına inanıyorum, milletin olacağını düşünüyorum. Bartın da inşallah yerel seçimler bittiği zaman kazanan Bartınlı’nın olacağını, Bartın halkının olacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

 

“Cumhur İttifakı adayımızla Bartın’da yeni bir dönem başlatacağız”

 

Oktay’ın ittifak sürecine yönelik sorusuna ise Arslan, şöyle cevap verdi:

 

“İttifak sürecine girmeden önceki süreçte biliyorsunuz 9-22 Kasım’da aday adaylığı süreçlerini başlatmıştık. 5 arkadaşımız aday adayı olmuştu. Tabii bu bir süreçti. Tabii biz de bir AK Parti teşkilatı olarak ittifak olmayacak şekilde hazırlanıyorduk. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaklaşık iki ay boyunca yürüttüğü genel merkezin komisyon çalışmaları sonucunda Bartın ilinde MHP’li bir adayla Cumhur İttifakına karar verildi. O dönem geride kaldı. O dönemden bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra bize düşen süreçte teşkilat olarak 21 Mart'tan bugüne kadar Bartın'da bana göre ve bütün Bartın kamuoyuna göre Bartın'a dokunan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nın yanında yer alarak ona güçlü bir destek vererek 31 Mart akşamında Bartın’da kazananın öncelikle Bartın olacağına düşünüyorum. Cumhur İttifakı adayımızla inşallah Bartın’da yeni bir dönem başlatacağız.

 

“Her dokuya hitap eden bir adayımız var”

 

Ben şunu da ifade etmek istiyorum Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu aslında DSP’de, MHP’de meclis üyeliği yapmış, Bartın kamuoyunun çoğu belki bilmiyordur AK Parti’nin kuruluşunda neredeyse il başkanı olacakken olmamış ama aktif rol almaya çalıştığını biliyorum hatta 99’da aktif siyaset yaptığım dönemde Fazilet Partisi’nden vekil adayı olacak kadar bir süreç olmuştu. Dolayısıyla Bartın’da her dokuya hitap eden bir belediye başkan adayımız var.

 

İnşallah bu bağlamda ben Bartınlı tüm hemşerilerimizi, tüm seçmenlerimizi siyasi görüş ne olursa olsun Bartın ortak paydada birleşmeye ve Bartın’ımız için 5 yıl için Cumhur İttifakı adayımız Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nda birleşmeye davet ediyorum.”

 

“Tek amacımız Bartın’a hizmet etmek”

 

Adaylıkta ismin kesinleşmesinin ardından AK Parti’deki aday adaylarında bir kırgınlık ya da dargınlık olup olmadığını sorması üzerine de AK Parti İl Başkanı Arslan, “AK Parti İl Başkanı olarak tabii ki gönül arzu ederdi kendi adayımızla seçime girmek ama sonuçta bir teşkilatız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok güçlü bir aileyiz. 21 yıldan beri Türkiye'de, hayal edilemeyenleri gerçekleştiren, yapanı yapan bir liderin, genel başkanın, AK Parti'nin mensuplarıyız. Sonuçta yukarıda bir karar verildi. Teşkilat için verilen karar önümüze bakmayı gerektirir. Biz hep beraberiz. Dolayısıyla yeni bir kulvarda yolumuza bakıyoruz. Tek amacımız 5 yıl güçlü bir belediye başkanı ve Meclis’le Bartın’a hizmet etmek.” dedi.

 

“Büyük projeler hayata geçirmedi ama…”

 

Arslan, Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun performansını da değerlendirerek “Benim yorumumdan önce kamuoyunun ne dediği önemli. Evet çok büyük dokunuşlar yapmadı. Büyük projeler hayata geçirmedi ama bakıldığı zaman her yaştan kişi değişikliğin olduğunu söylüyor. Uzun zamandır Hendekyanı’nda yapılamayan bir alan vardı. Parası gelse de kazma vurulamamıştı. Daha sonra ise güzel bir cadde oldu. Mesela bu bir dokunuştu. Ağaç budamaları olsun diken temizliği olsun bunlar makyaj düzeyinde de olsa bir fark yarattı. Bu reklam kısmıydı asıl kısım 31 Mart’tan sonra olacak diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“Bartın’a yeni bir projeksiyonun çizilmesi lazım”

 

