Kutlubeydemirci’nin “mahalle” olma talebi Meclis’ten geçti!

Bartın Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. İki oturum halinde gerçekleştirilen Şubat ayı toplantısında 23 gündem madde görüşülürken en önemli konulardan biri olan geçtiğimiz ay İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kutlubeydemirci Köyünün “mahalle” olma talebiydi. Komisyondan gelen raporun görüşüldüğü toplantıda bu talep Meclis’in oy birliğiyle kabul edildi.
Bu haber 2024-02-03 10:21:24 eklenmiş ve 335 kez görüntülenmiştir.

 

 

Kübra Nur AK

 

 

 

Bartın Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı, geçtiğimiz gün Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

23 gündem maddesinin yer aldığı, 2 oturumda gerçekleştirilen Şubat ayı toplantısında yeni gündem maddelerinin yanı sıra Ocak Ayı Meclis Toplantısında komisyonlara havale edilen maddeler de görüşüldü.

 

Meclis Toplantısında 13 yeni gündem maddesi bulunurken, 10 gündem maddesi de Ocak ayı toplantısında komisyonlara havale edilen maddeleri içerdi.

 

Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edildi

 

Açılış ve yoklamanın ardından Meclis gündemine geçildi. Gündemde yer alan Demirciler Mahallesinde bulunan mevcut sokağa “Saygın Sokak” ismi verilmesi talebi ve Kemerköprü Mahallesi, 886. Sokakta (Borsa Okulu yanı) bulunan Bartın Belediyesi tarafından yapılan parka isim verilmesi talebi Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edildi.

 

Trafik Muhtelif İşler Komisyonuna havale edildi

 

Bartın Belediyesi ile TÜPRAŞ A.Ş. (Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi) arasında 2024 yılı asfalt malzemeleri alımı ile ilgili protokolün imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi görüşülerek Trafik Muhtelif İşler Komisyonuna havale edildi.

 

Orduyeri Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, No:102 (tapuda 22 ada, 7 parsel) sayılı yerin içkili yer bölgesi olarak belirlenmesi talebi görüşülerek Trafik Muhtelif İşler Komisyonuna havale edildi.

 

2 madde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi

 

Bartın Belediyesinde Sözleşmeli olarak çalıştırılan Bilgisayar Mühendisi, Makine Mühendisi, Çevre Mühendisi, Ulaşım Mühendisi, Su Ürünleri Mühendisi, Şehir Plancısı, Dekarotör, Biyolog, Programcı, Arkeolog, Sanat Tarihçisinin sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi talebi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

Bartın Belediyesince işletmeciliği yapılan Şehirlerarası Otobüs Terminalinde 2024 yılında uygulanacak giriş-çıkış ücret tarifesinin belirlenmesi talebi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

6 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi

 

Mülkiyeti Bartın Belediyesine ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Kemerköprü Mahallesi, tapuda 319 ada, 19 numaralı taşınmazın satış talebi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

 

Mülkiyeti Bartın Belediyesine ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Aladağ Mahallesi, tapuda 1021 ada, 17 numaralı taşınmazın satış talebi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. 

 

Gecen Mahallesi, tapuda 136 ada, 16 parsel nolu taşınmaza ilişkin Belediye Meclisince onaylanan plan değişikliğine ait Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden gelen rapor doğrultusunda alınan meclis kararının yeniden incelenmesi talebi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

 

Orduyeri Mahallesi, tapuda 15 ada, 8 parselde “Okul Bölgesi” olarak ayrılan alanın “Askeri Alan” olarak değiştirilmesi ve Jandarma Genel Komutanlığına tahsis edilmesi talebi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

 

Tuna Mahallesi sınırları içerisinde Trafo Yeri amaçlı plan değişikliğine ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü teknik inceleme raporu görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

 

Karaköy Mahallesi sınırları içerisinde Trafo Yeri amaçlı plan değişikliğine ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü teknik inceleme raporu görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

 

QNB Finans Bankası Bartın Şubesi tarafından ATM konulacak

 

Geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Meclis Başkan ve üyelerine meclis ve ihtisas komisyonu toplantılarına katıldıkları günler için ödenecek ücretin belirlenmesi talebi, Bartın Belediyesi Zabıta Personeline 2024 yılı için ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi talebi, Bartın Belediyesi İtfaiye Personeline 2024 yılı için ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi talebi, harcırah bedelinin belirlenmesi talebi ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen Mülkiyeti Bartın Belediyesine ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Tuna Mahallesi, tapuda 332 ada, 21 numaralı taşınmazın satış talebi, Tuzcular Mahallesi, Şehirlerarası otobüs terminaline QNB Finans Bankası Bartın Şubesi tarafından para çekme makinası (ATM) konulması için izin talebi, Mülkiyeti Belediyeye ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Kırtepe Mahallesi, tapuda 169 ada, 21 ve 22 numaralı taşınmazların satış talebi, Esentepe Mahallesi, tapuda 753 ada, 1 parsel numaralı taşınmazın güneyinde yer alan park alanı içerisinde “Trafo Alanı” ayrılması amacıyla hazırlanan Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliklerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü teknik inceleme raporu doğrultusunda yeniden görüşülerek karara bağlanması talebi, Balamba Mahallesi, tapuda 986 ada, 80 parsel üzerinde “Resmi Kurum Alanı” amacıyla hazırlatılan Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliklerinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü teknik inceleme raporu doğrultusunda yeniden görüşülerek karara bağlanması talebi görüşülerek karara bağlandı.

 

Şubat ayı gündeminin en önemli maddelerinden biri olan ilimiz Merkez İlçe’ye bağlı Kutlubeydemirci Köyünün mahalle olma talebi Meclis’in oy birliğiyle kabul edildi.

 

Top Muhtelif İşler Komisyonu’nda

 

Köyortası Mahallesi Tersane Caddesi Camiden sonra 6 numaradan başlayıp Orduyeri Köprüsüne kadar No:64A dâhil tüm işyerlerinin bulunduğu alanın “içkili yer bölgesine alınabilmesi talebi” görüşülerek Muhtelif İşler Komisyonuna havale edildi.

 

Meclise 10 dakika ara verildi

 

Tüm gündem maddelerinin görüşülmesinin sonrasında Meclis’e 10 dakika ara verildi.

 

Verilen aranın ardından Meclisin 2’inci oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Bartın Belediyesinde Sözleşmeli olarak çalıştırılan Bilgisayar Mühendisi, Makine Mühendisi, Çevre Mühendisi, Ulaşım Mühendisi, Su Ürünleri Mühendisi, Şehir Plancısı, Dekarotör, Biyolog, Programcı, Arkeolog, Sanat Tarihçisinin sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi talebi değerlendirilerek kabul edildi.

 

Kabul edilen madde doğrultusunda; 2024 yılı için belirlenen ücretler mühendis için 20 bin 230,3 TL, programcı için 16 bin 475,50 TL, dekarotör için 16 bin 443,78 TL, şehir plancısı için 20 bin 230 lira 3 kuruş, arkeolog için 18 bin 261,19 TL, biyolog için 16 bin 314,70 TL olarak belirlendi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Belediye Meclisi Kutlubeydemirci
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›