Oktay’ın “Bu seçimi projeler mi kazanacak?” sorusuna ise Arslan, “22 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde Bartın’ın yerel anlamda gerekli kalkınmayı yapamadığını düşünüyorum. Yapılanların hiçbirini görmezden gelemeyiz ama büyük sıkıntılarımız devam ediyor. Başta trafik olmak üzere, çok büyük bir belediye kültür merkezi, nikah salonu, spor kompleksi konuşabiliriz, İnkumu tünelini konuşabiliriz, İnkumu’na doğalgazı, üniversiteden Bartın girişine kadar hafif raylı metroyu konuşabiliriz. Kabuğuna sığmayan bir Bartın var şuanda. Çatmaca kavşağı, Özel İdare kavşağı sorunu var. Mesela bir seyir terasımız yok. Bütün bunların yapılabileceğini düşünüyorum. Bartın Irmağı bizim için çok büyük bir velinimet. Bartın imarının mutlaka revize edilmesi gerekiyor. İmarın yeniden revize edilerek Bartın’a yeni bir projeksiyonun çizilmesi lazım. Dolayısıyla terminalin oradan Ağdacı kampüsüne bir köprü, Çavuş Mahallesi’nden karşıya bir köprü, Çatmaca Kavşağında akıllı kavşak yani Amasra kavşağının bir benzeri olan çalışma bir aya kadar başlayacak. Özel İdare kavşağının da rehabilite edilmesi gerekiyor. Pelenkoğlu üst geçinin de orada yeni bir kavşak çalışması ile Çatmaca’nın yükünü hafifletmiş olacağız. Artık bunların Bartın’da olması lazım.” yanıtını verdi.

 

“Yerel seçimden önce çalışmaların bitmesini istiyoruz”

 

Yeni Devlet Hastanesi’nde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Arslan, açılışın seçim sonrasına da kalabileceğini ifade ederek “Devlet Hastanesi için genel seçimden sonra Haziran dedik, Eylül dedik, Aralık dedik ama inşallah en kısa zamanda açılacak. Hastanenin içindeki şuan inşaat çalışmaları tamamlandı, lojistik malzemeler hazır fakat çevre düzenlemesinde birtakım eksiklikler var. Çalışmalar kışın getirdiği hava şartlarından dolayı biraz yavaş ilerliyor. Yerel seçimden önce çalışmaların bitmesini istiyoruz ama her şey bitmeden de açılmasını doğru bulmuyorum. İnşallah çok hızlı şekilde hastanemizin bitmesini, ilimize ve bölgemize hizmet vermesini bekliyoruz.” dedi.

 

“Şuanda üretim yok”

 

Son alınan maden işçilerinin çalışma yerlerindeki tartışmalarla ilgili de Arslan, şu değerlendirmeyi yaptı:

 

“TTK havzasını 2 bin kişi alındı. 400 işçi de Bartın’dan alındı. Herkes tabi en yakında çalışmak ister ve biz de öyle istiyoruz. Ancak işçilerimizden şuan 105 kişi Amasra TTK Müessesi’nde işe başladı. Herkesin bildiği gibi biz Amasra’da 43 madencimizi şehit verdiğimiz bir kaza yaşadık. Orada şuanda bir üretim yok. İnşallah burada yangın söndürülür ve üretim yeniden başlar, ihtiyaç oldukça da bu arkadaşlarımız peyder pey Amasra’ya geçer. Gönül ister ki 400 işçi daha alalım ama bunun için biraz daha sabır.

 

Amasra’daki maden faciasından sonra ilimize gelen Sayın Cumhurbaşkanımızın madencilik lisesiyle ilgili verdiği bir söz vardı. Fuat Sezgin Anadolu ve Mesleki Teknik Lisesi’nde madencilik bölümü var ve hatta öğrencisi de var. Yeni bir madencilik lisesi için çalışmalar devam ediyor, bunun takibindeyiz.

 

“Çifte bayram yaşatmak istiyoruz”

 

TOKİ mağdurlarının sorunun da en kısa sürede çözüleceğini belirten AK Parti İl Başkanı Arslan, “Sayın Milletvekilimizde beraber TOKİ alanında inceleme yaptık. Oradaki binalar bitti aslında ama arıtma tesisi ile ilgili Dallıca bölgesi sakinleri paket arıtmaya ısrarla karşı çıktılar. Haklı gerekçeleri de vardı ama bunlar aşıldı şuanda ve Sayın Milletvekilimiz, TOKİ Başkanıyla görüştü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Bartın Belediyesi’nin hesabına 16 milyon para aktarımı yaptı. Çalışmalar en kısa sürede yapılacak ve kanalizasyon arıtmaya verilerek çalışmalar tamamlanacak. Yol için de Belediyemiz ve İl Özel İdaremiz beraber çalışarak bu süreç tamamlanacak. İnşallah Ramazan Bayramı’nda inşallah hak sahiplerimize çifte bayram yaşatırız.” dedi.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan EYBEY Medya Cumhur İttifakı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›